به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پیامی به مردم تأکید کرد که باید در مصرف چربیها احتیاط کنند و غذاهای پرچرب را به حداقل برسانند. این هشدار در چارچوب پویش ملی اطلاعرسانی تغذیه سالم و با هدف ارتقای فرهنگ غذایی صحیح صادر شده است.
طبق اصول علمی تغذیه، تمامی مواد غذایی به جز آب کالری دارند و باید دریافت کالری روزانه بر اساس نیاز بدن تنظیم شود. در صورتی که کالری دریافتی از میزان نیاز بدن بیشتر باشد، این امر میتواند منجر به اضافه وزن و در پی آن چاقی شود.
بر اساس گایدلاینهای جهانی تغذیه، مصرف چربیها باید در حد ۲۵ تا ۳۰ درصد انرژی روزانه باشد تا بدن به عملکرد طبیعی خود ادامه دهد. چربیها برای تولید هورمونها و انجام برخی فعالیتهای بدن ضروری هستند. با این حال، مصرف بیش از حد چربیهای اشباع، که در غذاهایی مانند فستفودها، خورشتها و غذاهای سرشار از روغن، کره و خامه یافت میشود، میتواند سلامت فرد را به خطر بیندازد.
وزارت بهداشت در این خصوص هشدار داده است که غذاهای چرب حاوی انرژی بسیار بالایی هستند. به طور مثال، هر گرم روغن حدود ۹ کیلوکالری انرژی دارد که تقریباً دو برابر پروتئین یا کربوهیدراتها است که هر کدام ۴ کیلوکالری انرژی دارند. بنابراین، مصرف بیش از حد روغن در پخت غذا، میتواند به افزایش وزن منجر شود و در صورت ادامه این روند، خطر ابتلا به بیماریهای مختلف افزایش مییابد.
وزارت بهداشت از مردم خواسته است تا از امروز، میزان روغن مصرفی خود را کاهش دهند و به دنبال یک رژیم غذایی متعادل و سالم باشند تا از بروز مشکلات سلامتی پیشگیری کنند.