گاز تخصیصی به صنایع از نصف میزان مورد نیازمان هم کمتر است
اقتصاد ایران: وزیر صمت گفت: میزان گاز تخصیصی را باید میان خودمان تقسیم کنیم. در صنعت این کار آغاز شده و اما گاز تخصیصی، از نصف میزان مورد نیازمان هم کمتر است.
به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز در مراسم اجلاسیه کشوری پیشرانان صنعت و معدن اظهار کرد: فداکاری، شجاعت و از خود گذشتگیِ بسیج، ریشه در بعثت، غدیر و فرهنگ عاشورایی دارد. این روحیه ایثار و فداکاری در کار و سازندگی با این فرهنگ بود که قطعاً توانست برای کشور در شرایط جنگ، نجاتبخش باشد، همین فرهنگ بود که در دفاع مقدس توانست آن حماسهها را برای کشور و برای دفاع از کشور در دوران دفاع مقدس ایجاد کند.
وی افزود: امروز وظیفه وزارت صنعت، معدن تجارت به عنوان یکی از بزرگترین وزارتخانههای اقتصادی کشور، تولید و تجارت در کشور است؛ اما توجه به این نکته اهمیت دارد که این وظیفه در چه زمانی و با چه زیرساختی تعریف میشود؛ در بخشی از این وظیفه که باید زیرساختارها را برای ما فراهم میکردند، امروز ما خودمان باید انجام دهیم. ما در این شرایط عهدهدار تولید و تجارت کشور هستیم؛ اکنون زمانی است که به هر لحاظ، بیشتر از هر زمانی دیگر نیاز به فرهنگ داریم. ما باید بخشی از زیرساختهایی که امروز صنعت ندارد، به همت خود فراهم کنیم؛ بدانید که این کار شروع شده و به کمک بسیاری از کسانی که امروز در این مراسم حضور دارند، انجام میشود.
اتابک ادامه داد: رشد ۱۳ درصدی در معدن در برنامه توسعه هفتم، پیشبینی شده است با این حال ما به عنوان متولی بخش معدن کشور که حضرت آقا هم بر آن تاکید بسیار داشتند و جایگزین نفت خواندهاند، با هدف، بسیار فاصله داریم.
وی افزود: امیدوار هستیم تعالی این بخش را علیرغم همه مشکلات اساسی و با همین شرایط و تمام چالشها، بتوانیم در زمینه معدن به نتیجه برسانیم. کمک به فرایند سازماندهی و ایجاد امید برای تولیدکنندگان که به فرموده حضرت آقا، رزمندگان جبهه تولید هستند، خود جهاد بزرگی است که نیاز به دانایی، توانایی و ایثار بسیاری از کسانی دارد که امروز در کارخانجات کشور کار میکنند.
اتابک ادامه داد: همین تولیدکنندگان امسال در اثر قطعی برق تابستان، خسته بودند و به حقیقت هم بسیاری از واحدها به مشکلات جدی برخوردند؛ اما نباید ما خسته شویم. باز هم باید برای این مهم تدبیر بیاندیشیم. موضوع گاز را هم که پیشرو داریم. میزان گاز تخصیصی را باید میان خودمان تقسیم کنیم. در صنعت این کار آغاز شده و اما گاز تخصیصی، از نصف میزان مورد نیازمان هم کمتر است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: این موارد، برابر مصوبه نیست اما ما وظیفه داریم که همگی اینها را جلو ببریم و امیدوار هستیم که این کار را به نتیجه برسانیم. همانطور که اشاره شد، برای این کار دانایی، توانایی و ایثار همه نیاز است. این شجره طیبه از چنین خصوصیاتی برخوردار است. حداقل در طول این ۴۵ سال ثابت شده که از این خصوصیات برخوردار است و میتواند با همسویی از این شرایط عبور کند.
اتابک ادامه داد: همسویی برخی از سیاستهای تجاری ارزی و بانکی در نگاه صادقانه و بیطرفانه موجبات ساماندهی و استفاده بهینه اقتصادی از ظرفیتهای کشور شده است. در بعضی از سازمانهای کشور، تولیدمحوری نمیبینیم و شرایطی ایجاد میکنند که به نفع شرایط اقتصادی کشور نیست؛ اگر تجارت و سیاستهای ارزی و بانکی همسو داشته باشیم میتوانیم صادرات کشور را بسیار بالاتر از این میزانهای فعلی ببریم. این همسوییها را بسیج به راحتی میتواند انجام دهد. در بررسیها، همه موارد را مدنظر قرار دهند و پیگیری کنند.
وزیر صمت با بیان اینکه توقع تداوم بهبود این شرایط وجود دارد و قطعاً گره گشایی خواهد کرد، افزود: اگر این شرایط تداوم پیدا کند، برنامه پیشرفت هفتم کشور، برنامهای موفق خواهد بود. توصیه ما به ترسیم نقشه راه و اجرایی کردن در حوزههای تخصصی و عزیزانی است که در حال حاضر در بسیج کمک میکنند. از جامعه نخبههای بسیجی درخواست داریم که در این خصوص، وزارت صنعت، معدن و تجارت را همراهی کنند.
وی گفت: اینکه بتوانیم سیاستهای مردمیسازی اقتصاد را با همدلی و همکاری شما حاضران در حوزه تدوین پیوست فرهنگی و عدالت، بخشهای بزرگی از صنعت و معدن را داشته باشیم و نقشه راه توسعه صادرات کشور را به عنوان یکی از مهمترین اقدامات قرار دهیم، موفقیت حاصل خواهد شد.