درخواست رسته‌های مختلف صنایع دستی برای پیوستن به زنجیره ارزش

اقتصاد ایران: مدیر بازاریابی شبکه ملی زنجیره ارزش صنایع دستی گفت: بسیاری از رسته های صنایع دستی درخواست دارند تا به این شبکه ملی اضافه شوند ولی در حال حاضر تمرکز روی بافته ها و دوخت‌های سنتی است.

سارا مظفری مدیر بازاریابی شبکه ملی زنجیره ارزش صنایع دستی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: ما شبکه دست بافته‌های داری و دستگاهی و دوختهای سنتی را داریم این دوخت‌ها شامل بلوچ دوزی گلدوزی و جواهر دوزی و همه دوختهای پارچه و دست بافته هاست.

وی گفت: ۴۰۰ هنرمند فعال را از سراسر کشور داریم که هر کدام از آنها هم تعداد زیادی تولید کننده دارند. به عنوان مثال یکی از هنرمندان ما ۴۰۰ نفر را تحت پوشش خود دارد.

مظفری درباره اینکه آیا قرار است این شبکه تنها به دوختها و بافته‌ها محدود شود یا هنرهای دیگر را هم در برمی‌گیرد گفت: شروع کارمان با این اسم بوده است و اکنون هنرمندانی از گلستان تا خراسانات را داریم و ۲۲ استان تحت پوشش ماست. تمرکزمان هم روی این حوزه است اما تعداد رسته‌هایی که تقاضای پیوستن به این زنجیره را دارند روز به روزروز در حال افزایش است مثل منبت کاری و سفال اکنون قرار است این رسته‌ها هم به زنجیره اضافه شود.

وی درباره نحوه کار این زنجیره ارزش هم بیان کرد: هر فردی در این زنجیره یک کاری را انجام می‌دهد مثلاً یک نفر تولید کننده مواد اولیه است و نخ را با کیفیت عالی تولید و به هنرمند دیگر می‌دهد هنرمند بعدی آن را می بافد یا فرد دیگری نخ را رنگ می‌زند یا چله کشی می‌کند ما هم به عنوان بازاریاب برای آنها می‌فروشیم هر کدام با قیمت مناسب و برای شبکه این کار را انجام می‌دهند تا در نهایت محصول با کیفیت و قیمت مناسب نسبت به بازار بیرون عرضه شود.

وی با تاکید بر اینکه محصول این شبکه ارزش باید از هر نظر بهترین باشد گفت: قیمت تمام شده‌ای برای محصولات در نظر گرفته می‌شود و مواد استفاده شده هم باید بهترین باشد اگر کسی کار بی کیفیت ارائه دهد از زنجیره خارج خواهد شد.

وی با بیان اینکه شبکه زیر نظر وزارت میراث فرهنگی کار می‌کند گفت: این شبکه توانایی تولید انبوه را به دلیل فعالیت زیاد تولیدکنندگان و تعدد آنها دارد.

مظفری بیان کرد: بیشتر از ۱۲ سال هست که از راه اندازی این شبکه می‌گذرد ولی امسال در نمایشگاه حضور پررنگی داشتیم و سازماندهی هنرمندان نیز منسجم‌تر شده است.

پیش از این محمدحسین عسکرپور مدیرکل دفتر حمایت از تولید صنایع‌دستی گفته بود: شبکه دست‌بافته‌ها و دوخت‌های سنتی کشور به صورت شبکه‌ای فعالیت خود را آغاز کرده است و به موجب تفاهم‌نامه‌ای که بسته شد هر ۳۱ واحد استانی ذیل این تفاهم‌نامه، شبکه تولید و شبکه زنجیره ارزش دستبافته‌ها و دوخت‌های سنتی را شکل خواهند داد که در این تفاهم‌نامه تثبیت اشتغال ۱۰۰ هزار نفر و اشتغال جدید ۳۰ هزار نفر پیش‌بینی شده است.

عسکرپور ادامه داد: طبق این تفاهم‌نامه در هر استان یک توسعه‌دهنده یا یک سر شبکه تعیین شده که به شبکه کشوری متصل می‌شود. رعایت تجارت منصفانه در این شبکه زنجیره ارزش دیده شده که طبق آن می‌بایست بیش از ۵ درصد حق‌العمل فروش را از تولیدکنندگان دریافت نکرده و نیمی از این ۵ درصد را صرف آموزش و ارتقای توانمندی جامعه کنند.

مدیرکل دفتر حمایت از تولید صنایع‌دستی اضافه کرد: زمانی که شبکه تولیدی شکل می‌گیرد محاسنی دارد از جمله کاهش قیمت و افزایش کیفیت مواد اولیه چون به صورت سرجمع خریداری می‌شود. در ازای این شبکه تمام حمایت‌های معاونت صنایع‌دستی تحت نظارت وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است و افرادی که عضو این شبکه هستند در اولویت قرار می‌گیرند، از جمله اولویت در تسهیلات، بیمه و شرکت در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی است.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ