تلسکوپ جیمز وب سیاره‌ای با جو "بخار آب داغ" کشف کرد

اقتصاد ایران: دانشمندان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب، سیاره‌ای (دوبرابر زمین) را کشف کرده‌اند که جو آن کاملاً از بخار آب داغ تشکیل شده است؛ این کشف، احتمال وجود آب در سیارات فراخورشیدی را تقویت کرده و به جستجوی حیات فرازمینی امیدوارکننده‌تر شده است.

- اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، منظومه شمسی ما میزبان طیف وسیعی از سیارات از سیاره‌های سنگی کوچک مانند عطارد تا غول‌های گازی مانند مشتری است اما فراتر از منظومه شمسی، دنیای شگفت‌انگیز و متنوعی از سیارات فراخورشیدی وجود دارد.

اکنون با کمک تلسکوپ فضایی جیمز وب، دانشمندان نوع جدیدی از سیاره‌ای را کشف کرده‌اند که جوی تقریباً تماماً از بخار آب دارد.

این سیاره که GJ 9827 d نام دارد، در اوایل سال جاری توسط تلسکوپ هابل رصد شد و توجه دانشمندان را به خود جلب کرد. با استفاده از قدرت رصد بالای جیمز وب، محققان دریافتند که این سیاره که تقریباً دو برابر زمین است، برخلاف بسیاری از سیارات فراخورشیدی که جو آنها عمدتاً از هیدروژن و هلیوم تشکیل شده است، جوی بسیار متفاوتی دارد و پر از بخار آب داغ است.

رائول، یکی از محققان این پروژه، می‌گوید: این نخستین بار است که چنین سیاره‌ای را مشاهده می‌کنیم. این سیاره برای حیات همانطور که ما می‌شناسیم، مناسب نیست و بیشتر شبیه به یک "جهان بخار" است.

برای بررسی جو این سیاره، دانشمندان از ابزارهای پیشرفته جیمز وب استفاده کردند و با تجزیه نور دریافتی از سیاره، به اطلاعاتی درباره ترکیب شیمیایی جو آن دست یافتند. این کار به دانشمندان کمک می‌کند تا درک بهتری از تنوع سیارات فراخورشیدی و شرایط لازم برای شکل‌گیری حیات پیدا کنند.

رایان مک‌دونالد، یکی دیگر از اعضای تیم تحقیقاتی، می‌گوید: این کشف گام مهمی در جهت شناسایی جو سیارات فراخورشیدی قابل سکونت است.

این کشف نشان می‌دهد که جهان هستی بسیار متنوع‌تر از آن چیزی است که قبلاً تصور می‌شد و هنوز بسیاری از اسرار آن برای ما ناشناخته باقی مانده است.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ