وزیر بهداشت: ایران دوازدهمین کشور دنیا در تصادفات و مرگ و میر جاده‌ای

اقتصاد ایران: وزیر بهداشت اعلام کرد که ایران در میان کشورهای جهان رتبه دوازدهم را در میزان تصادفات و مرگ و میر جاده‌ای به خود اختصاص داده است. این در حالی است که آمار جهانی حاکی از کاهش پنج درصدی مرگ و میرهای ناشی از حوادث ترافیکی از سال ۲۰۱۰ است، در حالی که این آمار در ایران افزایش یافته است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در چهارمین کنگره ملی تروما که در مرکز همایش‌های رازی برگزار شد، از وضعیت نگران‌کننده تصادفات جاده‌ای و مرگ و میر ناشی از آن در ایران سخن گفت و اعلام کرد که ایران در رتبه دوازدهم دنیا از نظر میزان تصادفات و مرگ و میر جاده‌ای قرار دارد. این در حالی است که نسبت به سال ۲۰۱۰، آمار جهانی تلفات حوادث ترافیکی پنج درصد کاهش یافته است، اما در ایران این رقم نه‌تنها کاهش نیافته، بلکه روندی صعودی داشته است.

حوادث ترافیکی؛ عامل اصلی مرگ و میر در جوانان

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه حوادث ترافیکی به عنوان اولین عامل مرگ در افراد بین ۵ تا ۲۹ سال شناخته می‌شود، گفت: «اگر به این بازه سنی توجه کنیم، می‌توان نتیجه گرفت که مشکل تصادفات جاده‌ای ارتباط مستقیمی با جوانی جمعیت و تعداد زیاد افراد در این رده سنی دارد.» وی افزود که با این روند، در سال ۲۰۵۰ ایران می‌تواند به سالخورده‌ترین کشور منطقه تبدیل شود و برای مقابله با این روند باید اقدامات جدی‌تری در زمینه بهداشت و سلامت انجام شود.

ظفرقندی همچنین در مقایسه‌ای با تلاش‌های دولت در زمینه ناباروری و ایجاد مراکز درمانی برای تولد ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ نوزاد در سال، اظهار داشت: «این در حالی است که سالانه حدود ۲۰ هزار نفر از جوانان کشور به دلیل حوادث ترافیکی جان خود را از دست می‌دهند.»

وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه ضروری است در حوزه تروما و حوادث جاده‌ای نقایص موجود شناسایی و اصلاح شود، گفت: «در این زمینه مقالات علمی و تحقیقات زیادی انجام شده است، اما در عمل اقدامات کافی در حوزه پزشکی انجام نگرفته است.» به گفته او، عوامل اجتماعی، فرهنگی، وضعیت جاده‌ها و کیفیت خودروها همگی باید مورد توجه قرار گیرند و مداخلات اساسی در این حوزه صورت گیرد.

خونریزی؛ عامل اصلی مرگ در تصادفات

ظفرقندی در ادامه، به یکی از عوامل مهم مرگ و میر در حوادث جاده‌ای اشاره کرد و گفت: «خونریزی یکی از اصلی‌ترین عوامل مرگ در تصادفات است. بنابراین، باید برای انتقال سریع مصدومان به مراکز درمانی و انجام اقدامات فوری در راستای کاهش مرگ و میر، برنامه‌ریزی دقیقی انجام شود.»

وی همچنین بر اهمیت آموزش در حوزه تروما تأکید کرد و افزود: «تمام رشته‌های پزشکی وابسته به تروما، به‌ویژه جراحی اعصاب، ارتوپدی و طب اورژانس، باید دوره‌های آموزشی علمی و عملی تخصصی را گذرانده و آماده ارائه خدمات ضروری در حوادث ترافیکی باشند.»

ظفرقندی همچنین مدیریت ایمنی راه‌ها را از جمله مسئولیت‌های اصلی پلیس دانست و گفت: «جریمه‌های فعلی بازدارنده نیستند و نیاز به بازنگری دارند. این موضوع باید توسط مسئولان انتظامی و وزیر کشور پیگیری شود تا اقدامات مؤثرتری در این زمینه صورت گیرد.»

در حاشیه سخنان خود، وزیر بهداشت به قتل یکی از پزشکان در یاسوج اشاره کرد و آن را یک «خشونت غیرقابل تصور» علیه جامعه پزشکی دانست. وی اظهار داشت: «این حادثه تاسف‌بار است و خوشبختانه با پیگیری‌های دادستانی، قوه قضائیه و نیروی انتظامی، قاتل دستگیر شده است. با این حال، نوع برخورد انتظامی باید به‌گونه‌ای باشد که اینگونه خشونت‌ها علیه پزشکان و کادر درمانی به‌طور جدی‌تر برخورد شود.»

در نهایت، وزیر بهداشت با تأکید بر لزوم اقدامات سریع و مؤثر در کاهش تصادفات و مرگ و میرهای ناشی از آن، از مسئولان خواست تا با همکاری‌های بین بخشی و توجه به بهبود وضعیت جاده‌ها، خودروها و آموزش‌های ترافیکی، گام‌های مؤثری برای کاهش تلفات جاده‌ای در کشور بردارند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ