از شیوع شناسی معلولیت در ۱۹ استان تا فعالیت ۶ میلیون زن سرپرست خانوار در کشور
اقتصاد ایران: رئیس سازمان بهزیستی گفت: ۶ میلیون زن سرپرست خانوار داریم که حدود ۳۰۰ هزار نفر تحت پوشش بهزیستی هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، با توجه به آغاز هفته افراد دارای معلولیت با شعار «توسعه نقش افراد دارای معلولیت، الهام بخش آیندهای فراگیر و پایدار» نشست خبری معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور صبح امروز برگزار شد.
سید جواد حسینی رئیس سازمان بهزیستی در این نشست گفت: ۱۳ آذر روز جهانی معلولین است و ما در این روز به خدمات رسانی به معلولان بیش از هر زمان دیگری باید توجه کنیم.
وی با اشاره به اینکه میزان شیوع معلولیت در سراسر جهان ۱۵ درصد است؛ گفت: در کشور ما خوشبختانه با اقدامات پیشگیرانه و با غربالگری بر ۲۷۱ هزار خانوار ایرانی میزان شیوع افراد دارای معلولیت بسیار کاهش پیدا کرده است. با این حال حدود ۱۱ میلیون نفر در کشورمان دارای نوعی از معلولیت هستند که از این تعداد، حدود یک میلیون و ششصد هزار نفر تحت پوشش بهزیستی هستند.
رئیس سازمان بهزیستی افزود: از این تعداد ۷۵ هزار نفر زن سرپرست خانوار هستند یا تعدادی از این افراد علاوه بر معلولیت، دارای مشکل روانی یا سالمند هستند.
بهزیستی مدعی العموم تحقق قانون حمایت از حقوق معلولان است
حسینی با بیان اینکه تمام تلاش ما این است که جامعه را برای افراد دارای معلولیت مناسب سازی یا در دسترس پذیر کنیم؛ گفت: مناسب سازی بسیار حائز اهمیت است. به همین دلیل برای افراد دارای معلولیت ساختار مناسبی ایجاد میشود. همچنین قانونهای مناسبی طراحی میشود که یکی از آنها قانون حمایت از حقوق معلولان است. در کنار ارائه همه خدمات، من از روز اول مسئولیت خود گفتم سازمان بهزیستی مدعی العموم اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان از دولت است.
وی با بیان اینکه ۹ سیاست اصلی را در سازمان بهزیستی پیگیری خواهیم کرد گفت: اجتماعی سازی، دانش بنیانی اقدامات، خانواده محوری، محله محوری، توانمندسازی، پیشگیرانه بودن سیاستها، عادلانه بودن خدمات و هوشمندسازی خدمات این سیاست هاست.
اشتغال ۶ میلیون زن سرپرست خانوار در کشور
رئیس سازمان بهزیستی افزود: میزان متقاضیان زنان سرپرست خانوار در روستاها و عشایر از حیث پوشش تأمین اجتماعی و بیمه روستاییان به صفر رسید. ۶۱ هزار و ۲۰۰ زن سرپرست خانوار در حال حاضر تحت پوشش بیمه هستند. البته ۶ میلیون زن سرپرست خانوار داریم که حدود ۳۰۰ هزار نفر تحت پوشش بهزیستی هستند. ۵ میلیون تومان به هر یک از آنان میدهیم که توانمندیهای کسب و کار را به دست بیاورند. علاوه بر این ۳۰ میلیون تومان هم به صورت بلاعوض به آنان داده خواهد شد که برای اشتغال زایی اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه ۲۴ هزار فرصت شغلی برای زنان سرپرست خانوار تأمین شده است؛ گفت: در حال حاضر ۱۰۲ هزار زن سرپرست خانوار داریم که تحت پوشش بیمه شهری و روستایی هستند بدون اینکه حق بیمهای بپردازند و در نهایت تعداد متقاضیان زن سرپرست خانوار نیازمند خدمات بیمهای به صفر رسید.
حسینی با بیان اینکه به طور کلی ۴۵ درصد فعالیتهای توانبخشی افزایش پیدا کرده است؛ گفت: ما سازمانی هستیم که ۱۶۲ خدمت به متقاضیان خود ارائه میکنیم. در این راستا علاوه بر همکاری با بهترین متخصصان مددکاران و مشاوران، با تیمها و سمنهای موفق و متخصص در زمینههای مختلف همکاری میکنیم.
مشارکت ۵ هزار مسجد و ۱۱۵ هزار مدرسه در کاهش آسیبهای اجتماعی
وی با تاکید بر اینکه سیاست محله گرایی حدود ۲۰ سال است که در بهزیستی مورد توجه است؛ با این حال تحقق این هدف نیازمند تلاش و پیگیری مجدانه است. ما به دنبال این هستیم که از ظرفیت محلات نظیر ۱۱۵ هزار مدرسه، بیش از ۵۰۰۰ مسجد و کانون فرهنگی، سراهای محله و خانههای بهداشت و مراکز خیریه استفاده کنیم. همچنین بیش از ۲۵۰۰ ساختمان و مرکز هم تحت مالکیت بهزیستی داریم. همه این مراکز میتوانند در محله خدماتی همچون توانبخشی، کاردرمانی، خیری مشاوره و روانشناسی را به صورت داوطلبانه به مددجویان ارائه دهند.
حسینی گروه عمده افراد دارای معلولیت را معلولین ذهنی عنوان کرد و گفت: بحث توانبخشی نیازمند بودجه و توجه بیشتر دولت است.
رئیس سازمان بهزیستی در خصوص مطالبه معلولان برای تحقق ماده ۲۸ و پرداخت حق معلولیت گفت: ۲.۸ همت برای پرداخت و تحقق این مبلغ در نظر گرفته شده است؛ البته بهزیستی به دنبال افزایش این مبلغ است.