مسئولیت ساخت ۲۸۵۰۰۰ واحد مسکونی بر عهده بخش دولتی است
اقتصاد ایران: شهردار تهران اعلام کرد: زمینهای شهرداری را برای اجرای طرحهای مولدسازی وارد برنامه کردیم، اما مسئولیت ساخت ۲۸۵ هزار واحد مسکونی بهطور کامل بر عهده بخش دولتی است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در جریان دویست و هفتاد و هفتمین جلسه شورای شهر تهران، سوده نجفی؛ عضو هیئت رئیسه شورا، از شهردار تهران درباره علل عدم پیشرفت عملیات ساخت 200 هزار واحد مسکونی در سطح شهر سوال کرد و زاکانی به این پرسش پاسخ داد.
نجفی پس از پاسخ زاکانی، چندین سوال دیگر در حوزه مسکن مطرح کرد و گفت: شما میگویید سوال من مربوط به شهرداری نیست، اما چرا مراسم آیین کلنگزنی مربوط به شهرداری بود؟
وی ادامه داد: شما اعلام کردید که میتوانید سالی 180 هزار واحد بسازید؛ در حال حاضر باید 540 هزار واحد مسکونی ساخته میشد. ما انتظار داشتیم به وعدههایی که درباره مسکن کارکنان دادهاید، عمل کنید.
نجفی افزود: تعدادی از این 200 هزار واحد قابلیت ساخت و ساز ندارند، برخی معارض ملکی دارند و برخی پروژهها اصلاً امکان تشکیل پرونده نداشتهاند، مانند ده ونک. پروژه مربوط به منطقه 19 پس از سه سال هنوز تنها یک گودبرداری نصفه و نیمه است و به محل دپوی زباله تبدیل شده است.
عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران تصریح کرد: از 285 هزار واحد مسکونی، 85 هزار واحد در حال اجراست و 70 هزار پروژه پروانه دارند.
وی با بیان اینکه اظهارات شهردار ضد و نقیض بوده و آماری متفاوت ارائه داده، خاطرنشان کرد: شما وعدههایی دادهاید که توقعی در مردم ایجاد کرده و باعث بیاعتمادی آنها به مدیریت شهری شده است.
نجفی افزود: پروژه اسلامآباد نیز اعتبار به آن تخصیص داده شده و پنج جلسه فنی برگزار شده، اما هنوز هیچ اقدامی در این محل انجام نشده است.
وی ادامه داد: ذات ایجاد قرارگاه جهادی مسکن، ساخت مسکن برای افراد بیبضاعت است، اما برخی از این پروژهها به صورت بدهی به بانکها واگذار میشوند. علاوه بر این، قرار بود روند صدور پروانهها را کاهش دهید، اما هنوز پس از سه سال، لایحه دستورالعمل آن را ارائه نکردهاید.
مهدی چمران؛ رئیس شورای شهر تهران، در واکنش به سخنان نجفی گفت: برخی از مواردی که به آنها اشاره کردید، ارتباطی با سوال اصلی ندارد؛ اگرچه من هم به مواردی مانند طولانی شدن صدور پروانه ساخت و ساز انتقاد دارم. اما شما از فرصت خود سواستفاده میکنید و بیان همه مشکلات شهرسازی در این وقت از جلسه درست نیست.
با این حال، نجفی برای بیان بخش دیگری از نکات خود اصرار کرد و خطاب به زاکانی گفت: شما با اقداماتتان سرانههای هفتگانه را دچار مشکل کردهاید که نمونه آن در مناطق 21 و 22 مشهود است. به عقیده من، ما دچار تراکمفروشی هوشمندانه به اسم مسکنسازی شدهایم. آیا با این روش مشکل شهرسازی ما حل خواهد شد؟
به گزارش تسنیم، زاکانی در ادامه جلسه برای پاسخ به پرسشهای نجفی پشت تریبون حاضر شد و اظهار کرد: آنچه مطرح شد، یک بیانیه سیاسی و مربوط به موضوعات دیگر بود. آیا قصد شما استفاده سیاسی از موضوع مسکن بود؟
وی ادامه داد: مسئولیت ساخت مسکن بر عهده ما نیست و برای کمک به این حوزه ورود کردهایم. مشکلی که وجود دارد این است که اطلاعاتی که به سمت شما رسیده، دقیق نیست و باید به این موضوعات مشرف باشید.
زاکانی خاطرنشان کرد: در منطقه 21 مجوز دادیم و شهرک الگو با تأمین سرانهها در حال ساخت است. همچنین واحدهای مسکونی آتشنشانان با رعایت سرانهها ساخته میشود. بهعلاوه، منطقه 21 دچار فرونشست نیست و فرونشست مربوط به مناطق 17، 18 و 19 است.
وی با بیان اینکه تفاهمنامههای مسکن ادامه دارد و 285 هزار واحد آن وارد عملیات شده است، گفت: این عملیات به معنای تسهیلگری ماست. این یک پروانه 8 هزار واحدی است، اما باید واحدپذیریها را در سطح شهر دید.
شهردار تهران در خصوص کلنگزنی بدون مجوز نیز گفت: این موضوع مصوبه بالاسری دارد. شهرداریها و شوراها مکلفند ناظر بر طرح الگوی ملی بر و کف بدهند و تفاهمی که بین وزیر کشور و وزیر راه وجود دارد، به این موضوع اشاره دارد.
با تأکید نجفی بر اینکه بر موضوعات اشراف کامل دارد، شهردار پایتخت گفت: اگر اطلاع دارید و مباحث نادرست است، که بدتر است. من میخواستم خیرخواهی کنم. بنده فکر میکردم این موضوع را از روی ندانستن مطرح کردید، اما اگر میدانستید و گفتید، بدتر است. ما مجوز بر و کف میدهیم و تا پایان سفتکاری، مجموعه میتواند کار خود را پیش ببرد.
وی با بیان اینکه 4 هزار و 500 واحد مسکونی برای آتشنشانان افتخار مدیریت شهری است، یادآور شد: برای سایرین نیز اقداماتی انجام دادهایم و خواهیم داد. ما با تعاونیهای بیدر و پیکر، مردم را به مدت 10 و 12 سال بیچاره نکردیم. یکی از کارهای خوب ما در کمیسیون ماده پنج، اقدامات برای مناطق ده ونک، مرادآباد، اسلامآباد، نفرآباد و دیگر بخشهاست.
زاکانی همچنین تصریح کرد: چرا فقط بخش خالی لیوان را مطرح میکنید و به بخش پر لیوان که به نفع مردم است، اشاره نمیکنید؟ چرا ابهامات را بیان میکنید اما از آنچه روی زمین اتفاق میافتد، یک کلمه ذکر نمیکنید؟ من در اسلامآباد با مردم صحبت کردم و ما در این منطقه زمینی داریم که با مشارکت بنیاد مستضعفان بارگذاری خواهد شد و فاجعه 40 ساله تهران با این اقدام حل خواهد شد. چطور این کار را نمیبینید و فرض میکنید اطلاعات نادرستی به شما رسیده و مواردی را اعلام میکنید؟ مردم در آن بخش چند دسته هستند؛ برخی میگویند به میزان ملکی که دارند، به ما ملک بدهید که این امکانپذیر نیست.
شهردار تهران با بیان اینکه بر اساس سابقه و امکانات موجود به مردم خدمات ارائه خواهد شد، گفت: شما چگونه به مصوبات خود دقت ندارید؟
وی همچنین تصریح کرد: در گذشته، در سال 91، 31 هزار پروانه صادر شده و تا سال 1400 میزان صدور به پنج هزار و 400 مورد رسیده است که این یک فاجعه محسوب میشود. اگر برای 930 هزار قطعه قرار باشد فقط پنج هزار پروانه صادر کنیم، 146 سال زمان میبرد تا شهر بازسازی شود و این به معنای این است که تهران بر سر مردم خراب خواهد شد. ما این خط را برای اولین بار شکستیم و وضعیت را بهبود بخشیدیم.
زاکانی گفت: در سه سال گذشته، به دلیل ایجاد تسهیلات صدور پروانه، روند صدور پروانهها افزایشی بوده است.
شهردار تهران با بیان اینکه ما به سمت موفقیت بزرگ و افتخار برای شهرداری حرکت کردهایم و نباید مورد سوال قرار بگیریم، یادآور شد: در سال 98 تعداد 10 هزار، در سال 99 تعداد هفت هزار و در سال 1400 تعداد پنج هزار و 984 پروانه صادر شده است. این آمار در سه سال گذشته روند افزایشی داشته و به ایجاد تسهیلات برمیگردد.
وی ادامه داد: تمام موارد در اختیار ما نیست؛ مگر نظام مهندسی در اختیار ماست؟ ما تسهیلگری کردهایم. کجا به ما یک بند قانونی مجوز دادید که ما مسکن بسازیم؟ باید آنچه را که از ما طلب میکنید بر اساس آنچه به ما مجوز دادهاید، باشد.
زاکانی با بیان اینکه 30 هزار واحد مسکونی زیر نظر سازمان نوسازی برای مولدسازی در نظر گرفته شده است، یادآور شد: بند 21 ماده 55 به ایجاد امکانات و ساخت مسکن برای نیازمندان اشاره کرده است. شما لطف کنید در بودجه مبلغی در نظر بگیرید که برای ضعفا مسکن بسازیم، اما از آنجا که این مجوز نبوده، ما زمینهای را فراهم کردهایم که مسکن استطاعتپذیر ساخته شود.
شهردار تهران خاطرنشان کرد: بخشی از این زمینها برای بدهیهای گذشته در اختیار معاونت مالی قرار گرفته است. این بدهیها مگر مربوط به من است؟ آقای امانی اولین سوالی که از من پرسیدند این بود که با 70 همت بدهی چه میکنید؟ و ما پاسخ دادیم که این رقم پولی نیست. این بدهیها به دهه 80 و 90 برمیگردد که برای شهر هزینه شده است. در دوره قبل، بیتعهدی صورت گرفته بود و به بانکها گفته بودند به همان کسی که وام گرفته، بگویید و از آنها بگیرید، اما ما این را نگفتیم و 46 همت را پرداخت کردیم.
وی ادامه داد: در بودجه اعلام شده که پرداخت بدهیها سقفی ندارد. ما میتوانستیم مانند شورای قبل بیخیال باشیم و بگوییم پرداخت نمیکنیم. تا امروز از قبل واحدهای مسکونی تا چهار همت تسویه شده و تا 10 همت تعهد سازمان نوسازی به معاونت مالی و اقتصاد شهری وجود دارد. ما از طریق ارائه تسهیلات این اقدام را انجام میدهیم.
زاکانی با تأکید بر اینکه چه کسی با من چای خورده که به او واحد مسکونی دادهام»، گفت: شما یک نفر را نام ببرید. من که از مال حلال هم اینجا میگذرم، شما در آن دنیا میتوانید به پدر خود در این مورد پاسخ دهید؟
شهردار تهران با اعلام اینکه از خودم مطمئن هستم، گفت: شما یک نفر را نام ببرید تا پیگیری کنم و در این صورت خودم مدعی هستم.
وی افزود: ما در مسیر سرانههای هفتگانه، 26 شهرک الگو داریم که در قالب بخشی از 203 هزار واحد مسکونی است. در لکههای ناکارآمد شهری، تمام سرانهها از آنها گرفته شده است. یک مثال بزنید و بگویید در این محدوده سرانهها رعایت نشده است.
زاکانی ضمن تقدیر از سوال نجفی گفت: تقاضای بنده این است که اطلاعات را با ما مرور کنید. ممکن است از زیرمجموعه اطلاعاتی بگیرید که شما را به چاه بیندازد؛ همانطور که برای ما هم همین اتفاق میافتد.
کندی پروژه باغ آذری؛ پیامد تغییرات مدیریتی در دولت
وی با اعلام اینکه پروژه باغ آذری، پروژهای مشارکتی با بنیاد مسکن است که پس از تغییرات صورت گرفته، روند آن کند شد، گفت: ما با آقای نیکزاد قرارداد بستیم و وقتی تغییر مدیریتی صورت گرفت، پروژه به کندی پیش رفت. ما دائماً موضوع را پیگیری میکنیم.
مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران، نیز گفت: شورا به ویژه رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری در مورد کن و اسلامآباد مداخله کرد که در کمیسیون ماده پنج و شورای عالی معماری و شهرسازی پیگیری و تصویب شد. البته عدهای از آن ناراضی هستند، اما عمده مردم رضایت دارند.
انتهای پیام/