دولت و وزارت بهداشت باید برای پیشگیری از تروما در کشور اقدام جدی کنند

اقتصاد ایران: رئیس قطب علمی ترومای ایران در کنگره ملی تروما، خواستار توجه ویژه دولت و وزارت بهداشت به پیشگیری و کاهش تروما در کشور شد و اعلام کرد که این مسأله در سال‌های گذشته به طور جدی مورد غفلت قرار گرفته است. وی همچنین بر اهمیت فرهنگ ترافیکی و پیش‌بینی صحیح حوادث برای کاهش خسارات تاکید کرد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،در حالی که تروما به عنوان یکی از بزرگترین چالش‌های بهداشتی در سطح جهانی شناخته می‌شود، مسعود خاتمی، رئیس قطب علمی ترومای ایران، در مراسم افتتاحیه چهارمین «کنگره ملی تروما» که در تاریخ ۲۳ آبان ماه برگزار شد، با اشاره به مشکلات گسترده ناشی از این معضل، از دولت و وزارت بهداشت خواست تا به طور جدی وارد این حوزه شده و اقدامات پیشگیرانه موثری در راستای کاهش تروما در کشور انجام دهند.

وی با بیان اینکه تروما، چه جسمی و چه روحی، یک معضل جهانی است که در هر جامعه‌ای می‌تواند به عنوان یکی از چالش‌های اصلی بهداشتی مطرح شود، اظهار داشت: «تروما، به هر نوع آسیبی که به بدن یا روان انسان وارد شود، اطلاق می‌شود و به همین دلیل، توجه به آن باید در صدر اولویت‌های سلامت عمومی قرار گیرد.»

خاتمی با اشاره به آمار نگران‌کننده حوادث ترافیکی در ایران، تصریح کرد که بخش عمده‌ای از تروماهای کشور به دلیل حوادث جاده‌ای و تصادفات رانندگی است. وی افزود: «متاسفانه آمار تروماهای ناشی از تصادفات جاده‌ای در کشور ما بسیار بالاست و این آمار، در بسیاری از موارد، توجه کشورهای دیگر را جلب کرده است.»

رئیس قطب علمی ترومای ایران در ادامه تاکید کرد که عوامل مختلفی در وقوع حوادث ترافیکی تاثیرگذار هستند. وی توضیح داد: «برخی معتقدند که وضعیت جاده‌ها و کیفیت خودروها عامل اصلی بروز حوادث است، اما پژوهش‌ها نشان داده‌اند که فرهنگ ترافیکی نقش ۶۰ تا ۷۰ درصدی در بروز تصادفات دارد. بنابراین، نباید علت اصلی این حوادث را تنها در مشکلات فنی جاده‌ها و خودروها جستجو کرد.»

خاتمی در ادامه با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته در زمینه تحقیق و پژوهش در حوزه تروما، گفت: «در کشور ما قطب‌های علمی مختلفی با هدف پژوهش در زمینه‌های مختلف پزشکی و بهداشتی شکل گرفته است. قطب علمی ترومای ایران که در دانشگاه علوم‌پزشکی بقیه‌الله مستقر است، یکی از این مراکز تحقیقاتی مهم است که توجه به آن باید بیشتر شود.»

وی همچنین بر اهمیت پیشگیری از تروما تاکید کرد و افزود: «پیشگیری از تروما باید اولویت اصلی سیاست‌گذاران باشد. علاوه بر پیشگیری، باید به موضوعات مرتبط با کاهش خسارات ناشی از تروما نیز توجه شود. برای مثال، بهبود سیستم‌های تریاژ در حوادث ترافیکی می‌تواند نقش مهمی در کاهش آسیب‌ها و نجات جان افراد ایفا کند.»

رئیس قطب علمی ترومای ایران در پایان سخنان خود خواستار توجه بیشتر دولت و وزارت بهداشت به مسأله تروما شد و اظهار داشت: «از دولت انتظار داریم که این موضوع را در کانون توجه شورای ملی سلامت قرار دهد و وزارت بهداشت نیز باید به طور ویژه به این حوزه ورود کند. در سال‌های اخیر، تروما به اندازه کافی مورد توجه قرار نگرفته و این غفلت می‌تواند تبعات جدی برای سلامت عمومی کشور داشته باشد.»

این سخنان در شرایطی مطرح می‌شود که ایران یکی از کشورهای با بالاترین نرخ حوادث ترافیکی در دنیا است و تروما یکی از مهم‌ترین دلایل مرگ و میر در کشور به شمار می‌آید. از این رو، توجه جدی به پیشگیری، فرهنگ‌سازی ترافیکی و بهبود زیرساخت‌ها به عنوان راهکارهای اصلی کاهش تروما، می‌تواند گام مهمی در جهت ارتقای سلامت عمومی جامعه باشد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ