«فتنه حلب»؛ راهبرد آمریکا برای ایجاد «خاورمیانه جدید»
اقتصاد ایران: می توان از «فته حلب» به عنوان سومین تلاش ایالات متحده آمریکا در مسیر ایجاد خاورمیانه جدید یاد کرد.
خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: سیاست خاورمیانه جدید راهبردی است که ایالات متحده آمریکا به همراه متحدان خود در طول دهه های اخیر دنبال کرده است؛ البته کاملا جدا از سیاست های منطقه ای غرب که همواره از طریق رژیم صهیونیستی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. در این راهبرد، ایالات متحده تا به الان دو مرحله را اجرا کرده است که در هر دو مرحله با شکست مواجه شده است و فتنه حلب سومین تلاش آمریکا برای اجرای راهبرد مورد اشاره بوده است. به عبارتی در پازل طراحی نظم نوین در محور عبری- غربی برای غرب آسیا، اینک تکفیریها نقش آفرینی می کنند.
حمله آمریکا به عراق و افغانستان مرحله اول تلاش محور عبری- غربی برای ثبت خاورمیانه جدید بود که با شکست روبرو شد. مرحله دوم تلاش برای راهبرد خاورمیانه ای آمریکا، ایجاد داعش و فتنه تکفیری در کشورهای عراق، سوریه و ... بود که با درایت و مقاومت جانانه محور مقاومت، ناکام ماند. عملیات طوفان الاقصی، سومین تلاش آمریکا را در راهبرد خاورمیانه جدید با شکست روبرو ساخت اما آمریکا برای تغییر روند شکست آشکار خود در سرزمین های اشغالی، فتنه جدیدی را در سوریه طراحی و به اجرا گذاشته است.
اقدامهای تروریستها در حلب همزمان با آغاز آتشبس در لبنان انجام شد. محور صهیونیستی- آمریکایی با آتشبس در جبهه لبنان، تمرکز خود را بر ضربه زدن به دولت سوریه و بحرانسازی در این کشور به عنوان یکی از اضلاع مهم محور مقاومت در منطقه غرب آسیا قرار داده است. رژیم صهیونیستی از دو هفته قبل از آتشبس با حزبالله لبنان، حملههای مکرر و متعددی را علیه سوریه انجام داد و تلاش کرد بستر اقدامات گروههای تروریستی را در سوریه فراهم کند.
در واقع اسرائیل و آمریکا پس از ۱۴ ماه جنگ در غزه و لبنان خستهتر از هر گذشته به دنبال کاهش فشار از خود بودند. از همین روی، تکفیریها مولود نامشروع و برادران خونی صهیونیسم، این وظیفه و مأموریت را پذیرفتند.
تحریر الشام و احرار الشام دو گروه تروریستی هستند که اکنون در سوریه تلاش میکنند کنترل حلب را در اختیار گیرند. این دو گروه تروریستی که به آمریکا و ترکیه نیز نزدیک هستند، در بحران سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸ سوریه متحمل ضربههای سختی شده بودند، اما در سالهای اخیر در مناطق تحت اشغال ترکیه و آمریکا در شمال سوریه آموزش دیده و آماده جنگ با نظام سوریه در زمان مقرر شده بودند.
تمرکز بر حلب نیز به دلیل اهمیت راهبردی آن برای نظام سوریه به عنوان مرکز اقتصادی این کشور و همچنین به دلیل نزدیکی جغرافیایی آن به ترکیه است. نزدیکی حلب به مرز ترکیه و همچنین قرار گرفتن تأسیسات نظامی مهمی مانند پایگاه هوایی نیرب، پایگاه الجراح و آکادمی مهندسی نظامی، اهمیت استراتژیک این شهر را دوچندان کرده است.
بنابراین حمله به حلب میتواند با برنامهریزی، کارگردانی و هزینه محور عبری- ترکی- غربی و با استفاده از گروههای تروریستی شناختهشده صورت گرفته و دارای مقصد خاصی باشد. بررسی علل آغاز ناامنی های اخیر در سوریه از حلب نشان می دهد که این شهر یکی از کلیدهای ارتباطی بین شمال و جنوب سوریه به شمار میرود و کنترل آن به معنای دسترسی به مسیرهای حیاتی حملونقل و ارتباطات است.
نویسنده؛ اکبر معصومی