اضافه شدن ۴۷۴۰ هکتار به فضای سبز تهران طی ۳ سال اخیر
اقتصاد ایران: معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران از اضافه شدن ۴۷۴۰ هکتار به فضای سبز تهران طی ۳ سال اخیر خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، هادی حق بین معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در همایش بینالمللی فرصتهای سرمایه گذاری و تأمین مالی پایدار که همزمان با دومین نمایشگاه بینالمللی شهر پایدار، برگزار شد، اظهار کرد: تهران شهری است با اختلاف ۴ میلیون نفری جمعیت در روز و شب و با تهدیدات مختلف و با برگزاری مناسبتهای ملی مذهبی و استقرار مراکز خاص که مدیریت آن با شهرهای دیگر متفاوت میکند. اقدامات بزرگی در این دوره از مدیریت شهری اتفاق افتاده و ضعف ما این است که نمیتوانیم این اتفاقات را به درستی به مردم برسانیم. مثلاً برای اولین بار در تهران با رویکرد کاهش آلودگی و کاهش ترافیک و تحولی بنیادین، بیشترین بودجه به حوزه حمل و نقل و ترافیک اختصاص یافته است.
وی افزود: باید ابر پروژه برقی سازی را برای تحول دنبال میکردیم، پروژهای که ابعاد مختلفی دارد تا به عنوان تحول خودش را نشان دهد. در گام اول باید تفاهم نامه و عقد قرارداد با تولیدکنندگان داخلی و استفاده از ظرفیتهای خارجی برای برطرف کردن عقب ماندگیها انجام میشد. قراردادها منعقد و تفاهمنامهها مبادله شد و امسال ورود اتوبوسها و تاکسیها عملیاتی شد و تعدادی از آنها در بندر در حال ترخیص هستند اما باید توجه کنیم که یک دستگاه نمیتواند چنین کار بزرگی را دنبال کند و اگر دولت شهید رئیسی نبود اصلاً این کار شروع نمیشد.
حقبین ادامه داد: طی ماههای آینده اثرات این اقدامات را در شهر تهران خواهیم دید. تعدادی از اتوبوسها و تاکسیها در شهر شروع به ارائه خدمت کردهاند و تحول بزرگ نیاز به ورود دستگاههای خریداری شده دارد.
اضافه شدن ۴۷۴۰ هکتار به فضای سبز و کمربند پیرامونی تهران طی ۳ سال اخیر
معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران اضافه کرد: موضوع بعدی موضوع فضای سبز است، در بحث آبیاری فضای سبز، بازچرخانی آب در حال پیگیری است و مصادیق کارهای انجام شده موجود است. این اقدامات مصادیق شهر پایدار و حفظ محیط زیست است. در این دوره ۴۷۴۰ هکتار به فضای سبز و کمربند پیرامونی شهر اضافه شده است.
حق بین با بیان اینکه در حاشیه بزرگراهها و رمپ ها و لوپ ها، فضای سبز ایجاد میکنیم، گفت: برخی از پروژهها چند هکتار به فضای سبز شهر اضافه خواهد کرد.
وی با بیان اینکه در موضوعاتی مانند تابآوری شهر، توسعه زیرساختها و توسعه کانالهای اصلی جمعآوری آبهای سطحی پروژههایی در حال اجراست، یادآور شد: نگاه چند وجهی به همه موضوعات در این دوره در حال اتفاق است. طبیعتاً در یک دوره سه ساله خرید چندین دستگاه اتوبوس و مترو و تاکسی نیاز به همسویی دارد. اگر قرار است تحولی در پایتخت ایجاد شود، نگاه همه جانبه و همسویی باید وجود داشته باشد و نباید عدهای برای ایجاد این تحول مانع تراشی کنند.
حقبین با اشاره به اقدامات انجام شده در بحث موضوع آسیبهای اجتماعی و معتادین متجاهر عنوان کرد: در همین دوره در بحث زیرساختهای جمعآوری و ایجاد مراکز تربیتی برای ۷۵۰۰ معتاد متجاهر ظرفیت ایجاد کردیم. همچنین با حکمی که شهید رئیسی برای شهردار تهران صادر کرده بود، با ایجاد یک قرارگاه اجتماعی برای حل آسیبهای اجتماعی، تمام رؤسای دستگاههای اجرایی مرتبط، ملزم به حضور در این جلسه بودند.
افتتاح ۲۰ تقاطع غیر همسطح تا پایان سال
معاون شهردار تهران گفت: علاوه بر این موضوع احداث تقاطعات و حذف گرههای ترافیکی دنبال و ۹۸ تقاطع شناسایی شد و تا امروز بیش از ۳۵ پروژه افتتاح شده است. درواقع تهران تبدیل به کارگاه عمرانی شده و تا پایان سال ۲۰ تقاطع دیگر افتتاح میشود، پروژههایی که کاهش مسیر اضافه، کاهش آلودگی و مصرف سوخت را به دنبال دارند.
وی افزود: چند ابر پروژه که بسیاری از آنها ۱۰ سال معطل مانده بود نیز در این دوره شروع شدهاند. پروژههای امتداد یادگار امام (ره)، شهید بروجردی و شهید شوشتری با رفع معارضین نهادی و شخصی در حال اجرا هستند.
حقبین با اشاره به تاکید شهردار تهران به رعایت مسائل زیست محیطی خاطرنشان کرد: فاز دوم پروژه بزرگراه شهید بروجردی کمتر از ۷ کیلومتر است که کاهش ترافیک بزرگراه بسیج و شرق تهران را در پی خواهد داشت که البته این پروژه هنوز شروع نشده است. در حال رایزنی برای دریافت مجوز آن هستیم. پروژهای که در حالت عادی حدود ۳.۵ همت اعتبار لازم دارد. در بازدید میدانی شهردار تهران و مسئولان محیط زیست، شهردار تهران اعلام کرد که اولویت ما حفظ محیط زیست است و اگر لازم باشد کل مسیر را تونل میزنیم که با این کار هزینه آن به ۱۴ همت خواهد رسید و یا ترکیب تونل و پل که در این صورت حدود ۷ همت هزینه در بر خواهد داشت.
معاون شهردار تهران در پایان با اشاره به اینکه پروژههای دیگری در ابعاد مختلف در حال انجام هستند، بیان کرد: تبدیل رود دره فرحزاد به طرح ژینایی و اکو پارک با جمع کردن آسیبهای اجتماعی آن محدوده و ایجاد باغراه حضرت زهرا (س) به طول ۹ کیلومتر هم در حال انجام است. همچنین در بحث شهر هوشمند اقداماتی شروع و هدفگذاریهایی انجام شده است. اینها گوشهای از اقدامات و برنامههای مدیریت شهری در ۳ سال اخیر است.