صدور حکم علیه ترامپ در پرونده حق السکوت به تعویق افتاد
اقتصاد ایران: صدور حکم علیه ترامپ در پرونده پرداخت حق السکوت به دلیل برخورداری ترامپ از مصونیت قضایی پس از انتخاب شدن به عنوان رئیس جمهور به تعویق افتاد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، قاضی پرونده پرداخت حق السکوت توسط دونالد ترامپ، صدور حکم در این پرونده را به دلیل برخورداری ترامپ از مصونیت قضایی پس از انتخاب به عنوان رئیس جمهور، به تعویق انداخت.
بر این اساس، قرار بود قاضی خوآن مرکان روز گذشته درباره این پرونده تصمیم گیری کند اما به دلیل آنکه ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا رسیده و براساس حکم دادگاه عالی روسای جمهور آمریکا برای اقداماتشان در دوران ریاست جمهوری، از مصونیت قضایی برخوردارند، این تصمیم گیری و در نهایت صدور حکم برای این پرونده به تعویق افتاد.
در عین حال، قاضی مرکان درخواست آلوین برگ دادستان منطقه ای منهتن را پذیرفت که تا تاریخ 19 نوامبر یعنی حدود یک هفته دیگر فرصت بررسی این موضوع را داشته باشد که با توجه به برگزاری مراسم تحلیف ترامپ در ژانویه 2025، چگونه می توان به این پرونده پرداخت.
بر این اساس، انتظار می رود حکم نهایی که قرار بود 26 نوامبر صادر شود، به تعویق افتد.
پیشتر کارشناسان حقوقی اظهار کردند در حال حاضر صدور حکم علیه ترامپ در آستانه مراسم تحلیف در 20 ژانویه سال آینده غیرمحتمل است.
در همین حال امیل باو، وکیل ترامپ در این پرونده اظهار کرد این پرونده در نهایت باید مختومه شود تا از هر گونه دخالت در امور و وظایف ریاست جمهوری جلوگیری شود.
همچنین استیون چانگ سخنگوی کمپین ترامپ در بیانیه ای اظهار کرد آشکار است که مردم آمریکا خواستار پایان دادن فوری به استفاده جنگ افزاری از سیستم قضایی هستند.
دونالد ترامپ نخستین رئیس جمهور تاریخ آمریکاست که در ماه مه در دادگاهی در منهتن نیویورک، به اتهام دستکاری و پنهان کردن اسناد تجاری پرداخت حق السکوت 130 هزار دلاری به یک بازیگر فیلم های غیراخلاقی در آستانه انتخابات 2016، گناهکار شناخته شد. در حال حاضر صدور حکم علیه ترامپ در این پرونده به تاخیر افتاده و او بارها اعلام کرده که پس از صدور حکم درخواست تجدیدنظر خواهد داد.
در همین حال وکلای ترامپ معتقدند این پرونده باید مختومه شود زیرا براساس حکم دادگاه عالی، روسای جمهور سابق آمریکا از مصونیت قضایی برخوردارند.
براساس قانون، در حال حاضر که ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا انتخاب شده می تواند برای تمام اتهامات کیفری خود درخواست عفو بدهد.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز 5 نوامبر برگزار شد و دونالد ترامپ در آن پیروز شد. پس از تایید آرای مجمع گزینندگان از سوی کنگره در روز 6 ژانویه 2025، ترامپ در روز 20 ژانویه به همراه معاونش جی دی ونس، به طور رسمی قدرت را در دست می گیرد.
تلاش سناتورهای آمریکایی برای تایید صلاحیت قضات دموکرات
سناتورهای دموکرات آمریکا در تلاشند تا پیش از آغاز به کار دونالد ترامپ، صلاحیت قضات منصوب شده توسط جو بایدن را تایید کنند.
اکثریت فعلی دموکرات مجلس سنای آمریکا، از روز گذشته تلاش خود برای تایید صلاحیت بسیاری از قضات منصوب شده توسط جو بایدن را آغاز کردند تا دونالد ترامپ پس از در دست گرفتن قدرت، پست های خالی قضات را با قضات جمهوری خواه مطلوب خود پر نکند.
براساس این گزارش، این سناتورها روز گذشته رای گیری برای تایید صلاحیت آپریل پری دادستان سابق و یکی از نامزدهای قضاوت معرفی شده از سوی بایدن را برگزار کردند که در نهایت او با 51 رای موافق در برابر 44 رای مخالف به عنوان قاضی دادگاه منطقه ای در ایالت ایلینوی انتخاب شد.
بر این اساس، 30 نامزد قضاوت دیگر که از سوی بایدن معرفی شده اند، در انتظار تایید سنا قرار دارند. در حال حاضر کمیته قضایی سنا 16 نفر از این افراد را ارزیابی کرده تا در نهایت روند تایید صلاحیت آنها توسط تمام سناتورها برگزار شود. 14 نامزد معرفی شده دیگر نیز در انتظار ارزیابی این کمیته هستند.
براساس قانون اساسی آمریکا، مجلس سنا می تواند نامزدهای معرفی شده از سوی رئیس جمهور برای تکیه بر کرسی های قضاوت را تایید کند.
شتاب دموکرات ها برای تایید صلاحیت این افراد از آن جهات است که علاوه بر آنکه دونالد ترامپ جمهوری خواه به عنوان رئیس جمهور جدید کشور انتخاب شده، جمهوری خواهان موفق به کسب اکثریت در سنا نیز شده اند و به کسب اکثریت در کنگره نیز نزدیک هستند. این به معنای قدرت کامل برای جمهوری خواهان دستکم طی دو سال آینده است. جمهوری خواهان در تاریخ 3 ژانویه سال 2025، کنترل سنا را در دست می گیرند.
ترامپ در دوران نخست ریاست جمهوری اش 234 مورد انتصاب قضایی انجام داد که باعث شد او در بین روسای جمهور آمریکا از این حیث، در رده دوم قرار گیرد از جمله اینکه با 3 انتصاب، اکثریت محافظه کار 3-6 در دیوان عالی آمریکا را ایجاد کرده است.
در همین حال، جو بایدن قضاتی لیبرال را منصوب کرده است. از زمان آغاز ریاست جمهوری بایدن در سال 2021، سنا صلاحیت 214 نفر برای سیستم قضایی را تایید کرده است. حدود دو سوم آنها زن هستند.
سناتورهای دموکرات همچنین باید برای تایید صلاحیت افرادی که جو بایدن طی هفته های پایانی دوران ریاستش بر کاخ سفید تعیین می کند، آماده باشند.
این در حالی است که ترامپ روز گذشته در پستی از دموکرات ها خواست تا روند تایید صلاحیت نامزدهای معرفی شده از سوی بایدن را متوقف کنند. وی اظهار کرد دموکرات ها به دنبال نفوذ بر قضات مورد نظر خود هستند. جمهوری خواهان باید هوشیار باشند زیرا در حالی که ما به دنبال تشکیل کابینه خود هستیم، آنها در صدد تحمیل قضات مورد نظر خود هستند.
در همین حال ایلان ماسک میلیاردر حامی دونالد ترامپ که رئیس جمهور منتخب پست وزارت کارآمدی دولت را به او و ویوک راماسوامی داده است، در پستی گفت: نامزدهای معرفی شده از سوی بایدن برای کشور بسیار بد هستند.
براساس این گزارش، میچ مک کانل به عنوان رهبر فعلی اقلیت جمهوری خواه در سنای آمریکا، در این باره اظهار نظر نکرده اما او همواره مخالف نامزدهای معرفی شده از سوی بایدن بوده و تمام تلاش خود را می کند تا نامزدهای مورد نظر ترامپ تایید شوند.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز 5 نوامبر برگزار شد و دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان با کسب 312 رای مجمع گزینندگان و بیش از 70 میلیون آرای مردمی، به عنوان رئیس جمهور منتخب این کشور برگزیده شد. جمهوری خواهان همچنین کنترل مجلس سنا را نیز در دست گرفتند و براساس ارزیابی های وب سایت دسیژن دسک، جمهوری خواهان اکثریت کنگره را نیز از آن خود می کنند.
پس از تایید آرای مجمع گزینندگان از سوی کنگره در روز 6 ژانویه 2025، ترامپ در روز 20 ژانویه به همراه معاونش جی دی ونس، به طور رسمی قدرت را در دست می گیرد.
در حال حاضر جمهوری خواهان با بدست آوردن 52 کرسی در مقابل 46 کرسی دموکرات ها در سنا، اکثریت این مجلس را از آن خود کرده اند.
انتخابات تعیین رهبر جمهوری خواهان سنا امروز چهارشنبه 13 نوامبر و بلافاصله پس از بازگشت سناتورها به محل کارشان پس از انتخابات 5 نوامبر، با رقابت بین جان تیون، جان کورنین و ریک اسکات برگزار می شود. میچ مک کانل رئیس فعلی از سمت خود کناره گیری کرده و اعلام کرد که قصد ندارد بار دیگر در این پست کار کند.
انتهای پیام/