هشدار درباره علائم و نشانه های یک ویروس خطرناک!
اقتصاد ایران: نوروویروس یک ویروس بسیار مسری است که موجب التهاب معده، روده یا هر دو میشود و یکی از مهم ترین اقدامات برای جلوگیری از ابتلا به آن شستن دستها با آب و صابون است.
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نوروویروس یک ویروس بسیار مسری است که نیاز است برای جلوگیری از انتشار آن اقداماتی انجام شود. یکی از این اقدامات شستن دستها با آب و صابون است؛ بهتر است توجه کنید ضدعفونی کننده دست به تنهایی در برابر نوروویروس ایمنی ایجاد نمیکند.
هنگام ابتلاء به این بیماری لازم است از تهیه، دست زدن به غذا یا مراقبت از دیگران، حداقل به مدت ۴۸ ساعت خودداری کنید.
نحوه انتشار نوروویروس
این ویروس در مدفوع یا استفراغ شما قبل از شروع علائم هم وجود دارد و همچنین میتواند به مدت ۲ هفته یا بیشتر پس از بهبود نیز در مدفوع باقی بماند.
در طول این مدت نوروویروس از فرد مبتلا قابل سرایت است.
نوروویروس از طریق سطوح، آب یا غذای آلوده منتقل میشود.
علائم نوروویروس
افراد در هر سنی ممکن است به این بیماری مبتلا شوند.
معمولاً علائم در فرد ۱۲ تا ۴۸ ساعت پس از قرار گرفتن در معرض نوروویروس بروز میکند.
شایعترین علائم: اسهال، استفراغ، حالت تهوع، درد معده
سایر علائم: تب، سردرد و بدن درد
دستهایتان را خوب بشویید
دستهای خود را اغلب با آب و صابون حداقل به مدت ۲۰ ثانیه بشویید، به خصوص بعد از استفاده از توالت یا تعویض پوشک؛ قبل از خوردن، آماده کردن یا دست زدن به غذا؛ قبل از دادن دارو به خود یا شخص دیگری
میتوانید علاوه بر شستن دست از ضدعفونیکنندههای دست نیز استفاده کنید، اما ضدعفونی کردن جایگزین شستوشوی دست نمیشود.
قبل از تهیه و خوردن غذا
میوهها و سبزیجات را با دقت بشویید.
صدف خوراکی و سایر نرمتنان را به طور کامل تا دمای داخلی حداقل ۱۴۵ درجه فارنهایت بپزید.
ظروف آشپزخانه، تختههای برش، پیشخوان و سطوح را به ویژه پس از دست زدن به صدفها به طور مرتب تمیز و ضدعفونی کنید.
صدفهای خام را دور از غذای آماده در سبد خرید، یخچال و روی تختههای برش نگهداری کنید.
غذاهایی که ممکن است حاوی نورویروس باشند را دور بریزید.
آگاه باشید
نوروویروسها به نسبت در برابر گرما مقاوم هستند و میتوانند در دمای ۱۴۵ درجه فارنهایت زنده بمانند.
فرآیندهای بخارپز کردن سریع، غذاها را به اندازه کافی گرم نمیکند، بنابراین آلودگی به نوروویروس باقی میماند.
غذای آلوده به نورویروس ممکن است ظاهر، بو یا مزه طبیعی داشته باشد.
سطوح را تمیز و ضد عفونی کنید.
پس از استفراغ یا اسهال شخصی
دستکش یکبار مصرف بپوشید و تمام قسمت را با ضدعفونی کننده و دستمال کاغذی پاک کنید و در کیسه زباله پلاستیکی بیندازید.
برای ضد عفونی کردن، از محلول سفیدکننده کلر با غلظت ۱۰۰۰ تا ۵۰۰۰ پی پی ام (۵ تا ۲۵ قاشق غذاخوری سفیدکننده خانگی [۵ تا ۸ درصد] در هر گالن آب) یا از یک محصول ضدعفونی کننده ثبت شده در EPA در برابر نورویروس استفاده کنید.
مواد ضد عفونی کننده سفید کننده را حداقل به مدت ۵ دقیقه روی ناحیه مشکوک بگذارید.
دوباره کل منطقه را با صابون و آب داغ تمیز کنید.
لباسها یا ملحفههایی را که ممکن است استفراغ یا مدفوع روی آنها وجود دارد، فوراً درآورید و بشویید.
وسایل را با احتیاط و بدون تکان دادن حمل کنید.
اقلام را با مواد شوینده و آب داغ در حداکثر برنامه زمانی ماشین لباسشویی بشویید و سپس با بالاترین درجه حرارت خشک کنید.
پس از شستوشوی لباسها باز هم دستهای خود را بشویید.
اکو ایران | ECO IRAN
ترکیه | Turkiye
آذربایجان| Azerbaijan
ترکمنستان|Turkmenistan
تاجیکستان|Tajikistan
قزاقستان |Kazakhstan
قرقیزستان |Kyrgyzstan
ازبکستان |Uzbekistan
افغانستان |Afghanistan
پاکستان | Pakistan
بانک مرکزی
بانک ملّی ایران
بانک ملّت
بانک تجارت
بانک صادرات ایران
بانک ایران زمین
بانک پاسارگاد
بانک آینده
بانک پارسیان
بانک اقتصادنوین
بانک دی
بانک خاورمیانه
بانک سامان
بانک سینا
بانک سرمایه
بانک کارآفرین
بانک گردشگری
بانک رسالت
بانک توسعه تعاون
بانک توسعه صادرات ایران
قرض الحسنه مهر ایران
بانک صنعت و معدن
بانک سپه
بانک مسکن
رفاه کارگران
پست بانک
بانک مشترک ایران و ونزوئلا
صندوق توسعه ملّی
مؤسسه ملل
بیمه مرکزی
بیمه توسعه
بیمه تجارت نو
ازکی
بیمه ایران
بیمه آسیا
بیمه البرز
بیمه دانا
بیمه معلم
بیمه پارسیان
بیمه سینا
بیمه رازی
بیمه سامان
بیمه دی
بیمه ملت
بیمه نوین
بیمه پاسارگاد
بیمه کوثر
بیمه ما
بیمه آرمان
بیمه تعاون
بیمه سرمد
بیمه اتکایی ایرانیان
بیمه امید
بیمه ایران میهن
بیمه متقابل کیش
بیمه آسماری
بیمه حکمت صبا
بیمه زندگی خاورمیانه
کارگزاری مفید
کارگزاری آگاه
کارگزاری کاریزما
کارگزاری مبین سرمایه