تحولات اوکراین| آیا ترامپ قادر به حل بحران خواهد بود؟
اقتصاد ایران: امکان آغاز مذاکرات صلح در دوران ترامپ، تلاش کییف برای ترکیب "طرح پیروزی" و طرح صلح چین و برزیل، قصد بایدن برای ارسال آخرین بسته کمکی به کییف، آموزش بیش از ۱۰۰ هزار نظامی اوکراینی در غرب و پنج خط قرمز برای زلنسکی و ترامپ، از رویدادهای مهم جنگ هستند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، به گفته برخی کارشناسان، دونالد ترامپ پس از پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا به زودی، با روسای جمهور روسیه و اوکراین تماس برقرار خواهد کرد و احتمال تماس ترامپ با پوتین و زلنسکی در همین ماه نوامبر بسیار بالا است.
انتظار میرود، ترامپ طرحی مشابه رویکرد چین، طرحی که بسیاری از کشورهای جهان با آن موافق هستند، را برای حل و فصل مناقشه را پیشنهاد دهد تا بتواند توجه مسکو را به آن جلب کند، «یعنی توقف درگیریها در خط تماس نظامی و آغاز مذاکرات». به عقیده آنها، زلنسکی با این پیشنهاد موافقت خواهد کرد، زیرا ارتش اوکراین در حال شکست است، ولی پوتین مخالفت خواهد کرد، زیرا ارتش روسیه در جبهه نبرد در حال پیروزی است و نیازی به سازش ندارد.»
همچنین پیشبینی شده که ترامپ ممکن است تهدید کند که از ادامه تامین تسلیحاتی ارتش اوکراین خودداری خواهد کرد، اما با این حال هیچ تغییری ایجاد نخواهد شد، زیرا غرب هنوز درک نمیکند که برای توافق با مسکو ضروری است که امنیت روسیه و مردم اوکراین را تضمین کند.
روز چهارشنبه، الکساندر مرژکو، رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان اوکراین، تاکید کرد که دولت زلنسکی باید تلاش کند تا ترامپ را متقاعد سازد که به حمایت از کییف ادامه دهد. به گفته وی، دوران ریاستجمهوری ترامپ برای اوکراین پیچیده خواهد بود و نیازمند «تغییر رویکرد کییف» است. از سوی دیگر، آلکسی گونچارنکو، نماینده دیگر پارلمان اوکراین معتقد است که پس از پیروزی ترامپ، زلنسکی باید طرح «پیروزی» خود را فراموش کند، چراکه او دیگر شانس تحقق آن را از دست داده است.
زلنسکی در همان روز در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) پیروزی ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری را تبریک گفته و ابراز امیدواری کرد که حمایت دو حزبی در ایالات متحده از اوکراین ادامه یابد. علاوه بر این، او یادآور شد که در ماه سپتامبر با ترامپ دیدار «خوبی» داشته و طی آن با وی درباره مشارکت راهبردی دو کشور و «طرح پیروزی» کییف بهطور مفصل گفتگو کرده بود.
در عین حال روز گذشته دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیسجمهور روسیه، اعلام کرد که مقامات آمریکایی میتوانند به سرعت درگیری اوکراین را متوقف کنند، زیرا در این درگیری دخیل بوده و خود عامل تشدید آن هستند. البته به گفته وی، حتی اگر ایالات متحده قادر به پایان دادن به این درگیری باشد، انجام این کار یک شبه ممکن نخواهد بود. سخنگوی کرملین احتمال داد که اظهارات ترامپ درباره صلح ممکن است تغییر کند، اما ایالات متحده در صورت تمایل میتواند مسیر سیاست خارجی خود در مورد اوکراین را تغییر دهد.
به گزارش روزنامه "هیل"، ترامپ ممکن است با استفاده از یک اولتیماتوم به رهبران اوکراین و روسیه، به درگیری در اوکراین پایان دهد. این روزنامه اشاره کرده است که ترامپ قادر است با استفاده از کمکهای واشنگتن به عنوان اهرم فشار، زلنسکی را وادار به پذیرش مذاکره با مسکو کند. او همچنین ممکن است به روسیه تهدید به گسترش حمایت از کییف و «جنگ اقتصادی مخرب» کند.
ترامپ روز گذشته بعد از پیروزی در انتخابات تاکید کرد که هدف اصلیاش در مقام رئیسجمهور پایان دادن به درگیریهای نظامی در جهان است. وی در جریان کارزار انتخاباتی خود بارها اعلام کرده بود که میتواند در صورت پیروزی در انتخابات، درگیری اوکراین را در عرض 24 ساعت پایان دهد.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به نهصد و هشتاد و هشتمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
ترامپ مرحله جدیدی از مذاکرات بین اوکراین و روسیه را آغاز خواهد کرد
الکساندر استوب، رئیسجمهور فنلاند ابراز عقیده کرد که با روی کار آمدن دونالد ترامپ، نامزد یروز حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، ممکن است مرحله جدیدی از مذاکرات بین روسیه و اوکراین آغاز شود.
وی گفت: «من مطمئن هستم که اکنون مرحله جدیدی از مذاکرات صلح آغاز خواهد شد.» استوب پیشنهاد داد که همه منتظر برنامه مشخصی از سوی رهبر جدید آمریکا برای حل و فصل این مناقشه باشند.
فیتسو: احتمال توقف یا کاهش کمک به اوکراین توسط ترامپ وجود دارد
روبرت فیتسو، نخستوزیر اسلواکی معتقد است که دونالد ترامپ، نامزد پیروز در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، ممکن است کمک به اوکراین را قطع یا بهطور قابل توجهی کاهش دهد.
وی روز چهارشنبه در یک کنفرانس خبری گفت: «ترامپ اعلام کرده که قصد دارد در موضوع مناقشه اوکراین بسیار فعال باشد. این اقدامات میتواند به شکلهای مختلفی بروز کند، از جمله توقف یا کاهش قابل توجه کمکهای آمریکا به کییف که در جهت حل و فصل این مناقشه و نه ادامه آن است.»
فیتسو همچنین تاکید کرد که با تمایلات روسهراسانه کنونی در اروپا مخالف است و آمادگی دارد تا در صورت امکان روابط با روسیه را عادیسازی کند. او پیش از این نیز از تمایل خود به حفظ روابط عادی با روسیه سخن گفته و تاکید کرده بود که اسلواکی به قربانیان ارتش سرخ و اتحاد جماهیر شوروی سابق در آزادسازی چکسلواکی و مبارزه با آلمان نازی احترام میگذارد.
اوکراین میخواهد طرح صلح چین و برزیل را با «طرح پیروزی» خود ترکیب کند
روزنامه "نیویورک تایمز" گزارش داده است که اوکراین قصد دارد طرح موسوم به «پیروزی» ولودیمیر زلنسکی را با طرح صلح پیشنهادی چین و برزیل ترکیب کند.
این روزنامه به نقل از مقامات آگاه در کییف نوشت: «در هفتههای اخیر، اوکراین مواضع خود را در قبال طرح برزیل و چین که آقای زلنسکی در ابتدا آن را به دلیل در نظر گرفتن منافع روسیه رد کرده بود، تعدیل کرده است.» به گفته این منابع، در حال حاضر «تلاشهای دیپلماتیک بیسر و صدایی» برای هماهنگی طرح صلح چین و برزیل با «طرح پیروزی» اوکراین در جریان است.
وزارت امور خارجه چین در اواخر ماه سپتامبر اعلام کرده بود که این کشور به همراه برزیل و دیگر کشورهای جنوب جهانی قصد دارند پلتفرم باز «دوستان صلح» را برای حل مناقشه اوکراین ایجاد کنند. در این بیانیه یادآوری شده بود که «دوستان صلح» یک گروه بسته نیست، بلکه پلتفرمی باز برای گفتگوهای فراگیر است. مقامات پکن همچنین تاکید کردند که در تلاشهای خود برای حل مناقشه اوکراین، منافع روسیه را نادیده نخواهد گرفت.
دولت بایدن قصد دارد آخرین مبلغ 6 میلیارد دلار را به اوکراین ارسال کند
روزنامه "پولیتیکو" گزارش داده است که دولت جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، قصد دارد پیش از مراسم تحلیف دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه پیروز انتخابات، آخرین مبلغ 6 میلیارد دلار را به اوکراین ارسال کند.
در این گزارش یادآوری شده که گام نخست در این "آخرین بسته کمکی" ارسال 6 میلیارد دلار به شکل تسلیحات و تجهیزات مختلف به اوکراین خواهد بود. دولت بایدن بهطور فشرده روی این موضوع کار میکند زیرا به تغییرات کامل در سیاست خارجی پس از تحلیف ترامپ یقین دارد.
مقامات بر این باورند که ترامپ و نمایندگان حزب جمهور خواه حتماً ارسال تسلیحات و کمکهای مالی به کییف را متوقف خواهند کرد و بایدن دیگر فرصتی نخواهد داشت تا بر تصمیمات آنها تأثیر بگذارد.
پترو پروشنکو پنج خط قرمز برای زلنسکی و ترامپ تعیین کرد
پترو پروشنکو، رئیسجمهور پیشین اوکراین، اعلام کرده است که ولودیمیر زلنسکی و دونالد ترامپ، نامزد پیروز در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، باید «پنج خط قرمز» را در خصوص مناقشه اوکراین رعایت کنند.
پروشنکو شب گذشته در کانال تلگرام خود نوشت: «به خطوط قرمزی تأکید میکنم که نه تنها اوکراین بلکه کل جهان آزاد باید به آنها پایبند بماند.»
این سیاستمدار اوکراینی یادآور شد که اوکراین باید حاکمیت و استقلال خود را حفظ کند و از پذیرش از دست دادن بخشی از خاک کشور امتناع ورزید. پروشنکو تأکید کرد: «تحت هیچ شرایطی نباید به محدود کردن توان نظامی نیروهای مسلح اوکراین موافقت کرد، زیرا این نیروها قابل اعتمادترین و مؤثرترین ضامن بقای کشور اوکراین هستند.»
وی افزود که اوکراین تنها در صورت آزادسازی کامل سرزمینهای خود و عضویت در ناتو آماده گفتگو برای دستیابی به توافق صلح با روسیه خواهد بود.
بیش از 100 هزار نظامی اوکراین در کشورهای غربی آموزش دیدهاند
به گزارش نشریات داخلی اوکراین به نقل از ستاد کل نیروهای مسلح این کشور، شرکای غربی از سال 2022 تاکنون بیش از 100 هزار نظامی اوکراینی را آموزش دادهاند. در این گزارش آمده است که در سال 2024 حدود 20 هزار نظامی اوکراینی آموزشهای خود را در خارج از کشور گذراندهاند.
طبق اطلاعات ستاد کل ارتش اوکراین ، برای آموزش سربازان در غرب فرمول سادهای وجود دارد - کشورهای شریک اوکراین نیازهای نیروهای مسلح را بررسی کرده و دعوتنامههایی ارسال میکنند و فرماندهی ارتش اوکراین نیز پرسنل مناسب را انتخاب و اطلاعات آنها را به کشور همپیمان ارائه میدهد.
پیشتر گزارش شده بود که برنامه آموزش نیروهای اوکراینی که از سال 2022 در کشور انگلیس اجرا میشود، برای مدت 35 روز تنظیم شده است. مرحله اصلی آموزش در روز چهارم آغاز میشود که شامل نخستین مانور میدانی است. نیروهای اوکراینی آموزشهایی در زمینه تاکتیک، تیراندازی رزمی، نبردهای جنگلی، جنگ در سنگرها و مناطق شهری پشت سر میگذارند.
انتهای پیام/