تحریمهای ظالمانه اقلیم کشورمان را تحت تأثیر قرار داده است
اقتصاد ایران: رئیس هیئت پارلمانی ایران اعزامی به باکو، گفت: اکنون جمهوری اسلامی ایران تحت تأثیر تحریمهای یک جانبه و ظالمانه قرار دارد و این مسئله در وضعیت اقلیم کشور ما تأثیرگذار است.
به گزارش خبرگزاری مهر، هیئت پارلمانی اعزامی ایران به باکو در حاشیه اجلاس کاپ ۲۹ (بیست و نهمین نشست کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل) با خانم تالیا آکسون، رئیس اتحادیه بینالمجالس جهانی دیدار و گفتگو کردند.
در این دیدار محمد جواد عسکری، رئیس هیئت پارلمانی اعزامی ایران به باکو، گفت: مجامع بینالمللی باید بدون هیچگونه فشاری به مأموریتها و اهداف خودشان عمل کنند. یکی از بحثهای مهم امروز در حوزه سلامت عمومی است. آمارها نشان میدهند که بیش از ۳ میلیارد نفر تحت تأثیر گرمایش زمین زندگیشان تحت تأثیر قرار گرفته است و نشستهای این اجلاس ثابت کرد که ضرورت کاهش گازهای گلخانهای ضروری است.
وی ادامه داد: نکته دیگر در خصوص کشورهای توسعه یافته است که به وعدههای خودشان عمل نمیکنند؛ از این رو باید پس از برگزاری اجلاسها پیگیر عملیاتی شدن مصوبات در مجامع باشیم. خروجی اجلاسهای بینالمللی اهمیت زیادی دارد و صرفاً برگزاری جلسات اهمیت ندارد بلکه مهم مصوبات و خروجی اجلاس و عملیاتی شدن مصوبات است.
رئیس هیئت پارلمانی اعزامی ایران به باکو خاطرنشان کرد: اکنون جمهوری اسلامی ایران تحت تأثیر تحریمهای یک جانبه و ظالمانه قرار دارد و این مسئله در وضعیت اقلیم کشور ما تأثیرگذار است، زیرا ما نمیتوانیم از صندوق جبران خسارت مالی هزینهای دریافت کنیم و سازمانهای بینالمللی در مباحث مرتبط با حوزه مالی به خوبی ایفای نقش نکردهاند.
عسکری اضافه کرد: در حوزه امنیت غذایی هم کشورهای زیادی با مشکلات فقر و بهداشت روبرو هستند و کشورهای توسعه یافته در این حوزه نیز به تعهدات خود عمل نکردهاند. سیاستهای مصوب آن است که همه به صورت یکسان از امنیت غذایی برخوردار باشند و اتحادیه بینالمجالس جهانی باید بر اساس نقشه راه در همین راستا قدم بردارد و پرسشگر عملیاتی کردن مصوبات از کشورهای توسعه یافته باشد.
وی با اشاره به کشتار وحشیانه مردم غزه و فلسطین و لبنان تصریح کرد: جهان نباید در برابر این همه ظلم سکوت کند و در همین اجلاس هم واجب است که موضعگیری جدی در برابر این نسل کشی صورت پذیرد و کشورها بی تفاوت نباشند. این رفتار ظالمانه و این کشتار وحشیانه علاوه بر اینکه جان دهها هزار نفر را گرفته است، آثار تخریبی محیط زیستی زیادی نیز بر جای گذاشته است که قابل جبران نیست و میطلبد که کشورها در این خصوص واکنش جدی نشان دهند.
عسکری در پایان ابراز امیدواری کرد که روابط دو کشور جمهوری اسلامی ایران و تانزانیا که رئیس مجلس آن رئیس اتحادیه بینالمجالس جهانی است، بتواند گستردهتر شود.
همکاری کشورها میتواند نفوذ کشورهای قوی را کمرنگ کند
در ادامه این دیدار تالیا آکسون، رئیس اتحادیه بینالمجالس جهانی ضمن ابراز خرسندی از حضور پررنگ هیئت ایرانی در اجلاس کاپ ۲۹ اظهار کرد: روابط موجود بین ایران و تانزانیا با سفر هیئتهای ایرانی به کشور ما عمیقتر شده است و ما مشتاقانه منتظر آن هستیم که هیئتهای بیشتری را میزبانی کنیم.
وی افزود: در حوزه امنیت غذایی باید به علتها توجه شود؛ در این زمینه همکاری میان دو کشور میتواند به تأمین امنیت غذایی کمک نماید، ایران در حوزه کشاورزی بسیار خوب عمل کرده و توانمندیهای زیادی دارد.
آکسون گفت: در خصوص مجامع بینالمللی باید به این نکته توجه داشته باشم که مجامع بینالمللی همیشه نتوانستهاند به طور کامل به تمام وظایف خود به درستی عمل کند، زیرا همیشه کشورهای قویتر سعی میکنند که اعمال نفوذ نمایند اما این همکاری میان کشورهاست که میتواند کمک کند تا این نفوذ کمتر جلوهگری کند.
وی با اشاره به مسئله غزه و فلسطین اظهار کرد که واقعاً شرایط دردناک است و کشورها باید تلاش کنند تا جلوی این قتل عام گرفته شده و جنگ خاتمه پیدا کند.