ریزپلاستیک‌ها در هوا؛ تهدیدی جدی برای سلامت انسان

اقتصاد ایران: ریزپلاستیک‌ها که در اثر فرسایش لاستیک‌های خودروها و تجزیه زباله‌ها به هوا می‌ریزند، به عنوان آلاینده‌ای خطرناک شناخته می‌شوند که می‌توانند عواقب جدی برای سلامت انسان به همراه داشته باشند. مطالعات جدید نشان می‌دهند که این ذرات کوچک می‌توانند باعث بروز مشکلاتی همچون ناباروری، سرطان روده بزرگ و بیماری‌های تنفسی شوند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،ریزپلاستیک‌ها، ذراتی کوچکتر از یک دانه برنج، به‌طور فزاینده‌ای در محیط‌زیست و بدن انسان پیدا می‌شوند. این ذرات می‌توانند از منابع مختلفی همچون لوازم آرایشی، خمیردندان‌ها، ظروف غذا و لباس‌ها وارد بدن شوند و اکنون شواهد جدید نشان می‌دهند که این ذرات میکروسکوپی که به راحتی در هوا پراکنده می‌شوند، تهدیدی جدی برای سلامت انسان محسوب می‌شوند.

تحقیقات اخیر انجام شده توسط کارشناسان دانشگاه سانفرانسیسکو در کالیفرنیا نشان می‌دهد که ریزپلاستیک‌ها می‌توانند به سیستم‌های مختلف بدن آسیب برسانند. طبق این مطالعات، این ذرات نه تنها می‌توانند به کیفیت اسپرم و سلامت بیضه‌ها آسیب برسانند، بلکه بر عملکرد روده بزرگ و کوچک، ریه‌ها و حتی بر هورمون‌های باروری نیز تأثیر منفی می‌گذارند. به گفته تریسی جی. وودروف، نویسنده ارشد این تحقیق، ریزپلاستیک‌ها به‌طور عمده به عنوان آلاینده‌های هوا عمل می‌کنند و این نوع آلودگی می‌تواند اثرات بسیار مضر برای سلامت انسان داشته باشد.

فرسایش لاستیک‌های خودرو و تجزیه زباله‌های پلاستیکی دو عامل عمده تولید ریزپلاستیک در هوا هستند. انسان‌ها به‌طور ناخودآگاه این ذرات را استنشاق کرده و وارد بدن می‌کنند. تحقیقات تخمین می‌زنند که سالانه بین ۳۹ هزار تا ۵۲ هزار ذره ریزپلاستیک به‌طور متوسط وارد بدن هر فرد آمریکایی می‌شود.

علاوه بر این، مطالعات نشان داده‌اند که ریزپلاستیک‌ها در بخش‌های مختلف بدن انسان، از جمله جفت، ریه، کبد، ادرار، شیر مادر و حتی خون، یافت می‌شوند. این واقعیت نگرانی‌های بیشتری را در خصوص تأثیرات طولانی‌مدت ریزپلاستیک‌ها بر سلامت انسان ایجاد کرده است.

ریزپلاستیک‌ها به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند: اولیه و ثانویه. ریزپلاستیک‌های اولیه عمدتاً در برخی محصولات آرایشی و بهداشتی به‌منظور پاکسازی و لایه‌برداری پوست استفاده می‌شوند، در حالی که ریزپلاستیک‌های ثانویه از تجزیه زباله‌های پلاستیکی به‌وجود می‌آیند.

کارشناسان هشدار می‌دهند که با توجه به میزان تولید روزافزون پلاستیک در سطح جهانی، که پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰ به ۱.۱ میلیارد تن برسد، خطرات بهداشتی ناشی از ریزپلاستیک‌ها نیز به‌طور چشمگیری افزایش خواهد یافت. تحقیقات آینده باید به‌طور جدی آثار این ذرات بر سلامت انسان را بررسی کنند و راه‌های کاهش تماس با این آلاینده‌های محیطی را پیدا کنند.

ریزپلاستیک‌ها به‌عنوان یک تهدید جدی برای سلامت انسان شناخته می‌شوند. اثرات زیان‌بار این ذرات کوچک بر سیستم‌های مختلف بدن، به‌ویژه باروری و دستگاه گوارش، ضروری است که با اقدامات مؤثر و تحقیقات بیشتر به مقابله با این آلاینده‌های مضر پرداخته شود.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ