فضانوردان چینی با ۹ ساعت راهپیمایی فضایی تاریخساز شدند
اقتصاد ایران: فضانوردان چینی در یک دستاورد بیسابقه با گذراندن ۹ ساعت پیاپی در فضای بیرون از ایستگاه فضایی، رکورد طولانیترین راهپیمایی فضایی را از آن خود کردند.
به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، دو فضانورد چینی در یک راهپیمایی فضایی بیسابقه، طولانیترین راهپیمایی فضایی تاریخ را به ثبت رساندند. کای ژوژ و سونگ لینگدونگ، فضانوردان مأموریت Shenzhou 19، روز 17 دسامبر 2024 طی 9 ساعت و 6 دقیقه فعالیت بر روی نمای بیرونی ایستگاه فضایی تیانگونگ، این رکورد را ثبت کردند. این مدت زمان از رکورد قبلی که در سال 2001 توسط فضانوردان ناسا جیمز ووس و سوزان هلمز با مدت زمان 8 ساعت و 56 دقیقه به ثبت رسیده بود، بیشتر است.
دفتر مهندسی فضایی سرنشیندار چین (CMSEO) اعلام کرد که راهپیمایی فضایی این دو فضانورد ساعت 21:57 به وقت پکن پایان یافت. در این عملیات، کای ژوژ و سونگ لینگدونگ با حمایت بازوی رباتیک ایستگاه فضایی و هماهنگی با مرکز کنترل زمینی وظایف متعددی از جمله نصب دستگاههای حفاظت از زبالههای فضایی، بازرسی و دفع تجهیزات را انجام دادند. این دو فضانورد پس از اتمام ماموریت، با سلامت کامل به ماژول آزمایشی ونتیان بازگشتند.
مأموریت Shenzhou 19 که در اکتبر 2024 آغاز شد، هشتمین پرواز سرنشیندار چین به ایستگاه فضایی تیانگونگ است. فضانوردان این مأموریت قرار است حدود شش ماه در فضا بمانند و در سال 2025 به زمین بازگردند. در این مدت، آنها وظایفی همچون گسترش قابلیتهای ایستگاه و انجام آزمایشهای علمی را برعهده دارند.
ایستگاه فضایی تیانگونگ که طراحی ماژولار دارد، شامل ماژول هسته Tianhe است که در سال 2021 پرتاب شد. دو ماژول آزمایشگاهی دیگر به نامهای Wentian و Mengtian نیز در سال 2022 به این ایستگاه اضافه شدند. این ایستگاه که بهطور مستقل توسط چین ساخته و توسعه یافته است، در غیاب مشارکت این کشور در ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS)، به عنوان یکی از قطبهای اصلی تحقیقات در مدار پایین زمین مطرح میشود.
این در حالی است که ایستگاه فضایی بینالمللی که حاصل همکاری ایالات متحده، روسیه، اروپا، ژاپن و کشورهای دیگر است، طبق برنامهریزی در سال 2030 از مدار خارج خواهد شد. ناسا قصد دارد پس از بازنشستگی ISS، ایستگاههای فضایی تجاری را جایگزین آن کند. با این حال، این احتمال وجود دارد که ایستگاه فضایی تیانگونگ بهعنوان مهمترین پایگاه پژوهشی در مدار پایین زمین نقشآفرینی کند.
ناسا اخیراً استراتژی خود را برای ادامه حضور انسان در فضا پس از بازنشستگی ISS منتشر کرده و بر توسعه همکاری با ارائهدهندگان متنوع در این زمینه تاکید کرده است. این سازمان هدف خود را تضمین دسترسی پایدار به مدار پایین زمین اعلام کرده است.
انتهای پیام/