تشریح توافقات انجام شده با رافائل گروسی از زبان اسلامی

اقتصاد ایران: رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در برنامه گفتگوی ویژه خبری به تشریح رایزنی‌ها و توافقات انجام شده با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی پرداخت.

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در برنامه گفتگوی ویژه خبری به تشریح رایزنی‌ها و توافقات انجام شده با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی پرداخت.

اسلامی اظهار داشت: آن چیزی که مطرح است این است که چارچوب ارتباط ما با اژانس، ان پی تی و پادمان است و هر دو در ایران به قانون تبدیل شده و اژانس هم در همین چارچوب بر ما نظارت دارد. تعاملات بدون هیچ مانعی برقرار است و اژانس نظارت خودش را اعمال می‌کند.

وی افزود: گروسی همیشه اشتیاق دارد تا سفر کند و دیدگاه های دولت های جدید را بشنود. هدف دیدار و اشنایی با دیدگاه های دولت جدید بود که با بین اهتمام ایشان متقاضی سفر بود.

اسلامی در خصوص موارد ادعایی اژانس گفت: ادعا واژه دقیقی است. زیرا کل موارد ادعایی و بهانه هایی که اقامه کردند و از طریق سیاست حداکثری و اعمال تحریم روا داشتند ریشه در جریانات منافقین و سرویس هایی چون موساد برای ایران پرونده سازی کردند و باعث شد ایران برایب رفع انان بیست سال مذاکره کند. خلاصه این مذاکرات شد برجام و پرونده پی ام دی بسته شد. یکی از بندهای برجام بستن همین پرونده های ادعایی بود.

وی افزود: بعد از خروج ترامپ از برجام در فرایند مذاکرات، این‌ها (آژانس) اینگونه بیان کردند که از چند مکان بازدید کنیم و دیگر کاری نداریم. انان همین را دوباره بهانه کردند و همان کهنه را نو کردند و به جنجال افرینی شروع کردند. موضوع چهار مکان شد یک بهانه برای فشار سیاسی بر ایران برای امتیاز گرفتن بیشتر.

رییس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: ما در سه سال گذشته فرایند را دنبال کردیم و در بیانیه اسفند 1401 بیان کردیم که رابطه ما بر اساس ان پی تی و پادمان است و تلاش میکنیم برای رفع ابهام  تعامل کنیم. سپس پرونده دو مکان بسته شد. اما در خصوص دو مکان دیگر پاسخ های ارائه شده توسط اژانس پذیرفته نشد. وقتی فشار سیاسی رخ دهد مانند کسی است که خودش را به خواب زده است. این اتفاق سیاسی است و می‌خواهند به عنوان ابزار فشار استفاده کنند. ما تلاش می‌کنیم تا پرونده دو مکان باقی مانده را ببندیم.

وی در خصوص گزارش های فصلی اژانس درباره ایران گفت: ما همواره به اژانس یاداور شدیم که نباید جهت‌گیری داشته باشد و باید بی طرفی خود را حفظ کند. این حقی است که ایران به اژانس تذکر داده است. ما طبق سند برجام، اژانس مکلف شده هر سه ماه به شورای حکام عملکرد را گزارش دهد. ما هربار شاهد انتشار یک گزارش هر سه ماه یکبار هستیم.  در خصوص گزارش مربوط به برجام طبیعی است که ما بر اساس حق خود کاهش تعهدات دادیم تا طرف مقابل وادار به برگشت تعهدات شود.

اسلامی افزود: ما در این فرایند قرار داریم و اژانس هیچ سندی ندارد که برای دیگران نیز تکالیفشان را یاداور شود.

رییس سازمان انرژی اتمی در خصوص ادعاها مبنی بر غنی سازی اورانیوم در سطوح بالا توسط ایران گفت: غنی سازی به هیچ عنوان برای فعالیت های صلح امیز ممنوع نیست. این اتهام که برنامه ایران انحراف دارد، به دلیل دشمنی های رژیم صهیونیستی است که با آن مواجهیم و مرتب به آن دامن زده می شود. همین امروز در کانادا از سوخت 90 درصد استفاده می‌شود. سنجنده های اتمی است که می‌تواند این را بسنجد.

وی افزود: درصد غنی سازی، برای عوام فریبی و جنجال راه انداختن علیه کشور ماست که توسط رژیم صهیونیستی صورت می‌گیرد.

معاون رییس جمهور در خصوص سفر پیشین گروسی به ایران و توافقات انجام شده در آن سفر و باز نگه داشتن پرونده ها علیه ایران گفت: مذاکرات 5+1 با خروج امریکا از برجام به طور طبیعی کارایی نداشت. چیزی که برای ما مهم بود این بود که ما با حسن نیت در معاهده در برجام ماندیم. این اعتماد سازی برای این بود که ابهامات رفع شود. ایران با حسن نیت این را انجام داد. اینکه اراده سیاسی وجثد نداشته و فشار حداکثری را میپسندند مشکل ما با نظام استکباری است.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ