به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، یکی از متخصصان در شبکههای مجازی دلیل تنگی نفس و سرفههایش را مصرف چایهای داخلی و خارجی دانسته و متوجه شده طبق یک مقاله منتشر شده در سال 2024 عناصرسمی چایهای ایرانی و خارجی موجود، بیشتر از استاندارد بوده که میتوانند سرطانزا هم باشند.
نکته بغرنجتر اینکه او اشاره کرده هرچه نمره TTHQ چایها به یک نزدیکتر باشند، شانس سرطانزاییشان بیشتر است و متأسفانه شانس سرطانزایی در بچهها هم با چای ایرانی و هم خارجی بهشدت بالاست.
طبق مقاله استناد شده، عنصر سمی جیوه، آرسنیک، نیکل، آهن و مس در چایهای موجود باید با شدت بیشتری مورد نظارت قرار بگیرند. توصیه هم شده تا حد امکان کمتر به بچهها چای بدهید و خودتان هم چای کمرنگ بنوشید. البته همه اینها درباره چای سیاه ایرانی و خارجی است. اما آیا این ادعاها درست است؟
چای از محصولات کشاورزی است و از خاک تغذیه میکند؛ بنابراین اگر خاک یک منطقه دچار آلودگی باشد، امکان نفوذ آن در محصولی که در آنجا کشت شده وجود دارد.
معمولا خاک مناطقی که در آنها کشاورزی انجام میگیرد یا مجوز کشاورزی برای آنها صادر میشود، توسط جهادکشاورزی آزمایش شده و مورد بررسی قرار میگیرد. آلودگی محصول نیز پیش از ارائه به بازار مورد بررسی قرار میگیرد. در واقع خاک و محصول بهصورت دورهای آزمایش میشوند. بهطور کلی میتوان گفت که در محصولات برندهای معتبر، چه چای یا هر محصول کشاورزی دیگر، نظارتهای کیفی از سوی وزارت جهادکشاورزی انجام میگیرد.
البته نگرانیهای زیادی درباره محصولاتی که خارج از مسیر استاندارد تولید میشوند و بهصورت خرد به فروش میرسند وجود دارد؛ چون نمیدانیم از کجا آمده و بستهبندی شدهاند.
معمولا زمانی که از محصولات چای تولید شده در کارخانههای صنایع غذایی معتبر خرید میکنیم باید نسبت به این قضیه مطمئن باشیم که روند نظارتی روی کشت، برداشت و تولید آنها صورت گرفته است.
احتمال ایجاد بیماری تنفسی و ریوی به وسیله چای آلوده بستگی دارد به اینکه چای دچار چه نوع آلودگی و سمی باشد. اگر بر فرض چای دچار آلودگی به فلزات سنگین باشد، این فلزات میتوانند در درازمدت باعث بروز بیماری سرطان در فرد شوند یا مشکلات گوارشی و کبدی ایجاد کنند. البته امکان دارد فرد بر اثر استفاده از چای آلوده دچار مشکلات تنفسی کوتاه نیز بشود.
چرا کودکان نباید چای بنوشند؟
بهدلیل وجود ترکیبات محرک در قهوه و چای توصیه نمیکنیم که کودکان زیر سن بلوغ آنها را مصرف کنند. این ترکیبات محرکی که در چای وجود دارد باعث بروز مشکلاتی نظیر بیقراری و عدمتمرکز در کودکان میشود. اما در نوجوانان و جوانان مصرف چای مشکلی ندارد.