تأثیر نخبگان بر رساندن صدای مقاومت به گوش مردم جهان
اقتصاد ایران: یک استاد دانشگاه با اشاره به تأثیر نخبگان بر رساندن صدای مقاومت به گوش مردم جهان گفت: شور حماسی اجتماعی، فهم دقیق مقاومت و استفاده از زبان غیرمستقیم در توسعه فرهنگ مقاومت حائز اهمیت است.
رضا رسولی نویسنده و استاد دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار مهر درباره موضوع ابعاد فرهنگی و اجتماعی مقاومت اظهار داشت: فرهنگ و هنر مقاومت و ارتباط آن با بدنه اجتماعی به سالیان دور برمیگردد و سبقه تاریخی هم دارد.
وی افزود: همچنین در سال ۲۰۰۶ طی جنگ ۳۳ روزه حزب الله و رژیم صهیونیستی اقدامات لازم انجام گرفت و پس از سالها اسرائیل جنوب لبنان را ترک کرد که این موضوع نقطه عطفی در زمینه موضوع مقاومت و توسعه فرهنگ و هنر مقاومت محسوب میشود. شکست رژیم صهیونیستی در جنگ ٣٣ روزه لبنان، پیروزی انصارالله و بیرون کردن متجاوزین از سرزمین یمن، موفقیت ملت و دولتهای عراق و سوریه در شکست داعش و سربلندی ملت افغانستان برای خروج آمریکا از این کشور، از جمله دستاوردهای محور مقاومت در منطقه غرب آسیا برای مقابله با طرحهای صهیونیستی محسوب میشود که در همه این موارد نقش فرهنگ مقاومت بسیار حائز اهمیت بوده است.
رسولی با بیان اینکه فرهنگ با ابعاد مختلف زندگی انسانها پیوند خورده و در زمینههای اقتصادی، سیاسی، امنیتی و…تعریفهایی از فرهنگ شده است، گفت: فرهنگ مقاومت با بهره گیری از مولفههایی هم چون؛ استکبار ستیزی، روحیه جهادی و احیا و تقویت هویت دینی میتواند جامعه را در مقابله با رژیم صهیونیستی یاری کرده و افق روشنی جهت رسیدن به امنیت پایدار برای مسلمانان جهان باشد.
وی با اشاره به تجربه نگاری جریان سازی فرهنگی اجتماعی برای مقاومت اسلامی گفت: بدنه اجتماعی میتواند توجه ویژهای به این مسئله داشته باشد که برگزاری جشنواره سلام نصرالله که سال ۸۶ توسط انجمن قلم ایران و با همکاری مؤسسه فرهنگی شهید آوینی، انتشارات حوزه هنری، سایت لوح و مؤسسه الفن القدس برگزار شد نتایج مؤثری در حوزه فرهنگ مقاومت به همراه داشت در این از ۲۶ کشور در این جشنواره مشارکت داشتند و حتی برزیل در بحث کاریکاتور جایزه گرفت.
رسولی بیان داشت: جشنواره بین المللی «سلام بر نصرالله» به منظور تقدیر از مقاومت اسلامی و تبیین ابعاد این حماسه در لبنان، آبان ماه سال ۸۵ در بخشهای مختلفی مانند شعر، داستان، ترانه، فیلم، قطعه ادبی، کاریکاتور، عکس، گرافیک، مقاله، پوستر و بخش ویژه کمیته وبلاک نویسی برگزار شد.
عضو انجمن قلم ایران و استاد دانشگاه با اشاره به اینکه بنیاد شهید هم در حوزه فرهنگ مقاومت فعالیتهای مختلفی دارد و مجله شاهد به صورت پیوسته منتشر میشود و آثار حوزه فرهنگ و هنر مورد توجه است، گفت: قطعاً جریان سازی فرهنگی اجتماعی در حوزه مقاومت بسیار حائز اهمیت است و هر چه بیشتر به این مساله بپردازیم موفق تر خواهیم بود.
وی با بیان اینکه برگزاری جشنوارههای مشابه سلام بر نصر الله در زمان کنونی هم حائز اهمیت است گفت: این مساله در توسعه هرچه بیشتر فرهنگ مقاومت و شناختن محور مقاومت به جهانیان اثر دارد.
این استاد دانشگاه با اشاره به تأثیر نخبگان بر رساندن صدای مقاومت به گوش مردم جهان گفت: نخبگان فرهنگی و اجتماعی صدای مقاومت را به جهانیان برسانند حماسه حزب الله لبنان و سید حسن نصرالله با هیچ یک از حماسههای تاریخی و مبارزاتی قابل مقایسه نیست، لذا باید با برگزاری جشنوارههای مشابه سلام نصرالله در این زمینه اقدام کرد.
رسولی گفت: البته باید از این جشنوارهها سکه زدایی کرد و مثلاً سفر به اماکن زیارتی مثل مشهد و سایر عتبات عالیات مد نظر باشد تا شور لازم برای نخبه اجتماعی جهت زیست متفاوت ایجاد شود.
رسولی در پایان تاکید کرد: شور حماسی اجتماعی، فهم دقیق مقاومت و استفاده از زبان غیرمستقیم در توسعه فرهنگ مقاومت بسیار حائز اهمیت است و ضرورت دارد هر چه بیشتر مورد توجه قرار گیرد.