کمبود نقدینگی و سبدفروشی؛ دلایل اصلی بحران دارویی در کشور

اقتصاد ایران: رئیس سازمان غذا و دارو به مشکلات اساسی در تأمین دارو اشاره کرد و تأکید کرد که کمبود نقدینگی و سبدفروشی در شرکت‌های دارویی ریشه در مشکلات اقتصادی دارد که نیاز به اصلاحات فوری دارد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دکتر مهدی پیرصالحی، معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو، در جدیدترین اظهارات خود به بررسی علل مشکلات موجود در تأمین دارو پرداخت و علت اصلی بحران‌های اخیر را کمبود نقدینگی در بخش دارویی دانست. وی در این راستا توضیح داد که یکی از بزرگ‌ترین مشکلات، کمبود نقدینگی در برخی شرکت‌های پخش دارو است که مانع از تأمین به موقع مواد اولیه برای تولید داروها می‌شود. این کمبود منابع مالی به طور مستقیم به کمبود داروها و اختلال در توزیع آن‌ها منتهی می‌شود.

وی افزود: «در برخی موارد، شرکت‌های دارویی برای تأمین مواد اولیه داروهای خاص با مشکل مواجه هستند و این امر منجر به تولید داروهایی می‌شود که مواد اولیه آن‌ها به راحتی در دسترس است. این تصمیمات به پدیده‌ای به نام سبدفروشی دامن می‌زند که به هیچ‌وجه با مقررات سازگار نیست.»

پیرصالحی با بیان اینکه سبدفروشی برخلاف قوانین است، اعلام کرد که در صورت ارائه مستندات کافی، برخورد قاطعی با این پدیده انجام خواهد شد. وی در عین حال توضیح داد که ریشه این مشکلات در محدودیت‌های اقتصادی و نقدینگی نهفته است و برای حل آن باید تغییرات جدی در فرایندهای تأمین و تولید دارو صورت گیرد.

رئیس سازمان غذا و دارو همچنین بر لزوم مدیریت دقیق‌تر و نظارت شدیدتر بر شرکت‌های پخش دارو تأکید کرد و افزود: «افزایش تعداد این شرکت‌ها بدون نظارت و برنامه‌ریزی صحیح می‌تواند آسیب‌های بیشتری به زنجیره تأمین دارو وارد کند و بحران‌ها را تشدید کند.»

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ