۱۲ نیروگاه خورشیدی در هرمزگان در دست احداث است
اقتصاد ایران: بندرعباس-مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان از احداث ۱۲ نیروگاه خورشیدی سه مگاواتی در هرمزگان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد کریمی با ارائه گزارشی از پیشرفتهای احداث نیروگاههای خورشیدی در استان، از غرب هرمزگان به عنوان منطقه پرچمدار توسعه نیروگاههای خورشیدی یاد کرد و افزود: فرصتهای کم نظیری برای توسعه این نیروگاهها فراهم شده است.
وی با بیان اینکه شهرستان بستک با تعداد ۷۳۴ نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۴ هزار و ۲۶۴ کیلووات بیش از ۲۸ درصد از ظرفیت نیروگاههای خورشیدی منصوبه و متصل به شبکه توزیع برق را به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: پس از بستک شهرستان لنگه با ۳۳۱ نیروگاه به ظرفیت ۲ هزار و ۲۹۷ کیلووات و سهم ۱۵ درصدی در رتبه دوم قرار دارد.
به گفته مدیرعامل شرکت توزیع برق استان هرمزگان بر اساس آخرین آمار ثبت شده بیش از ۲ هزار و ۱۴۲ نیروگاه انشعابی دو نیروگاه خورشیدی دیگر در مجموع با ظرفیت ۱۴ هزار و ۹۴۷ کیلووات به شبکه توزیع برق استان هرمزگان متصل و فعال هستند که بر اساس قراردادهای منعقد شده و پس از قرائت برخط کنتورها و صدور صورتحساب به صورت ماهیانه درآمد برق تولیدی و تزریق شده توسط این نیروگاهها از سوی سازمان انرژیهای تجدید پذیر و بهره وری انرژی برق ایران (ساتبا) به حساب مالکین و سرمایه گذاران واریز میشود.
کریمی، با بیان اینکه ساخت ۱۲ نیروگاه خورشیدی سه مگاواتی در سطح استان از سوی توانیر به شرکت توزیع برق استان واگذار شده است، کشاورزان استان را به استفاده بیشتر از نیروگاههای خورشیدی ترغیب و تشویق کرد و ادامه داد: در سالهای اخیر، صنعت کشاورزی دستخوش دگرگونی قابل توجهی بوده که ناشی از پیشرفت در فناوری انرژیهای تجدید پذیر است. یکی از امیدوارکنندهترین پیشرفتها در این زمینه، ادغام انرژی خورشیدی در شیوههای کشاورزی سنتی است.
وی خاطر نشان کرد: کشاورزان در سراسر جهان با استفاده از انرژی فراوان خورشیدی، انقلابی در عملیات خود ایجاد کرده، کارایی کشاورزی را بهبود میبخشند و اثرات مخرب زیست محیطی را تا جای ممکن کاهش میدهند. انرژیهای تجدید پذیر مزایای بیشماری را از کاهش هزینههای عملیاتی گرفته تا تأمین انرژی پایدار و مستقل برای بخش کشاورزی به ارمغان میآورد.
مدیر عامل شرکت توزیع برق استان هرمزگان همچنین با بیان اینکه دولت مشوقهایی را برای نصب پایگاههای استفاده از انرژی خورشیدی ارائه کرده است اضافه کرد: این مشوقها انرژی خورشیدی را مقرون به صرفهتر و در دسترستر میکند و باعث پذیرش گسترده آن از جانب افراد میشود. صنعت خورشیدی بخش رو به رشدی است که در تولید، نصب و نگهداری آن، ایجاد شغل میکند. با سرمایه گذاری در نیروگاههای خورشیدی، اقتصاد محلی تقویت میشود و به رشد اقتصاد کلی کشور کمک میکند.