لزوم توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در صنایع و اصلاح الگوی مصرف انرژی

اقتصاد ایران: عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به اهمیت اجرای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان اشاره و خواستار حرکت به‌سوی ایجاد یک نظام حکمرانی مناسب شد.

رضا تقی‌پور انوری، نماینده اسلامشهر، پردیس، تهران، ری و شمیرانات و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان و ضرورت راه اندازی نیروگاه انرژی تجدید پذیر برای تأمین ۵ درصد از نیاز این صنایع به انرژی مصرفی گفت: این ماده قانونی صنایع را ملزم کرده است تا هر سال یک درصد از برق مصرفی خود را از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر تأمین کنند؛ به‌طوری‌که در پایان سال پنجم، پنج درصد از نیاز برق خود را از این منابع تأمین کنند. وزارت نیرو نیز موظف شده است که از صنایعی که این قانون را اجرا نمی‌کنند، برق را با قیمت تمام‌شده دریافت کند.

تقی‌پور در توضیح چرایی عدم اجرای این مصوبه توسط وزارت نیرو اظهار کرد: یکی از مشکلات اصلی این است که در کشور ما هنوز یک مدل حکمرانی مشخص و پایدار برای مدیریت انرژی وجود ندارد. این موضوع در حوزه‌های آب و گاز نیز مشاهده می‌شود و تا زمانی که این مسئله حل نشود، نمی‌توان انتظار داشت که وضعیت نابسامان فعلی تغییر کند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: مصرف انرژی در ایران چندین برابر میانگین جهانی است و چنین مصرفی، آینده منابع کشور را تهدید می‌کند. این نعمت‌های خدادادی را نباید به‌راحتی هدر دهیم؛ بلکه باید از آن‌ها در جهت تولید ثروت و افزایش تولید ناخالص داخلی بهره‌مند شویم.

نماینده اسلامشهر و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه در یک نگاه کلان باید به‌سمت واقعی‌سازی قیمت انرژی حرکت کنیم، اظهار کرد: بسیاری از اقشار آسیب‌پذیر هستند و ما این را درک می‌کنیم؛ بنابراین می‌توان این اقشار را از این اصلاحات مستثنی کرد. اما باید در نظر داشت که خود دولت و صنایع بزرگ مصرف‌کنندگان عمده انرژی هستند و باید برای خود، این هزینه‌ها را به قیمت واقعی محاسبه کنند.

تقی‌پور انوری با تأکید بر اینکه رشد و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر تنها با اصلاح مدل حکمرانی و واقعی‌سازی قیمت انرژی امکان‌پذیر است، گفت: صرف تصویب قوانین و مقررات، بدون پشتوانه یک سیستم حکمرانی مناسب و اصلاح قیمت‌ها، راهگشا نخواهد بود و به همین دلیل است که علیرغم تصویب ماده ۱۶، استقبال مناسبی از آن به‌عمل نیامده است.

وی همچنین اشاره کرد: کشور ما ظرفیت‌ها و استعدادهای بالایی در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر دارد، به‌ویژه در حوزه انرژی خورشیدی که می‌توانیم با تأسیس نیروگاه‌های برق تجدید پذیر کوچک مقیاس به میزان زیادی تولید کننده برق باشیم.
این نماینده مجلس دوازدهم گفت: ایران با داشتن وسعت زیادی از بیابان‌ها که به‌طور طبیعی کاربردهای دیگر محدودی دارند، می‌تواند از این منابع عظیم برای تولید انرژی پاک بهره بگیرد. بسیاری از کشورها در این مسیر پیش رفته‌اند و ما نیز باید این منابع طبیعی را به بهترین نحو به‌کار گیریم.

در پاسخ به پرسشی درباره علت عملیاتی نشدن این قانون و نقش وزارت نیرو در نظارت بر اجرای آن، تقی‌پور انوری تأکید کرد: "قانون وجود دارد و مجلس وظیفه خود را انجام داده است، اما نیاز است نظارت‌ها تقویت شود و وزارت نیرو نیز به‌صورت جدی در جهت اجرای این مصوبات حرکت کند. هیچ اهرم دیگری برای رسیدن به اهداف قانون جهش تولید دانش‌بنیان در این زمینه وجود ندارد."

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تأکید بر اهمیت و ضرورت توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر کوچک‌مقیاس توسط شرکت‌های دانش‌بنیان، از وزارت نیرو خواست تا با همکاری و نظارت دقیق، این مسیر را هموار کند و منابع مالی حاصل از جریمه‌ها را به معاونت علمی اختصاص دهد تا حمایت لازم از شرکت‌های دانش‌بنیان در احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر صورت گیرد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ