تئاتر؛ هنری برای رشد و بالندگی فرهنگی

اقتصاد ایران: شهرکرد-تئاتر، ابزاری برای نمایش نقاط قوت و ضعف جامعه و برنامه‌ریزی برای بهبود آن‌ها و هنری برای رشد و بالندگی فرهنگی است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها -مرضیه عالی پور هفشجانی: تئاتر به عنوان یکی از هنرهای نمایشی، نقش مهمی در انتقال پیام‌های فرهنگی و اجتماعی دارد. در استان چهارمحال و بختیاری، تئاتر به عنوان ابزاری برای نمایش نقاط قوت و ضعف جامعه و برنامه‌ریزی برای بهبود آن‌ها مورد توجه قرار گرفته است.

احمد راستینه، نماینده مردم شهرستان‌های شهرکرد، سامان، بن و فرخشهر در مجلس شورای اسلامی، در مراسم رونمایی از پوستر سی و ششمین جشنواره تئاتر استانی چهارمحال و بختیاری، بر اهمیت این هنر در رشد و بالندگی جامعه تأکید کرد.

ورود نسل جوان، نوید بخش آینده روشن تئاتر استان است

مهرداد حیدری بازیگر تئاتر در گفتگو با خبرنگار مهر، رود نسل جوان به عرصه تئاتر را نویدبخش آینده‌ای روشن در تئاتر استان دانست.

وی تصریح کرد: ورود نسل جوان در عرصه هنرهای نمایشی استان بسیار نوید بخش است اما بااین حال وجود شکاف اطلاعاتی عمیق میان نسل جدید و پیشکسوتان، یکی از چالش‌های اصلی است.

حیدری برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی متنوع و به‌روز را برای پر کردن شکاف نسل جدید و قدیم تئاتر ضروری دانست و افزود: باید نسل جدید و جوان تئاتر استان و هنرجویان این رشته، به طور کامل با مفاهیم و تکنیک‌های تئاتر آشنا شوند.

این هنرمند تئاتر چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: یکی از مشکلات عمده در تئاتر استان، محدود شدن فعالیت گروه‌های نمایشی به دوره‌های کوتاه قبل از جشنواره است.

وی گفت: این رویکرد باعث می‌شود تا آثار تولید شده، سطحی و فاقد عمق باشند.

حیدری بهترین راه حل برای رفع این مشکل را الزامی کردن اجرای عمومی آثار جشنواره در طول سال عنوان کرد و گفت: مشکل دیگری که با آن اکنون مواجه هستیم، عدم ارتباط مناسب بین تئاتر و جامعه است. برای جذب مخاطب عام، باید تلاش کنیم تا تئاتر را از فضای سالن‌های نمایش خارج کرده و بین مردم گسترش دهیم.

این هنرمند استان اجرای نمایش‌های خیابانی و تعاملی را گامی مؤثر در راستای ارتباط هر چه بیشتر مردم با تئاتر عنوان کرد.

مهرداد حیدری بازبین جشنواره سی ششم، مهم‌ترین چالش پیش روی تئاتر را مشکلات اقتصادی هنرمندان تئاتر دانست و عنوان کرد: بسیاری از هنرمندان به دلیل مشکلات مالی، مجبورند از فعالیت‌های هنری خود دست بکشند. حمایت مالی از گروه‌های نمایشی و ایجاد زیرساخت‌های مناسب، می‌تواند به پویایی و رشد تئاتر کمک شایانی کند.

وی اظهار داشت: برای پیشرفت تئاتر استان، نیازمند همکاری و همدلی همه فعالان این حوزه هستیم. ایجاد شبکه‌های ارتباطی قوی بین گروه‌های نمایشی و حمایت از یکدیگر، می‌تواند به تقویت این هنر کمک کند.

تئاتر؛ هنری برای رشد و بالندگی فرهنگی

تئاتر چهارمحال و بختیاری برای بهبود وضعیت، نیازمند حمایت‌های همه جانبه مسئولین است

وحید حکمت پناه دهکردی عضو هیأت انتخاب سی و ششمین جشنواره تئاتر استان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، بهبود وضعیت تئاتر استان را نیازمند حمایت‌های همه جانبه از جمله حمایت مالی، فراهم کردن زیرساخت‌های مناسب و ارتقای سطح آموزش از سوی مسئولین ارشد فرهنگ و هنر دانست.

وی گفت: به عنوان بازبین آثار این جشنواره با چالش‌های مختلفی در ارزیابی آثار مواجه شدم. به طورکلی، سطح کیفی آثار ارائه شده، به ویژه در حوزه نگارش متن، انتظارات را برآورده نمی‌کرد. آثارِ ارائه شده با توجه به تراکم بسیار زیاد، فاقد کیفیت مطلوب است.

حکمت پناه افزود: یکی از مهم‌ترین مشکلات، نبود هیئت بازخوان متن در مراحل ابتدایی داوری بود. این هیئت می‌توانست با بررسی دقیق متون نمایشی، به گروه‌ها کمک کند تا ضعف‌های موجود در متن را شناسایی کرده و برای رفع آن‌ها اقدام کنند.

پیشنهاد وی برای بهبود وضعیت تئاتر استان، احیای هیئت بازخوان متشکل از کارشناسان و منتقدین تئاتر برای ارتقای کیفی متون نمایشی است و مهم‌تر از آن ایجاد یک وقفه زمانی بین مراحل بازبینی و برگزاری جشنواره است. بدین شکل که اگر اثری ایراد کیفی یا کمی قابل اصلاحی در اجرای خود دارد، زمان کافی برای رفع ایراد و شرکت در جشنواره را داشته باشد.

حکمت پناه، کمبود زیرساخت‌های مناسب و نبود حمایت‌های مالی کافی از گروه‌های نمایشی و نیز عدم دسترسی هنرمندان به آموزش‌های تخصصی را دو عنصر تأثیرگذار بر کیفیت آثار تئاتر استان عنوان کرد.

این هنرمند تئاتر توسعه آموزش‌های تخصصی و برگزاری دوره‌های آموزشی در زمینه‌های مختلف تئاتر مانند بازیگری، کارگردانی، طراحی صحنه و نورپردازی را برای ارتقای سطح دانش و مهارت هنرمندان لازم دانست و خطاب به سیاست گذاران جشنواره‌های تئاتر گفت: مهم‌ترین نکته حمایت مالی مستمر از گروه‌های نمایشی است. تأمین بودجه برای تولید آثار، برگزاری جشنواره‌ها و حمایت از گروه‌های مستقل، از جمله اقدامات ضروری برای حمایت از تئاتر استان‌هاست.

تئاتر؛ هنری برای رشد و بالندگی فرهنگی

جشنواره‌ها باید به عنوان بسترهای آموزشی و شناسایی استعدادها مورد توجه قرار گیرند

حسن مجیدی عضو هیأت انتخاب جشنواره سی و ششم تئاتر استان چهارمحال و بختیاری در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: جشنواره‌ها باید به عنوان بسترهای آموزشی و شناسایی استعدادها مورد توجه قرار گیرند.

حسن مجیدی، عضو هیئت انتخاب سی و ششمین جشنواره تئاتر استان چهارمحال و بختیاری، در گفتگو با خبرنگار مهر، اهمیت جشنواره‌ها را به عنوان بسترهای آموزشی و شناسایی استعدادها مورد تأکید قرار داد.

وی با اشاره به برخی از مشکلات آثار ارائه شده در جشنواره، اظهار داشت: یکی از دلایل اصلی پایین بودن کیفیت برخی اجراها، آشنایی ناکافی گروه‌های نمایشی با مبانی و اصول روز تئاتر است.

مجیدی بیان داشت: برای رفع این مشکل، برگزاری دوره‌های آموزشی مدون و مستمر در زمینه تئاتر در استان ضروری است.

مجیدی همچنین به اهمیت انتخاب متن مناسب در خلق یک اثر نمایشی اشاره کرد و افزود: متأسفانه، ضعف در انتخاب متن یکی از مشکلات عمده آثار ارائه شده در این جشنواره بود.

وی اذعان داشت: امیدوارم که انجمن نمایش و سایر نهادهای فرهنگی هنری، توجه بیشتری به حوزه نمایشنامه‌نویسی در استان داشته باشند.

عضو هیئت انتخاب جشنواره، توجه به عناصر مهمی مانند ریتم، ضرباهنگ و سکوت را از عوامل کلیدی موفقیت یک اثر نمایشی دانست و گفت: بسیاری از آثار به دلیل عدم توجه به این عناصر، از کیفیت لازم برخوردار نبودند.

مجیدی عنوان کرد: هنرمندان باید به اهمیت این عناصر در انتقال مفاهیم و ایجاد ارتباط با مخاطب پی ببرند.

مجیدی در ادامه به هنرمندان جوان توصیه کرد تا از تجربیات هنرمندان باسابقه بهره ببرند و در عین حال به دنبال ایده‌های نو و خلاقانه باشند.

وی همچنین بر اهمیت باورپذیری روایت در مواجهه با مخاطب واقع گرای امروزی و دوری از سیاه‌نمایی بیش از حد در آثار نمایشی تأکید کرد. در همین راستا،

وی رسالت هنرمند را ارائه راهکار حل مشکل و دمیدن روح امید در جامعه دانست.

در پایان، مجیدی به برخی از نکات مثبت جشنواره سی و ششم تئاتر اشاره کرده و گفت: انتخاب دبیر از میان هنرمندان بومی استان، تشکیل هیئت اجرایی جوان و پرانرژی و توجه به تئاتر خیابانی از جمله نکات قابل تقدیر این رویداد استانی است.

سید رحیم موسویان دبیر جشنواره سی ششم تئاتر استان، در گفتگو با خبرنگار مهر، بر تلاش برای ایجاد هویت بصری یکپارچه برای جشنواره تاکید کرد.

موسویان افزود: در طراحی این پوستر، تلاش شده تا پیوندی عمیق بین عناصر بومی و محلی با هنر تئاتر برقرار شود و مفهومی جذاب و بصری خلق گردد.

وی یادآور شد: پوستر سی و ششمین جشنواره تئاتر استان چهارمحال و بختیاری، با بهره‌گیری از عناصر بصری قوی و نمادین، موفق شده است به طور مؤثر پیام و هویت جشنواره را منتقل کند.

موسویان هنرمند گرافیست و تئاتر استان طراح این اثر هنری با استفاده از رنگ‌ها، خطوط و اشکال ساده، تصویری تأثیرگذار از فرهنگ و زیست بوم استان ایجاد کرده است که با عناصر کلیدی طبیعی، خطوط شکسته و خشن و پس‌زمینه متفاوت توانسته حس اصالت، قدمت ریشه دار بودن تئاتر استان را در آن به نمایش بگذارد.

دبیر جشنواره سی و ششم شکل ساده و انتزاعی انسانی در مرکز این پوستر را بیانگر ماهیت هنر تئاتر به عنوان یک هنر زنده و پویا عنوان کرد و گفت: استفاده از عناصر طبیعی مانند شاخه‌ها و برگ‌ها، به پوستر حس نزدیکی به طبیعت و محیط اطراف می‌دهد.

این عناصر، نماد رشد، تحول و پویایی هستند و به خوبی با روحیه جشنواره تئاتر همخوانی دارند.

به گفته وی خطوط ارائه شده در این اثر هنری یادآور طبیعت بکر استان چهارمحال و بختیاری است و استفاده از رنگ‌های خاکی و طبیعی مانند زرد و قهوه‌ای، به پوستر حس آرامش و صمیمیت می‌بخشد. این رنگ‌ها، یادآور طبیعت دست‌نخورده استان است و به‌نوعی به ریشه‌های فرهنگی و زیست بوم استان اشاره دارند.

وی در پایان افزود: پوستر سی و ششمین جشنواره تئاتر استان چهارمحال و بختیاری، با بهره‌گیری از عناصر بصری قوی و نمادین، موفق شده است به طور مؤثری هویت و پیام جشنواره را منتقل کند.

تئاتر؛ هنری برای رشد و بالندگی فرهنگی

نقش تئاتر در انتقال پیام‌های فرهنگی

احمد راستینه نماینده مردم در شهرستان‌های شهرکرد، سامان و بن در مجلس شورای اسلامی معتقد است که تئاتر بالاترین ظرفیت انتقال پیام به مخاطب را دارد.

وی بیان کرد: هرگاه بستر انتقال پیام فراهم شود، جامعه حرکت خوبی دارد و تئاتر می‌تواند این بستر را به بهترین شکل ممکن فراهم کند.

به گفته و، تئاتر هنری است که می‌تواند نقاط قوت و ضعف جامعه را به تصویر بکشد و به برنامه‌ریزی برای عبور از نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت کمک کند.

ضرورت تحول و ساختارهای فرهنگی

وی بر لزوم بازنگری و تقویت ساختارهای فرهنگی کشور تأکید کرد.

وی بیان کرد: که مساله اساسی کشور ما به تمام معنا ریشه در ضرورت‌های تحول و ساختارهای فرهنگی دارد. هیچ هنری به اندازه تئاتر توانایی انتقال پیام را به مخاطب ندارد و بنابراین ریشه‌یابی در ساختارهای فرهنگی و سبک زندگی و ضرورت‌هایی که در حوزه فرهنگ باید به آن‌ها پرداخته شود، ضروری است.

تئاتر؛ پایه و اساس سینما

راستینه با تأکید بر اهمیت تئاتر، آن را پایه و اساس سینما دانست.

وی بیان کرد که تئاتر قدرت و ظرفیت حل مسائل فرهنگی و به خصوص به تصویر کشیدن آسیب‌های جامعه را دارد.

به گفته وی، هیچ قدرتی توان ضربه زدن به یک ملت متحد، منسجم و همدل را ندارد و اگر در طول چندین سال گذشته با وجود همه شیطنت‌های دشمنان، این ملت توانسته پویا و به عنوان یک ملت پیشرو باشد و به الگو تبدیل شود، به دلیل ساختارهای فرهنگی قوی است که سابقه طولانی، تمدنی و کهن دارد.

تئاتر؛ هنری برای رشد و بالندگی فرهنگی

حمایت از هنرمندان در کمیسیون فرهنگی مجلس

وی از تلاش‌های کمیسیون فرهنگی مجلس برای حمایت از هنرمندان خبر داد.

وی بیان کرد که در راستای حمایت از هنرمندان، ایجاد و تقویت صندوق حمایت از هنرمندان از لحاظ اعتباری و تحت پوشش قرار دادن بخش زیادی از هنرمندان در دستور کار قرار دارد. به گفته او، بزرگان عرصه سینما، در حقیقت بزرگان عرصه تئاتر کشورند و در شرایط اقتصادی کنونی، تئاتر و هنر نمی‌تواند معیشت هنرمندان را به خصوص در شهرهای کوچک تأمین کند.

چالش‌های اقتصادی تئاتر در شهرهای کوچک و بزرگ

راستینه به مشکلات اقتصادی هنرمندان تئاتر در شهرهای کوچک اشاره کرد و بر لزوم حمایت بیشتر از آن‌ها تأکید کرد.

وی بیان کرد که در شهرهای بزرگ با توجه به استقبال مردم از تئاتر و برگزاری برنامه‌های متعدد در سالن‌های نمایش صحنه و تئاتر، از لحاظ معیشتی به هنرمندان کمک می‌شود اما در استان‌های کمتر برخوردار به دلیل برخی مشکلات در سالن‌های نمایش استقبال کمتری از تئاتر می‌شود.

اهمیت اتحاد و انسجام ملت در برابر دشمنان

راستینه بر اهمیت اتحاد و انسجام ملت در برابر دشمنان تأکید کرد و نقش فرهنگ قوی را در این زمینه برجسته دانست.

وی بیان کرد که امروز با قدرت هنر می‌توان بسیاری از پیام‌های بلند انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت را کاملاً هنرمندانه به تصویر کشید.

به گزارش خبرنگار مهر، تئاتر در چهارمحال و بختیاری به عنوان هنری با ظرفیت بالا برای انتقال پیام‌های فرهنگی و اجتماعی، نقش مهمی در رشد و بالندگی جامعه دارد. با توجه به اهمیت این هنر، حمایت از هنرمندان و تقویت ساختارهای فرهنگی ضروری است. تئاتر می‌تواند به عنوان ابزاری برای نمایش نقاط قوت و ضعف جامعه و برنامه‌ریزی برای بهبود آن‌ها مورد استفاده قرار گیرد و به حل مسائل فرهنگی و اجتماعی کمک کند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ