امسال ستاد سرشماری در حوزههای مراکز دهستان ها و جهاد کشاورزی شهر
اقتصاد ایران: رئیس سازمان جهاد کشاورزی گفت: امسال برای نخستین بار ستاد سرشماری در حوزههای مراکز دهستان ها و جهاد کشاورزی شهرستان قرار دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، جبرئیل برادری، رئیس جهاد کشاورزی استان تهران در آئین افتتاحیه سرشماری عمومی کشاورزی در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش مهر مبنی بر تأثیر این سرشماری در بخش تولید و بازار محصولات کشاورزی چیست، گفت: بخش کشاورزی سهم قابل توجهی در اقتصاد کشور دارد و این سرشماری کمک میکند که دادههای کشاورزی به هنگام باشد و بتواند برای برنامهریزی درست، موفق عمل شود.
وی افزود: داشتن اطلاعات مورد نیاز با هدف برنامهریزی برای ۱۰ سال آینده مستلزم آن است که سرشماری عمومی کشاورزی اتفاق بیفتد و سعی بر آن است که هم افزایی خوبی با سازمان برنامه و بودجه، استانداردی و سایر دستاندرکاران این حوزه اتفاق بیفتد و از کشاورزان تقاضا این بوده که نهایت تلاش و همکاری با آمارگیران داشته باشند.
وی ادامه داد: امسال یکی از رویکرد ما این است که ستاد سرشماری در حوزههای مراکز دهستان یا جهاد کشاورزی شهرستانها برای نخستین بار گذاشتیم که اطمینان کشاورزان جلب کند تا همکاری بهتری داشته باشند و در صورت مغایرت حل و فصل کنیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه اظهار کرد: هر آنچه امکانات و تجهیزات سخت افزاری، نرم افزاری در اختیار داریم، در اختیار این عزیزان قرار میدهیم تا بهرهگیری بهتری به وجود آید و برنامهای که برای این موضوع است در سطح کشور نهادینه شود.
برادری در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه چه امکانات دیگری غیر از خود اظهاری کشاورزان برای این سرشماری به کار گرفتید چون کشاورز ممکن است به دلیل نگرانی مالیات آمار دقیق ارائه ندهد، گفت: این موضوع را تبیین کردیم و سرشماری صرفاً بحث گردآوری و جمعآوری اطلاعات کشاورزی است و خود ما تمامی اطلاعات مربوط به پهنهها و داده داریم و تنها این سرشماری به منظور صحت سنجی دادهها است و کشاورزان نگران پرداخت مالیات نباشند.
وی تاکید کرد: اطلاع رسانی به موقع انجام شده و کشاورزان آگاه هستند، ضمن اینکه بخش عمده محصولات کشاورزی از مالیات معاف هستند.
برادری با اشاره به تأثیر سرشماری عمومی کشاورزی بر اجرای مصوبه الگوی کشت و تنظیم بازار عنوان کرد: دادههایی که به دست میآوریم و آماری که ما از میزان تولید داریم و آماری که از این سرشماری به دست میآید، میتواند در تصمیم گیری ها و برنامهریزی به تأمین امنیت غذایی کمک کند.