به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دکتر علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، از آغاز برنامه واکسیناسیون سراسری روتاویروس در کشور خبر داد. به گفته وی، تزریق این واکسن در حال حاضر بهصورت آزمایشی (پایلوت) در برخی مناطق کشور در حال انجام است و طبق برنامهریزیهای صورتگرفته، این واکسن حداکثر تا ۳ هفته آینده به طور رسمی وارد برنامه واکسیناسیون ملی خواهد شد.
واکسیناسیون روتاویروس با هدف پیشگیری از بیماریهای اسهالی شدید که در اثر ویروس روتاویروس ایجاد میشود، انجام میشود. این بیماریها میتوانند به شدت به سلامت کودکان آسیب بزنند و در برخی موارد نیاز به بستری در بیمارستان داشته باشند. بر اساس ارزیابیهای وزارت بهداشت، واکسیناسیون روتاویروس سالانه از ۱۰ هزار بستری ناشی از اسهال شدید در کودکان جلوگیری خواهد کرد.
دکتر رئیسی در ادامه صحبتهای خود به واکسن پنوموکوک نیز اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر، واکسن پنوموکوک بهصورت سراسری در کشور در حال تزریق است.» وی افزود که این واکسن در سنین ۲، ۴ و ۱۲ ماهگی به کودکان تزریق میشود و به طور سالانه از مرگ بیش از ۱۵۰۰ کودک در اثر بیماریهای ذاتالریه جلوگیری میکند.
به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت، واکسن روتاویروس نیز در سنین ۲، ۴ و ۶ ماهگی تزریق خواهد شد و در مجموع، این دو واکسن میتوانند تأثیر بسزایی در کاهش میزان مرگ و میر کودکان و پیشگیری از بیماریهای واگیر در این گروه سنی داشته باشند.
وزارت بهداشت تأکید دارد که گسترش واکسیناسیون در سنین پایین، یکی از راههای مؤثر در کاهش بروز بیماریهای واگیردار در کودکان است. اجرای برنامههای واکسیناسیون گسترده در سطح کشور علاوه بر کاهش بار بیماریها، باعث بهبود وضعیت سلامت عمومی و کاهش هزینههای درمانی میشود.
با شروع اجرای سراسری واکسیناسیون روتاویروس در ایران تا ۳ هفته آینده، انتظار میرود که میزان ابتلا به اسهالهای شدید ویروسی در کودکان کاهش یابد و از هزینههای بستری و درمان این بیماریها جلوگیری شود. این اقدام وزارت بهداشت در راستای پیشگیری از بیماریهای واگیر و بهبود سلامت عمومی کودکان کشور قرار دارد.