خلیلزاد: فرصت گفتگو با طالبان در همان ابتدای جنگ از دست رفت
اقتصاد ایران: نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور افغانستان با اشاره به رویدادهای گذشته اظهار داشت در آن زمان خشم و احساسات دولت وقت آمریکا، مصالحه با طالبان را دشوار میکرد اما اعضای طالبان در گفتگوهای دوحه، کرزی و شخصیتهای ائتلاف شمال را مقصر میدانستند.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، «زلمی خلیلزاد»، نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور افغانستان، در پادکستی که توسط «دوحه دیبیتز» منتشر شده، اظهار داشت: خشم و احساسات دولت وقت آمریکا در آن زمان مصالحه با طالبان را دشوار کرده بود، اما اعضای طالبان در گفتگوهای دوحه، کرزی و شخصیتهای ائتلاف شمال را مقصر میدانستند بنابراین فرصت گفتگو با طالبان را در همان ابتدای جنگ از دست دادیم.
وی در این پادکست جدید، به بررسی پیچیدگیهای مسئله افغانستان و عوامل موثر بر شکست تلاشهای صلح پرداخته و میگوید: اعضای ارشد طالبان پس از نشست «بن» با حامد کرزی، دیدار کردند و گفتند حاکمیت جدید را میپذیرند، مشروط بر اینکه بتوانند با عزت در خانه خود زندگی کنند و تحت تعقیب و پیگرد قرار نگیرند.
نماینده ویژه پیشین آمریکا به صراحت اذعان داشت: «آنها (طالبان) فکر میکردند 20 سال جنگ و تمام تلفات جانی در همه طرفهای افغانستان ناشی از اشتباه و بی توجهی رئیس جمهور کرزی است».
این دیپلمات سابق آمریکا یادآور شد «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور وقت آمریکا در سال 2018 تصمیم گرفت تا نیروهای خود را از افغانستان خارج کند، زیرا معتقد بود اولویتها تغییر کرده است و آمریکا در این جنگ پیروز نخواهد شد.
خلیلزاد همچنین خاطرنشان کرد: در گفتگو با طالبان تاکید داشته که خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان منوط به تحقق همه شروط است، اما در همین حال، این پیام از سوی واشنگتن وجود داشت که خروج نباید به طور جدی به توافق میان حکومت پیشین و طالبان وابسته باشد چون افغانها با یکدیگر به توافق نمیرسند.
وی با اشاره به نقش عوامل داخلی و خارجی در جنگ افغانستان، مدعی شد، خشم و احساسات حاکم در آمریکا، سیاستهای متناقض دولتهای مختلف و اختلافات داخلی میان افغانها، همگی در طولانی شدن جنگ و شکست تلاشهای صلح نقش داشتهاند.
دیپلمات آمریکایی در مورد دو پیوست محرمانه توافقنامه دوحه نیز تصریح کرد: این اسناد در مورد جزئیات روند خروج نیروها و مسائل تروریسم هستند، نه حکومت آینده افغانستان.
زلمی خلیلزاد میافزاید توافقنامه دوحه نگرانیهای اصلی آمریکا را برطرف کرده، زیرا در طول 18 ماه گذشته هیچ آمریکایی توسط طالبان کشته نشده است و آنها به تعهدات خود در قبال تروریسم عمل میکنند.
انتهای پیام/.