به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه همشهری، سرانه مصرف تخممرغ در ایران نسبت به میانگین جهانی کمتر است، اما وضعمان نسبت به چند سال قبل خودمان بهتر شده است.
تا چند سال پیش توصیه پزشکان کنترل مصرف تخم مرغ بود، اما اکنون گفته میشود حتی افراد دارای بیماریهای زمینهای مثل چربی خون بالا و فشار خون بالا هم میتوانند آن را زیرنظر پزشک و یا متخصص تغذیه مصرف کنند. در اینباره با ریحانه ملاحسینی، متخصص تغذیه به گفتوگو نشستهایم.
ما به لحاظ منابع پروتئینی در محدودیت هستیم. چه از نظر قیمت پروتئینهای حیوانی مثل گوشت و چه از نظر منابع پروتئین گیاهی؛ مثلا «توفو» یک غذای گیاهی سرشار از پروتئین است و در بعضی از کشورها مصرف بالایی دارد، اما با ذائقه ما ایرانیها جور نیست و خیلی در سفرههایمان هم پیدا نمیشود. در عوضتخم مرغ، یک منبع پروتئینی خیلی خوب محسوب میشود که مورد علاقه ما ایرانیها هم هست و آن را توصیه میکنیم.
تخم مرغ را کاملا حذف نکنید
تخممرغ تنها حاوی پروتئین نیست؛ این غذا غنی از انواع ویتامینها و مواد معدنی است و چربیای هم که دارد، برای افراد سالم هیچ مشکلی ایجاد نمیکند. افرادی هم که مبتلا به بیماریای مثل کبد چرب یا فشار خون بالا هستند، اگر رژیم غذایی خود را زیرنظر یک مشاور تغذیه پیش ببرند، بهتر است؛ مثلا افرادی که کبد چرب دارند، در مصرف سفیده آن که پروتئین خالص است، صددرصد آزاد هستند، اما کل تخممرغ را پیشنهاد میدهیم که مصرف آن حتما در یک برنامه غذایی - زیرنظر متخصص - باشد.
افراد مبتلا به دیابت و فشار خون بالا تخممرغ را بهصورت کنترلشده مصرف کنند ولی بیشترین محدودیتی که ما برای مصرف تخممرغ درنظر میگیریم، برای افراد مبتلا به چربی خون بالا و بیماران نارسایی کلیه است.سفیده تخم مرغ یک منبع خوب پروتئین است، اما بهعنوان جایگزین گوشت قرمز میتوانیم از منابع پروتئین گیاهی مثل سویا، حبوبات و نیز شیر و لبنیات استفاده کنیم.