کتابخانه روستایی از اثرگذارترین پایگاه‌های اجتماعی و فرهنگی است

اقتصاد ایران: ارومیه- مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان غربی گفت: کتابخانه روستایی یکی از اثرگذارترین پایگاه‌های اجتماعی و فرهنگی هر روستا است.

به گزارش خبرنگار مهر، خدیجه معصومی بعد از ظهر پنجشنبه در جشن کتاب روستای برگزیده دوستدار کتاب کشور در روستای پوشه، اظهار کرد: کتابخانه روستایی «شهید آوینی «یک پاتوق فرهنگی کتاب محور برای اهالی روستا به ویژه کودکان، نوجوانان و جوانان است.

مدیر کل کتابخانه های عمومی آذربایجان غربی با اشاره به اهمیت نقش کتابخانه روستایی در توسعه پایدار و متوازن جوامع، افزود: کتابخانه روستایی یکی از اثرگذارترین پایگاه‌های اجتماعی و فرهنگی هر روستا است که جایگزین بسیاری از امکانات و خدمات در شهر است.

وی با بیان اینکه هیچ رسانه‌ای نتوانسته است جایگاه کتاب را به عنوان ابزار بنیادین فرهنگ ساز و تمدن آفرین کسب کند، اظهار کرد: آگاهی بخشی و دانش افزایی، توسعه و پیشرفت و گفتمان سازی در حوزه فرهنگ عمومی، بخشی از جلوه‌های حضور کتاب در تاریخ و جغرافیای فکری ما است.

معصومی افزود: کتابخوانی، از کارآمدترین ابزارهای ایجاد نظم اجتماعی، مهارت‌های هوشمندی فردی و جمعی، پرورش شخصیت خلاق است که به ایجاد و تجدید حیات اخلاقی و دینی و مذهبی، عمق دهی به مفاهیم و ادراکات، معنادهی به معلومات، نشاط روحی، الهام بخشی، ارتباط آفرینی و جامعه سازی نیز کمک می‌کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی نیز در این مراسم ضمن تبریک انتخاب بجا و شایسته روستای پسوه به عنوان یکی از روستاهای دوستدار کتاب کشور، گفت: در این دوره در مجموع ۲۵۱ روستا از ۱۴۷ شهرستان استان‌های کشور در دهمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب شرکت کردند.

علیرضا نوروزی ادامه داد: ۲ جامعه عشایری، ۱۲ روستا به عنوان روستای دوستدار کتاب و یک روستا به عنوان استمرار دوستدار کتاب انتخاب شدند؛ که از این تعداد ۲ روستای پسوه شهرستان پیرانشهر و روستای بالو شهرستان ارومیه از استان آذربایجان غربی بودند.

فرماندار شهرستان پیرانشهر در این مراسم ضمن ابراز خرسندی از منتخب شدن روستای پسوه به عنوان روستای برگزیده دوستدار کتاب کشور و قدردانی از زحمات مجموعه دست‌اندرکاران، گفت: «پسوه» جایگاه ویژه ای در بین روستاهای اطراف داشته و مردمی کتاب دوست و اهل کتاب دارد.

خضر کاک درویشی با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی اظهار کرد: اگر در کشور نیاز به توسعه و پیشرفت داریم، شروعش از کتاب، کتابخوانی و کتابخانه است و باید زیرساخت‌های لازم فراهم شود.

همچنین ماموستا جمال واژی، امام جماعت روستای پسوه گفت: کتاب به مانند آئینه ای است که صادقانه نقاط قوت و ضعف را نشان می‌دهد.

امام جماعت روستای پسوه با اشاره با اینکه در حوزه کتاب باید توسعه محور عمل کنیم، گفت: الفبای توسعه کتاب می‌باشد و باید در زندگی مردم نقش پررنگی داشته باشد.

وی با تاکید به نقش مهم کتابخوانی و مطالعه در جوامع افزود: باید به کتاب و کتابخوانی خیلی اهمیت داده شود، چرا که ترویج همبستگی و همگرایی بین اقوام و نژادهای مختلف را میسر می‌سازد.

روستای پسوه در شمال شرقی شهرستان پیرانشهر با جمعیت نزدیک به ۴ هزار نفر واقع شده است.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ