ضرورت داشتن مدرک آیلتس برای مهاجرت به همه کشورها
اقتصاد ایران: اگر شما در مسیر مهاجرت، داشتن تحصیلات عالی یا پیشرفت کاری و حرفهای در یک کشور انگلیسی زبان هستید، به طور حتم با آزمون بینالمللی آیلتس آشنایی دارید. آزمون آیلتس در سراسر جهان به رسمیت شناخته شده است و به عنوان دروازهای حیاتی برای غیر انگلیسیزبانان و نشان دادن مهارت زبانشان عمل میکند. این مسئله اهمیت آشنایی با قوانین آزمون آیلتس و نحوه آمادگی در آن را دوچندان میکند.
اخبار شرکت ها - در این مطلب با ما همرا باشید تا با شناخت بیشتر آزمون آیلتس سفری به سوی موفقیت را شروع کنیم.
آشنایی با آزمون آیلتس
قبل از صحبت در مورد ویژگیهای آزمون آیلتس بهتر است آشنایی کوتاهی با ماک آیلتس داشته باشیم؛ ماک آیلتس مهارت های زبان انگلیسی شما را در چهار زمینه کلیدی لیسنینگ، ریدینگ، رایتینگ و اسپیکینگ، ارزیابی میکند. هر یک از این بخشها برای ارزیابی جنبههای مختلف مهارت زبان شما از درک مطلب تا ارتباط طراحی شدهاند.
بخشهای مختلف آزمون آیلتس
در آزمون آیلتس چهار بخش لیسنینگ، ریدینگ، رایتینگ و اسپیکینگ امتحان گرفته میشود و دو تست مختلف آیلتس وجود دارد: آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال.
بخش لیسینینگ و اسپیکینگ در هر دو آزمون یکسان است اما بخشهای ریدینگ و رایتینگ متفاوت هستند.
مهارت لیسنینگ
سوالات این بخش از طریق گوش دادن به فایلهای صوتی مطرح میشود و دارای چهار قسمت با ده سوال در هر قسمت است که سوالات به ترتیب اطلاعات ضبط شده است؛ بنابراین پاسخ سوال اول قبل از پاسخ به سوال دوم است. درواقع شما باید به 40 سوال در مدت زمان 40 دقیقه پاسخ بدهید.
مهارت رایتینگ
در این قسمت از آزمون داوطلب باید دو مقاله یا تسک بنویسد که مدت زمان آن 60 دقیقه است. شرکتکننده باید پاسخ های خود را با استفاده از جملات کامل بنویسد، و همچنین پاسخ ها را در برگهی پاسخنامهای که در اختیارش قرار داده شده است، وارد کند.
مهارت ریدینگ
سوالات و متنهای این بخش از کتابها، مجلات، روزنامهها و منابع آنلاین تهیه شده و برای مخاطبان غیرمتخصص است. برای این بخش از آزمون 40 سوال طراحی شده است و شما 60 دقیقه زمان دارید تا به سوالات پاسخ بدهید.
مهارت اسپیکینگ
آزمون اسپیکینگ مصاحبهی حضوری بین داوطلب و ممتحن است. 3 بخش برای این بخش آزمون وجود دارد و هر بخش از الگوی خاصی پیروی میکند تا توانایی صحبت کردن شما را به روشهای مختلف مورد ارزیابی قرار بدهد.
مراحل کسب نمره برتر در آزمون آیلتس
چه برای اولین بار در آزمون آیلتس شرکت میکنید چه تجربهی قبلی داشتهاید، نکات زیر شما را در مراحل آمادهسازی راهنمایی میکنند تا به مهارتهایی که برای موفقیت در آزمون آیلتس نیاز دارید، مجهز شوید! مهارتهایی مثل:
- درک فرمت امتحان آیلتس
- بهبود بخشیدن به مهارتهای چهارگانه آزمون آیلتس
- مدیریت زمان
- ارزیابی پیشرفت
- شناسایی نقاط ضعف و قوت
- شرکت در آزمونهای آزمایشی
مدت زمان شرکت در آزمون
آزمون آیلتس بهطورکلی حدود 2 تا 3 ساعت زمان میبرد. در مجموع 2 ساعت و 30 دقیقه زمان بابت ارزیابی مهارت خواندن و نوشتن لازم است و حدود 15 دقیقه یا بیشتر برای سنجش مهارت صحبت کردن! نکتهی قابل توجه این است که شما فرصتی برای استراحت بین هیچ یک از بخشها ندارید، بنابراین این جدول زمانی تقریبا ثابت است.
ارزیابی مهارت در آزمون آیلتس
همانطور که گفتیم آزمون آیلتس (IELTS) 4 مهارت اصلی زبان انگلیسی را ارزیابی میکند: شنیداری (Listening)، خواندن (Reading)، نوشتن (Writing) و مکالمه .(Speaking) هر یک از این مهارتها بهطور جداگانه ارزیابی میشود و در نهایت یک نمرهی کل (Overall Band Score) برای داوطلب به دست میآید. در زیر نحوه ارزیابی هر یک از این مهارتها توضیح داده شده است:
شنیداری (Listening): در این بخش نمرهدهی بر اساس تعداد پاسخهای صحیح انجام میشود و به نمرهای بین ۰ تا ۹ تبدیل میشود.
خواندن (Reading): سوالات میتوانند به شکل چند گزینهای، جای خالی، تطبیق اطلاعات و... باشند. مانند بخش شنیداری، نمرهدهی بر اساس تعداد پاسخهای صحیح است و سپس به نمرهای بین ۰ تا ۹ تبدیل میشود.
نوشتن (Writing) : ارزیابی و نمرهدهی در این بخش بر اساس معیارهای مشخصی مانند: دستوری (Grammar)، واژگان (Vocabulary) انسجام و همبستگی (Coherence and Cohesion) و تکمیل وظیفه (Task Achievement/Response) انجام میشود.
مکالمه (Speaking): نمرهدهی در این بخش بر اساس معیارهایی مانند: روانی و انسجام (Fluency and Coherence)، منابع واژگانی (Lexical Resource)، دقت دستوری (Grammatical Range and Accuracy) و تلفظ (Pronunciation) انجام میشود.
در نهایت، نمرات هر یک از این چهار بخش با هم ترکیب شده و نمره کل آیلتس بین ۰ تا ۹ به دست میآید.
با شرکت در آزمون آزمایشی آیلتس عملکرد خود را محک بزنید
این مساله که آزمون آزمایشی آیلتس به همان شیوه و جدیت آزمون اصلی برگزار میشود، باعث میشود تا علاوه بر کسب تجربه برای شرکت در آزمون اصلی، در کاهش سطح استرس و مواجهه با آنچه پیش روی داوطلبین قرار دارد هم موثر واقع شود.
در این آزمون، همانند امتحان اصلی، نمرات هر مهارت مشخص شده و این امکان را به زبانآموز میدهد تا پیش از رویارویی با آزمون اصلی، سطح نمرات خود را در هر مهارت به دست بیاورد.
به این صورت با شناسایی نقاط ضعف و یاد گرفتن مدیریت زمان برای هر مهارت، اقدامات لازم را انجام بدهد.
شرکت در کلاسهای آمادگی آیلتس و امتحان ماک
موسسات مختلفی هستند که خدمات آیلتس ارائه میدهند و شما میتوانید در این کلاسها و آزمونها شرکت کنید. یکی از موسسات معتبر و با تجربهی کافی در این زمینه موسسه سفیر است که خدمات کاملی برای داوطلبان آزمون آیلتس ارائه میدهد و با برگزاری وبینارها و کارگاههای مختلف تصویر کاملی از آزمون واقعی آیلتس برای شما ترسیم میکند.
جمعبندی
گرفتن مدرک بین المللی آیلتس نشان دهنده توانایی و مهارت کافی شما برای شرکت در کلاسهای آکادمیک دانشگاهی است و توانایی زبانی شما از طریق این مهارت سنجیده میشود. با شرکت در کلاسهای مختلف، مدیریت زمان و کسب تجربه میتوانید قدمهای اول موفقیت در این مسیر را به اطمینان خاطر بیشتری بردارید و با انگیزه مضاعف قلههای زبان انگلیسی را فتح کنید.