عارف: هنر ما درمان نیست بلکه ریشه کن کردن قاچاق است
اقتصاد ایران: معاون اول رئیس جمهور اظهار کرد: نباید قاچاق به عنوان یک بیماری در جامعه فراگیر شود و بعد به دنبال واکسن باشیم، در ریشه کن کردن بیماری مشکل داریم.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور در آئین تکریم و معارفه نماینده ویژه رئیس جمهور و رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با ایراد سخنانی گفت: چرا باید در دهه پنجم انقلاب ما که یک انقلاب اسلامی و فرهنگی بوده و حرام و حلال و مال مردم و مال غصب و احکام زیادی دارد، اصلاً چرا میپذیریم؟ چرا قاچاق وجود دارد؟
وی افزود: اینکه سالانه ۱۵ درصد قاچاق را کم کنیم یعنی پذیرفتن وجود قاچاق؛ یعنی قاچاق را میپذیریم و بعد میآییم و آن را کم میکنیم. قاچاق با کدام یک از معیارها و ارزشهای انقلاب ما سازگاری دارد؟
معاون اول رئیس جمهور همچنین ضمن گرامیداشت شهدای عرصه مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اظهار کرد: شهدای این عرصه گمنامتر از دیگر شهدا هستند. موضوع وجود قاچاق در جامعه و علت شکلگیری آن مهم است، اینکه چرا قاچاق شکل میگیرد، قطعاً این پدیده دلایل اقتصادی، اجتماعی و روانی دارد.
عارف توجه جدی به ابعاد مختلف پدیده قاچاق را مورد تاکید قرار داد و افزود: قاچاق نظم اجتماعی را به هم میزند و چرایی مقابله با آن نیز بسیار روشن است، آثار تخریبی قاچاق بر روی اقتصاد ملی وحشتناک است.
وی به فرهنگسازی غلط قاچاق در جامعه اشاره کرد و گفت: پدیده قاشق از نظر اجتماعی آثار بسیار نگران کننده و بدی بر جای میگذارد، قاچاق آثار سیاسی نیز دارد یکی از معیارهای ارزیابی کشورها موضوع مبارزه با فساد هست، ما با معیارهای مذهبی خودمان معتقدیم که نباید مال حرام در زندگیمان باشد. موضوع جدی این است که فرهنگ اسلامی چگونه میتواند قاچاق را تحمل کند؟
معاون رئیس جمهور بیان کرد: هنر ما درمان نیست بلکه ریشه کن کردن قاچاق است، نباید قاچاق به عنوان یک بیماری در جامعه فراگیر شود و بعد به دنبال واکسن باشیم، در ریشه کن کردن بیماری مشکل داریم؛ در برنامه هفتم آمده است که باید سالانه ۱۵ درصد قاچاق کاهش یابد، مسئله این است که چرا باید قاچاق وجود داشته باشد.
در حال تکمیل…