ترمز افزایش قیمت مسکن کشیده شد

اقتصاد ایران: پژوهشگر حوزه مسکن و شهرسازی با بیان"ترمز رشد شتابان قیمت مسکن گرفته شد" از حلقه مَلاکان، بنگاه‌ها و سرمایه‌گذاران به‌عنوان عامل افزایش قیمت مسکن یاد کرد.

- اخبار اقتصادی -

علی فرنام در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در رابطه با تحولات بازار مسکن، اظهار کرد: تقریباً از ابتدای امسال مقداری ترمز رشد شتابان قیمت مسکن گرفته شده که امیدواریم این روند همچنان ادامه داشته باشد.

وی با بیان این‌که انتظار افزایش قابل توجه قیمت در بازار مسکن نداریم،‌افزود: حباب مسکن در شهرهای کشور به‌خصوص تهران و مناطق شمالی پایتخت عدد قابل توجهی است. این حباب ناشی از تقاضای سفته‌بازی است.

وی تصریح کرد: به‌عنوان مثال ملکی که در منطقه یک تهران است، هیچ ارزش افزوده نسبت به سایر شهرها ندارد، تنها یک بازی درونی است که به نابسامانی دامن می‌زند.

پژوهشگر حوزه مسکن و شهرسازی اضافه کرد:‌ سفته‌بازان دیگر نمی‌توانند با یک بنای مرغوب و با کیفیت موتور محرک را بالا ببرند. جا دارند شهرداری‌ها به سمتی بروند تا عرضه پروانه‌ها در مناطق مرکزی و جنوبی شهر را تشویق کنند. ممکن است تراکم در مناطق گران‌قیمت صرفه ساخت بالایی منافع داشته باشد، اما برای مردم چه در قیمت مسکن و چه اجاره اثر نامطلوبی دارد.

فرنام در خصوص این‌که چه کسانی به نابسامانی بازار مسکن دامن‌ می‌زنند، یادآور شد: یک حلقه نانوشته و ناخوانده از مَلاکان، برخی بنگاه‌ها و سرمایه‌گذاران هستند که این کار را می‌کنند. حتی شرکت‌های بزرگ صنعتی، معدنی به‌عنوان شرکت‌های سرمایه‌دار و ثروتمند کشور به‌صورت رسمی و غیررسمی، ملک لاکچری در منطقه یک خریداری می‌کنند. متاسفانه انگیزه‌های پولشویی و موارد دیگر در املاک مناطق وجود دارد.

وی تاکید کرد:‌وقتی پروانه قابل توجه برای مناطق شمالی تهران صادر می‌شود به افزایش ساخت و ساز و قیمت منجر خواهد شد. در این صورت قیمت‌های اعلامی تهران و کشور بالا می‌رود. این فقط یک مخاطب خاص دارند و تقاضای مصرفی معمولی مسکن در آن نیست.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ