آزمون وکالت، آزمون حقوق است نه آزمونی برای وکالت!
اقتصاد ایران: یکی از متولیان نهاد وکالت ادعا می کند؛ آزمونی که هر ساله توسط کانونهای وکلای دادگستری جهت جذب کارآموز وکالت برگزار میشود آزمون وکالت نیست آزمون حقوق است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، تلاش برخی برای اصلاح قانون تسهیل مجوزهای کسب و کار به بهانه جذب وکلای کمسواد در حالی مطرح شده است که سازمان سنجش آموزش در پاسخ به یک کاربر سامانه انتشار و دسترسی آزاد اعلام کرده؛ تعداد 4 هزار و 5٧٩ نفر از فارغالتحصیل دانشگاه پیام نور در آزمون کارآموزی وکالت کانون های وکلای دادگستری سال گذشته پذیرفته شدهاند.
پیش از این سعید آیینهوند؛ رییس اسبق کانون وکلای دادگستری همدان در مناظرهای که با حسین قربانزاده (متولی کمپین حذف معیار ظرفیت از آزمون وکالت) داشت، گفته بود؛ "آزمونی که هر ساله توسط کانونهای وکلای دادگستری جهت جذب کارآموز وکالت برگزار میشود آزمون وکالت نیست آزمون حقوق است. آزمون وکالت آزمون اختبار است که قبول شده آزمون ورودی (تستی) بعد از گذراندن دوره ١٨ ماهه کارآموزی در آن شرکت میکند. قانونگذار مقرر داشته قبول شده آزمون کارآموزی وکالت در بدو ورود به او اطلاعات حقوقی آموزش داده بشود، دادگاه برود، کارآموزی انجام بدهد، پرونده وکالت بگیرد، بعد آزمونی تحت عنوان اختبار از او بگیرند و به او پروانه پایه وکالت بدهند و تا زمانی که فرد در آزمون اختبار شرکت نکند و قبول نشود و سوگند یاد نکرده باشد وکیل محسوب نمیشود."
پیشتر لیلا رئیسی؛ رییس سابق کانون وکلای اصفهان در سخنرانی در مجمع نمایندگان اصفهان اعلام کرده بود؛ "حرفه وکالت یک حرفه عملی است، وکیلی که مدرک تحصیلی دکتری دارد و رتبه یک وکالت دارد اگر مهارت نداشته باشد مانند پزشکی است که بدون مهارت و گذراندن دوره عملی بخواهد جراحی کند."
این موارد در حالی مطرح شدهاند که علی زارع؛ رییس اسبق کانون وکلای یزد تأکید داشت؛ "بهنظر من قبولی در یک آزمون تستی لزوماً به منزله داشتن سواد علمی نیست، تجربه اینجانب در برگزاری چند دوره اختبار نشان میدهد که متأسفانه علیرغم اتمام دوره کارآموزی، باز فقر علمی کاملاً مشهود است و این درحالی است که اینها در آزمون پذیرفته شده و یک و حتی بعضاً دو دوره کارآموزی را گذراندهاند. از سوی دیگر بهنظر اینجانب باید شیوه و تکالیف کارآموزی و وکیل سرپرست رو در راستای علماندوزی کارآموزان متحول کرد."
انتهای پیام/