کشتار هدفمند مردم غزه با بکارگیری سیستماتیک اهرم «گرسنگی»

اقتصاد ایران: رساندن غذا به مردم غزه به ویژه چندین هزار کودک و زن در این منطقه، به یک معضل اصلی در این منطقه در یک سال اخیر تبدیل شده است.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که مردم غزه در طول بیش از یک سال گذشته با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، گرسنگی و فقدان مواد غذایی است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که رژیم صهیونیستی از راه‌های مختلف و به صورت سیستماتیک از رسیدن کمک‌های غذایی به این منطقه جلوگیری کرده است.

ارتکاب جنایت جنگی با اعمال گرسنگی

استفاده از ابزار گرسنگی در مخاصمات مسلحانه به منزله جنایات جنگی علیه بشریت است. حق دادخواهی در مورد نقض حق غذا، از طریق دیوان کیفری بین‌المللی، شورای امنیت و ... به رسمیت شناخته‌ شده است. حقوق بین‌الملل کیفری از جمله ابزارهای حمایت از حقوق بشر و حقوق بشردوستانه است و به نقض‌های جدی و گسترده حقوق اساسی بشر واکنش نشان می‌دهد. حقوق بین‌الملل کیفری شامل مسئولیت کیفری افراد به دلیل فعل یا ترک فعل‌هایی است که منجر به نقض جدی حقوق بین‌الملل می‌شود. ارتباطی نزدیک و متقابل بین حقوق بین‌الملل کیفری و حقوق بین‌الملل بشر و حقوق بین‌الملل بشردوستانه وجود دارد و حقوق بین‌الملل کیفری با جرم‌انگاری قطعی و جدی در حوزه نقض حقوق بشر و بشردوستانه، تعقیب کیفری ناقضان آنها را مطالبه می‌کند.

وضعیت کمک‌رسانی در غزه

بعد از گذشت یک سال از جنگ غزه، کل جمعیت باریکه غزه با گرسنگی و بیماری روبرو هستند و تقریبا نیم میلیون نفر در معرض خطر گرسنگی قرار دارند. دلیل اصلی این امر، آن است که حملات نظامی رژیم صهیونیستی به صورت سیستماتیک مانع از ورود مواد غذایی، دارو، تجهیزات پزشکی و سوخت به غزه شده است. تجزیه و تحلیل داده‌های سازمان‌های فعال در غزه که از سوی شورای پناهندگان نروژ در سپتامبر ۲۰۲۴ انجام شد، نشان می‌دهد که در نتیجه مانع تراشی رژیم صهیونیستی، ۸۳ درصد از کمک‌های غذایی مورد نیاز وارد غزه نمی‌شود. تخمین زده می‌شود که بیش از ۵۰ هزار کودک تا پایان سال ۲۰۲۴ به درمان فوری برای سوءتغذیه نیاز دارند.

همچنین ۶۵ درصد انسولین مورد نیاز و نیمی از خون مورد نیاز در غزه در دسترس نیست. دسترسی به اقلام بهداشتی به ۱۵ درصد از مقدار موجود در سپتامبر ۲۰۲۳ کاهش یافته و حدود یک میلیون زن از فقدان لوازم بهداشتی مورد نیاز رنج می برند. تنها حدود ۱۵۰۰ تخت بیمارستانی در غزه فعال است. این در حالی است که در سال ۲۰۲۳ حدود ۳۵۰۰ تخت برای پاسخگویی به نیازهای جمعیتی بیش از دو میلیون نفر بسیار کمتر از حد کافی بود. علاوه بر این در حالی میانگین ۶۹ کامیون کمک‌ در آگوست ۲۰۲۴ روزانه وارد غزه ‌شد که این میزان در سال ۲۰۲۳، ۵۰۰ کامیون بود که آن هم کافی نبود. در آگوست ۲۰۲۴ بیش از یک میلیون نفر در جنوب و مرکز غزه هیچ جیره غذایی دریافت نکردند. در غزه بیش از ۳۶ بیمارستان وجود دارد که اکنون تنها ۱۷ بیمارستان تا حدی فعالند و زیرساخت‌های شبکه‌های آب، تاسیسات بهداشتی و نانوایی‌ها کاملا نابود شده‌اند.

اقدامات رژیم صهیونیستی در نقض حق کمک‌رسانی

رژیم صهیونیستی در طول یک سال گذشته از راه‌های مختلف و با ایجاد شرایطی در غزه به صورت سیستماتیک کمک‌رسانی به مردم را مختل کرده است:

۱. حملات پیاپی رژیم صهیونیستی با به قتل رساندن بیش از ۴۲ هزار نفر فلسطینی، نزدیک به ۳۰۰ امدادگر و بیش از ۱۸۰ خبرنگار، جلوی ارسال کمک‌های غذایی و بهداشتی را مسدود کرده است.

۲. رژیم اشغالگر از سال ۲۰۰۷ غزه را تحت محاصره قرار داده و بعد از سال ۲۰۲۳ این محاصره کامل شده است و این امر به خودی خود از ورود کمک‌ها جلوگیری می‌کند.

۳. ایجاد تاخیر در حرکت کمک‌ها در اطراف غزه و محدودسازی آن که باعث می‌شود بسیاری از کمک‌های غزه بلااستفاده گردند.

۴. رژیم صهیونیستی هر گونه انجام کمک بشردوستانه را به شدت کنترل می‌کند. لویز ووترج مسئول ارتباطات آنروا در مصاحبه‌ای در جولای ۲۰۲۴ اظهار کرد که نیاز مبرم به ارسال مستمر و مطلوب کمک‌های بشردوستانه احساس می‌شود تا امکان تحویل کمک‌هایی را که می‌توانند جان ساکنان غزه را نجات دهند، داشته باشیم.» او در توصیف سختی‌های کار تیم‌های امدادرسانی در غزه اظهار کرد که «ما با مشکلات بزرگی در جلب موافقت مراجع صهیونیستی برای واردات کمک‌های بشردوستانه به غزه و تحویل آنها مواجه هستیم.»

۵- جلوگیری از ارسال کمک‌های غذایی به غزه تنها توسط نظامیان صهیونیست انجام نمی‌شود بلکه بسیاری از گروه‌های شهرک نشین و ساکنان سرزمین‌های اشغالی نیز در مرز با غزه و کرانه باختری مانع رسیدن کامیون‌های مواد غذایی به این منطقه شده‌اند.

نتیجه

رساندن غذا برای مردم غزه به ویژه چندین هزار کودک و زن در این منطقه، به یک معضل اصلی در این منطقه در یک سال اخیر تبدیل شده است. نهادهای وابسته به سازمان ملل در یک سال اخیر مکررا هشدار داده‌اند که تشدید خشونت در شمال، جنوب و مرکز غزه تاثیری فاجعه‌بار بر امنیت غذایی خانواده‌های فلسطینی داشته و مراکز توزیع غذا از جمله نانوایی‌ها با حملات هوایی، زمینی و دستور تخلیه، نابود شده‌اند. نکته مهم در این راستا جلوگیری سیستماتیک رژیم صهیونیستی از ارسال غذا به این منطقه است.

سجاد مرادی کلارده؛ پژوهشگر روابط بین‌الملل

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ