کمک مالی ۱.۳۵ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین
اقتصاد ایران: نخست وزیر اوکراین از دریافت کمک مالی ۱.۳۵ میلیارد دلاری از ایالات متحده پرده برداشت، در حالیکه گفته میشود، جمهوری خواهان در کنگره آمریکا علاقهای به اختصاص بسته کمکی مضاعف برای کییف ندارند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، دنیس شمیگال، نخست وزیر اوکراین امروز، چهارشنبه، فاش کرد که این کشور کمک مالی به میزان 1.35 میلیارد دلار از دولت ایالات متحده آمریکا دریافت کرده است. او در کانال تلگرامی خود نوشت: «ما این بودجه را برای استفاده در برنامههای انسانی و اجتماعی دولت اولویتبندی خواهیم کرد.»
نخست وزیر اوکراین یادآور شد که دولت آمریکا بودجه مذکور را از طریق آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده (USAID) و با هماهنگی وزارت خزانه داری و وزارت امور خارجه این کشور به کییف کرده است.
پیش از این، در اوایل نوامبر، وزارت دارایی اوکراین اعلام کرد که مقامات این کشور حدود 1.37 میلیارد دلار به عنوان کمک مالی از بانک جهانی در چارچوب بخشی از پروژه حمایت از هزینههای دولت اوکراین برای تضمین مدیریت پایدار امور اجتماعی در این کشور دریافت خواهند کرد.
علاوه بر این، گزارش شد که مقامات کییف با بانک جهانی توافقنامه هایی را امضا کردند که بر اساس آن مبلغی معادل 600 میلیون دلار به اوکراین اختصاص داده می شود. انتظار می رود وجوه دریافتی «برای حمایت از کسب و کارهای کوچک و متوسط، انتقال سبز، بهبود وضعیت کسب و کار و دیجیتالی شدن» و همچنین برای کمک به کارآفرینان برای ورود به بازارهای جدید هزینه شود.
در اول نوامبر، وزارت دفاع ایالات متحده کمک مضاعفی را برای رفع نیازهای حیاتی اوکراین به مبلغ 425 میلیون دلار اعلام کرد. چند روز بعد پنتاگون یادآور شد که قصد دارد آخرین 6 میلیارد دلار کمک نظامی را قبل از ورود رئیس جمهور جدید به کاخ سفید به کییف اختصاص دهد. همانطور که اشاره شد، بسته جدید شصت و نهمین بخش تجهیزات و ماشین آلات تخصیص یافته توسط دولت جو بایدن، رئیس جمهور فعلی آمریکا است که از ذخایر وزارت دفاع این کشور در اختیار کییف قرار میگیرد.
این در حالی است که چند روز قبل گزارش شد که نمایندگان جمهوری خواه در کنگره آمریکا علاقهای به اختصاص بسته کمکی مضاعف به کییف ندارند و بدون کمک مالی جدید، اوکراین نمی تواند در جبهه نبرد عملیات نظامی انجام دهد. در این رابطه مشخص شده که جو بایدن قصد دارد در جریان دیدار روز چهارشنبه خود با دونالد ترامپ، مسائل مربوط به سیاست داخلی و خارجی را بررسی کرده و رئیس جمهور منتخب را در خصوص ضرورت ادامه کمکهای نظامی به کییف متقاعد سازد.
به گفته جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی بایدن، این دیدار فرصتی برای بایدن خواهد بود تا دیدگاه خود را درباره وضعیت اوکراین و چگونگی مواجهه با این چالشها برای ترامپ توضیح دهد. او تاکید کرد که بایدن در مدت 70 روز آینده تلاش خواهد کرد کنگره و دولت جدید را متقاعد کند که حمایت از اوکراین برای جلوگیری از بیثباتی بیشتر در اروپا ضروری است.
سرهنگ داگلاس مکگرگور، مشاور سابق وزیر دفاع آمریکا معتقد است که در صورت قطع کمکهای غرب کار دولت کنونی اوکراین یکسره شده و به پایان خواهد رسید، همانطور که این وضعیت برای تمامی نیروهای سیاسی مورد حمایت آمریکا در سایر کشورها رخ داده است.
انتهای پیام/