بازگشایی سفارت سوریه در دستور کار اتحادیه اروپا
اقتصاد ایران: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سخنانی از بازگشایی سفارت این اتحادیه در سوریه بعد از سقوط دولت بشار اسد حمایت کرده و آن را گامی واقعا مهم برای همکاریهای سازنده با حاکمان جدید این کشور دانست.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه «اشتوتگارتر ناخریشتن»، اتحادیه اروپا اعلام کرده که می خواهد با حاکمان جدید سوریه گفتگو کند و همچنین سفارت خود را در دمشق بازگشایی کند.
«کایا کالاس»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سخنانی در پارلمان اروپایی گفت: من فکر می کنم این یک گام بسیار مهم برای (...) کار واقعا سازنده با یکدیگر و دریافت ورودی و اطلاعات به طور مستقیم در محل است.
وی همچنین خاطرنشان کرد که رئیس آلمانی هیئت اتحادیه اروپا-سوریه که تاکنون عمدتاً از خارج از این کشور کار کرده است، پیش از این روز دوشنبه برای انجام مذاکراتی به دمشق رفته است.
به گفته این مقام اروپایی این مذاکرات شامل برقراری تماس های سازنده اولیه با رهبری جدید و گروه های مختلف دیگر، از جمله جامعه مدنی سوریه بود. کالاس گفت: «ما آماده بازگشایی هیئت نمایندگی خود که سفارت اروپا است، هستیم و میخواهیم به طور کامل عملیاتی شود.»
کالاس ابتدا در این باره اظهار نظری نکرد که آیا سفارت در دمشق توسط «مایکل اونماخت»، رئیس قبلی هیئت اتحادیه اروپا-سوریه اداره می شود یا خیر. چندین وزیر خارجه اروپا اخیراً از تعیین یک نماینده ویژه برای سوریه حمایت کرده بودند.
اتحادیه اروپا می خواهد هر چه سریعتر تماس های قابل اعتمادی با حاکمان جدید سوریه برقرار کند. اولین گفتگوها توسط «مایکل اونماخت»، دیپلمات مجرب آلمانی در حال انجام است.
«مایکل اونماخت»، که روز گذشته به دمشق رفته است از طرف اتحادیه اروپا با نمایندگان حاکمان جدید سوریه گفتگوهای اولیهای انجام داده است.
اونماخت از ماه سپتامبر ریاست هیئت اتحادیه اروپا و سوریه را برعهده داشت. به دلایل امنیتی وی عمدتاً در لبنان و بروکسل به کار خود ادامه داد. اونماخت پیش از این برای وزارت امور خارجه آلمان به عنوان سفیر در لیبی، لبنان و عربستان سعودی و دیگر کشورها کار کرده است.
مسئله بحث برانگیز در اتحادیه اروپا این است که هیئت تحریر الشام و افراد مرتبط با آن هنوز در لیست تروریستی سازمان ملل هستند و مشمول تحریم های اتحادیه اروپا نیز هستند. منتقدان هشدار میدهند که اگر چند ماه دیگر مشخص شود که حاکمان جدید آنقدر که در حال حاضر به نظر میرسند، میانه رو نیستند آسیب زیادی به وجهه اتحادیه اروپا وارد می شود.
در عین حال، بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا امیدوارند که سوریه دوباره تحت رهبری جدید به کشوری امن تبدیل شود و پناهندگان سوری بتوانند داوطلبانه به سرزمین خود بازگردند یا در غیر این صورت اخراج شوند. مجموعاً بیش از یک میلیون سوری در تمام کشورهای اتحادیه اروپا حضور دارند.
کالاس همچنین در سخنانی گفته است: این مسئله مهم است که بدانیم در صورت پیشرفت سوریه در مسیر درست، چه گامهای بعدی را میتوان برداشت. این مقام اروپایی گفت: سوریه با آیندهای خوشبینانه، مثبت، اما نسبتاً مبهم روبروست و ما باید اطمینان حاصل کنیم که در مسیر درست پیش میرود.
انتهای پیام/