بدرقه۲ شهید گمنام از اراک تا بهشت
اقتصاد ایران: اراک- پیکر پاک و مطهر ۲ شهید گمنام، همزمان با سالروز وفات حضرت ام البنین( س)در میان اشک و اندوه مردم شهیدپرور اراک از میدان شهدا تا بهشت بدرقه شد.
خبرگزاری مهر، گروه استانها: همزمان با سالروز وفات حضرت ام البنین (س)، پیکر پاک و مطهر ۲ شهید گمنام در میان اشک و اندوه مردم شهید پرور اراک از میدان شهدا تا بهشت بدرقه شدند و مادران و پدران سالخورده شهدا که سالها در انتظار بازگشت پیکر عزیزانشان چشم به آسمان دوختند، امروز در میدان تابوتهای آغشته به بوی گلاب و بهشت سراغ گمشده شأن را میگرفتند.
نوجوانان و جوانان هم آمدند تا ثابت کنند پای آرمانهای شهدا ایستاده اند و ادامه دهنده راه دلاورمردان هستند.
چند سالی است که تدفین شهدای گمنام در نهادها و سازمانهای فرهنگی و دولتی باعث شده تا هم کارکنان و مدیران بدانند که این کشور با فداکاری چه مردانی در طول تاریخ باعث عزت و سرافرازی شده و هم توجه داشته باشند که باید امانتدار خون شهدایی باشیم که مادران و پدران آن سالهای سال است که چشم انتظار رسیدن خبر یا پلاکی از جگرگوشه خود هستند و باید اذعان کرد تاکنون ۱۶۳ شهید گمنام در ۷۲ یادمان در نقاط مختلف استان مرکزی به خاک سپرده شده است که از این تعداد، چهار شهید شناسایی شده است.
ضرورت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت توسط رسانهها
مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مرکزی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: میزبانی از شهید والامقام همزمان با سالروز وفات حضرت ام البنین (س) افتخار بزرگی است که نصیب این استان است.
رضا ربیعی افزود: شهدا هستی خود را در راه اعتلای نظام اسلامی و امنیت مردم فدا کردند و هر یک از ما باید با عمل به سیره شهدا، از وقت، قدرت ابتکار و همت خود در مسیر تحقق آرمانهای نظام مقدس اسلامی بهره ببریم.
وی با بیان اینکه پیکر مطهر سه شهید گمنام همزمان با وفات حضرت ام البنین (س) در اراک و شازند استان مرکزی تشییع شد، بیان کرد: گمنامی در مکتب شهدا یک افتخار بوده و همه اجرها در گمنامی است.
ربیعی، خواستار افزایش فعالیتهای فرهنگی و رسانهای در زمینه شهدا شد و اظهار کرد: فعالان رسانهای، هنری و ادبی باید برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت سنگ تمام بگذارند چرا که شهدا برای ما کم نگذاشتند و ما نیز باید با تولید محتوا در فضای مجازی و رسانهها، دین خود را به آنها ادا کنیم.
تشییع ۳ شهید در اراک و شازند
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان مرکزی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد به دلیل آماده سازی یادمانهای شهدا در اراک و شازند، مقرر شد این شهدا در روز شهادت حضرت امالبنین (س) که با نام مادران شهدا نیز نامگذاری شده است، تشییع و تدفین شوند.
غلامرضا کریمی با اشاره به تشییع و تدفین یک شهید گمنام در پالایشگاه شازند، افزود: شب شنبه مراسم شبی با شهید در مصلای شازند با حضور مردم برگزار و آئین تشییع و تدفین نیز در روز گذشته با حضور مردم شازند و سربند که از شازند به سمت پالایشگاه برگزار شد.
وی گفت: شهیدی که در پالایشگاه شازند تشییع و تدفین شد، شهید ۱۹ سالهای بود که در منطقه شلمچه به شهادت و تفحص شد.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان مرکزی با اشاره به اینکه شب گذشته مراسم شبی با شهدا در مسجد امام جعفر صادق (ع) شهر صنعتی و موکب شهدای گمنام برگزار شد، افزود: پیکر یکی از شهدای گمنام به صورت خودرویی از میدان شهدا، خیابان ملک، جهان پناه به طرف شهر صنعتی تشییع و در میدان شهدای نظم آباد با حضور اهالی شهید پرور شهر صنعتی به صورت پیاده تا یادمان واقع در جوار مسجد امام جعفر صادق (ع) تشییع و تدفین شد.
وی افزود شهید دیگر نیز از خیابان امام به سمت خیابان شهدا تشییع و در کنار موکب شهدا گمنام در یادمانی که توسط هیئت شهدای گمنام بصورت مردمی ساخته شده است آرام گرفت.
بهره گیری از ظرفیت هنر و رسانه برای انتقال مفاهیم دینی
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان دلیجان در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهارکرد: استفاده از هنر و رسانه به عنوان ابزاری برای انتقال مفاهیم دینی، ضرورتی انکارناپذیر است.
سیدحسین سیدسامعی با اشاره به مناسبت سالروز وفات حضرت امالبنین (س) و روز تکریم مادران شهدا گفت: در میان مادران خاندان عصمت و طهارت، کم نیستند کسانی که فرزندانشان را در راه دین اسلام تقدیم کردهاند؛ مانند حضرت خدیجه (س)، مادر حضرت زهرا (س) که دخترش شهید شد، و حضرت زهرا (س) که دو پسر و فرزند دیگرش، حضرت محسن (س)، به شهادت رسیدند. همچنین حضرت زینب (س)، حضرت رباب (س) و حضرت شهربانو (س) از جمله مادرانی بودند که فرزندان خود را در دشت کربلا تقدیم کردند.
وی افزود: حضرت امالبنین (س) ویژگیهایی دارند که ایشان را از دیگر مادران شهدا متمایز میکند، ایشان در زمان حیات خود داغ چهار فرزندش را در یک روز، آن هم در واقعه عظیم عاشورا، از دست داد.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان دلیجان گفت: این حادثه که در روایات به عنوان بزرگترین و بینظیرترین مصیبت تاریخ یاد شده، در آسمانها و زمین نظیری ندارد، ایشان فرزندان خود را با روحیهای سلحشورانه تربیت کرد تا در راه امام حسین (ع) فداکاری کنند.
سید سامعی اضافه کرد: یکی دیگر از خصوصیات بارز ایشان این است که پس از شنیدن خبر شهادت فرزندانش، از آنها سوال نکرد و فقط از احوال امام حسین (ع) پرسید، ایشان که ذوب در ولایت بود، وقتی خبر شهادت امام را شنید، با اندوه فراوان بر زمین نشست و به پهنای صورت اشک ریخت.
وی ادامه داد: حضرت امالبنین (س) همواره امام را بر فرزندان خود مقدم میدانست و آنها را فدای راه امام کرد و این ویژگی منحصر به فرد ایشان، یادآور رفتار حضرت امام خمینی (ره) است که پس از شنیدن خبر شهادت فرزندشان، آیتالله مصطفی خمینی، فرمودند انا لله و انا الیه راجعون و با آرامش و توکل به خدا، به حرکت خود در مسیر انقلاب ادامه دادند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان دلیجان ادامه داد: درسی که باید از حضرت امالبنین بگیریم این است که تمام داشتهها و فرزندان، خود و خانواده مان را فدای امام بدانیم، امام حسین (ع) خودرا فدای اسلام کردند و ما نیز باید در راه اسلام تلاش کنیم و خود را فدای مکتب اسلام بدانیم.
سید سامعی در خصوص آموزش پیام عاشورا و انتقال مفاهیم دینی به نوجوانان و جوانان تصریح کرد: پاسخگویی و برنامههای فرهنگی باید متناسب با مخاطب باشد، مفاهیم باید با ابزارهای نوین مانند فیلم، سریال، سرود و سخنرانیهای جذاب ارائه شود تا بتواند در برابر تهاجم فرهنگی و فضای شبههناک تأثیرگذار باشد و باید اذعان کرد بهره گیری از ظرفیت هنر و رسانه به عنوان ابزاری برای انتقال مفاهیم دینی، ضرورتی انکارناپذیر است.
وی تصریح کرد: سازمان تبلیغات اسلامی نیز با رویکرد مردمی و بهرهگیری از قویترین مدل رسانه یعنی مدل تبیینی، در قالب طرحهایی نظیر اعزام مبلغان به مدارس، مساجد و روستاها، هیأتها و برنامههای فرهنگی و هنری تلاش دارد تا با استفاده از زبان هنر و برنامههای فرهنگی، این آموزهها را به شکلی جذاب به نسل جدید منتقل کند و برخلاف برخی نهادها، این سازمان بر فعالیتهای نرمافزاری و تبیینی تمرکز دارد و بسیاری از اقدامات آن بدون استفاده از آرم و نام سازمان انجام میشود.