جمشید خیرآبادی: گرایی هنوز کشتیگیر قهرمان المپیک توکیو نشده است
اقتصاد ایران: کارشناس فرنگی کشورمان معتقد است محمدرضا گرایی اگرچه حریف روس خود را شکست داد اما هنوز مثل گذشته نشده و نیاز است به او فرصت داده شود تا به روزهای اوج خود برگردد.
جمشید خیرآبادی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره عملکرد تیم ملی کشتی فرنگی ایران در لیگ پادوبنی روسیه گفت: این مسابقات به درخواست روسیه به صورت لیگ تیم به تیم برگزار شد و کشتیگیرانی که مدال جهانی و المپیک را در کارنامه خود داشتند تنها به خاطر جایزه دلاری در این مسابقات شرکت کردند. به کشتیگیران برنده در این مسابقه ۱۰ هزار دلار جایزه میدادند و به کشتیگیران بازنده ۵ هزار دلار جایزه میدانند و به همین خاطر خیلی از کشتیگیران مشتاق شرکت در این مسابقات بودند و همه هزینهها هم متقبل شده بودند.
وی ادامه داد: البته طبیعی بود که برخی از کشتیگیران بعد از مسابقات المپیک از آمادگی خوبی برخوردار نبودند. این موضوع کاملاً طبیعی است و نباید کشتیگیران در اوج آمادگی باشند و برعکس باید در افت اجبار باشند تا بدنهایشان ریکاوری شود. این مسابقات جنبه تدارکاتی بود و نتایج مهم نبود و در رنکینگ هم تأثیری نداشت. در واقع حضور کشتیگیران به خاطر جایزه دلاری آن بود و یک مراوده ورزشی هم با کشور روسیه برقرار شده بود تا آنها هم به مسابقات جام تختی و یادگار امام شرکت کنند.
کارشناس کشتی فرنگی گفت: هر رشته ورزشی نیاز به مراودات ورزشی دارد و نیاز است که گشتیگیران با حریفان مدعی تن به تن شوند. روسیه همیشه در کشتی جز مدعیان بوده و قهرمانیها آنها در جهان و المپیک با هیچ تیمی قابل مقایسه نیست. این مراوده ورزشی به سود کشتی ایران هم خواهد بود و از این نظر شرکت در این مسابقات اهمیت زیادی برای کشتی ایران داشت.
خیرآبادی تأکید کرد: روسها از قهرمانان جهان و المپیک دعوت کرده بودند تا در این مسابقه شرکت کنند؛ وگرنه فدراسیون و سرمربی تیم ملی میتوانستند کشتیگیران جوان را جایگزین کنند اما چون اسامی حاضر در این مسابقات با اسم دعوت شده بودند این نفرات اعزام شدند. درست است که در این مسابقات نتیجه مطرح نبود اما پیروزی ایران برابر روسیه با توجه به امتیازات بیشتری که کسب کرده بود انگیزه و اعتماد به نفس بالایی به کشتیگیران ایران داد و این موضوع اهمیت زیادی داشت.
وی بااشاره به عملکرد محمدرضا گرایی عنوان کرد: گرایی سالیان متوالی است که وزن کم کرده و همین موضوع باعث شده توانایی عضلانیاش را از دست بدهد اما کشتی او تمام نشده و من معتقدم به خاطر توانایی جسمی و فکری که دارد خیلی زود به روزهای خوب برمیگردد. او نیاز به زمان دارد و کادر فنی و خودش باید این فرصت را بدهند که آرام آرام برگردد. در همین مسابقات هم نوع کشتی که با حریف روسی خود گرفت مثل همیشه نبود اما روند رو به جلو دارد.
کارشناس کشتی فرنگی تأکید کرد: او سالها رژیم سخت داشت و حتی نمیتوانست یک وعده غذایی به اندازه دل خودش بخورد. این موضوع اثرات منفی روی هر فرد میگذارد، اما خدا را شکر به زودی به روزهای خوب برمیگردد چون دیگر فشار روانی روی او نیست. پیش از این همه از او توقع کسب مدال داشتند اما الان اینطور نیست و بدنش هم روال طبیعی خود را طی میکند.
خیرآبادی همچنین به وضعیت محمدعلی گرایی و تغییر وزن او اشاره کرد و گفت: محمدعلی هم سالیان سال در یک وزن باقی ماند و سه مدال هم گرفت. اما به شایستگی و توانایی که از نظر فیزیکی و جسارت دارد، نرسید تا اینکه تغییر وزن داد. به نظرم تغییر وزن او درست ترین کار ممکن بود اما خیلی دیر این تصمیم را گرفت. اگر او زودتر تغییر وزن میداد بیشتر مدال میگرفت. البته شاید این دلیل قانع کننده را داشتند که ما به خاطر المپیک تغییر وزن ندادیم.
وی گفت: همه کشتیگیران برای رسیدن به المپیک دست به هر کاری میزنند و شاید به خاطر همین بود که محمدعلی تغییر وزن نداد. البته الان متأسفانه ما در ۶ وزن میتوانیم سهمیه بگیریم و الان اوزان ۷۲ و ۸۲ کیلوگرم اوزان غیرالمپیکی هستند و کشتیگیران به اقناع نمیرسند که به این دو وزن بیایند و از مدال المپیک بگذرند. به همین خاطر آنها هم نیاز داشتند که به خاطر المپیک همه این سختیها را تحمل کنند.