حضور هیئت طالبان در نشست بررسی «کریدور لاجورد» در استانبول

اقتصاد ایران: مقامات حمل و نقل کشورهای ترکیه، افغانستان، گرجستان، آذربایجان و ترکمنستان در نشستی در استانبول بر اهمیت توسعه و بهره‌برداری هرچه بهتر از دهلیز لاجورد تأکید کردند.

- اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، رسانه‌های ترکیه از برگزاری نشست وزیران حمل‌ونقل کشورهای ترکیه، افغانستان، گرجستان، آذربایجان و ترکمنستان در استانبول خبر دادند.

بر اساس گزارش این رسانه‌ها، در این نشست پیرامون اهمیت استفاده مؤثر از کریدور لاجورد، فراهم‌سازی تسهیلات در این کریدور و سرمایه‌گذاری فرعی برای ساخت‌وساز آن گفتگو کردند.

وزیر حمل و نقل ترکیه در این نشست گفت کریدور لاجورد یک مسیر مهم حمل‌ونقل به‌منظور افزایش تجارت منطقه‌ای از طریق قفقاز جنوبی، آسیای مرکزی و اروپا است.

«عبدالظهور مدبر» کارشناس مسائل اقتصادی گفت: مسیر لاجورد یک مسیر ترانزیتی بین‌المللی است که افغانستان را از طریق ترکمنستان، گرجستان و آذربایجان به ترکیه وصل می‌کند و در نهایت می‌تواند به کشورهای اروپایی وصل شود.

وی افزود: هرچه این اتصال منطقه‌ای گسترده‌تر باشد، شریان‌های ترانزیتی بیشتر و روزنه‌های تجارتی بازتر می‌شود و به سود تمام کشورهای ذیدخل تمام خواهد شد.

با این حال، اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان با توجه به اهمیت کریدور لاجورد برای افغانستان می‌گوید باید کشورهای دخیل برای سرمایه‌گذاری و استفاده از این مسیر، توافقنامه‌های چندجانبه امضا کنند.

«خانجان الکوزی» عضو هیئت مدیره اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان گفت: «باید این منطقه و این سه یا چهار کشور متعهد و متفق شوند تا راه لاجورد را بسازند. زنده ساختن راه لاجورد با عمل، هزینه و سرمایه‌گذاری محقق می‌شود. ما باید سیستمی را به وجود بیاوریم که یک خودرو از افغانستان بدون هیچ‌گونه محدودیت یا مشکل مستقیماً به ترکیه برسد».

توافقنامه بازرگانی و ترانزیتی مسیر لاجورد میان نمایندگان پنج کشور شامل افغانستان، ترکمنستان، آذربایجان، ترکیه و گرجستان در سال 1396 به امضا رسید و یک سال پس از این توافق، نخستین محموله 180 تُنی کالاهای صادراتی افغانستان شامل میوه‌جات خشک و پنبه از طریق این دهلیز تجارتی از هرات بارگیری و به سمت ترکیه ارسال شد.

انتهای پیام/.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ