۸۴۱ رشته قنات در چهارمحال و بختیاری وجود دارد

اقتصاد ایران: شهرکرد- مدیر آب و خاک و امور فنی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به وجود ۸۴۱ رشته قنات در استان، گفت: بلندترین قنات استان در سفیددشت شهرستان بروجن است که ۷ کیلومتر طول دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا ذاکری صبح امروز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: قنات یک سازه قدیمی است که توسط ایرانیان ابداع شد.

وی افزود: این سازه شامل یک کانال است که تعدادی چاهک را مادر چاه متصل و آب را از سطوح زیرین به سطح زمین منتقل می‌کند.

مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: قنات‌ها جز میراث فرهنگی هم محسوب می‌شوند، در قدیم چون زمینه تأمین انرژی وجود نداشت، مردم از قنوات برای انتقال آب به اراضی خود استفاده می‌کردند.

ذاکری عنوان کرد: در چهارمحال و بختیاری ۸۴۱ رشته قنات وجود دارد، بلندترین قنات استان در سفیددشت شهرستان بروجن است که ۷ کیلومتر طول دارد و قدیمی‌ترین قنات این استان لق‌دمبه در شهرستان سامان است که قدمتی بیش از ۵۰۰ سال دارد، طول این قنات ۴ هزار و ۵۰۰ متر است و دبی آن در حال حاضر و با توجه به شرایط خشکسالی بیش از ۶۰ لیتر در ثانیه است، این دبی در شرایط پُر بارش تا ۳۰۰ لیتر در ثانیه هم رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: کل سازه قنات، بسیار سنتی، پیچیده و مهندسی شده است که در زمان‌های قدیم توسط ایرانیان ابداع و احداث شد.

مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: با توجه به نیاز مرمت، بازسازی، نگه‌داری و حفظ این آثار فرهنگی و میراث ماندگار، همه ساله سازمان جهاد کشاورزی با اعتبارات دولتی و کمک‌های مردمی نسبت به مرمت، لایروبی و بازسازی قنواتی که به دلایل مختلف چون سیل آب دچار آسیب شده‌اند، اقدام می‌کند.

ذاکری بیان کرد: در دو سال اخیر بیش از ۱۹۶ رشته قنات در چهارمحال و بختیاری، با اعتباری بالغ بر ۵۸ میلیارد تومان مرمت و لایروبی شده است و مابقی قنوات نیازمند اعتبارات بسیاری هستند و امید است با کمک اعتبارات دولتی و همراهی و همکاری بخش خصوصی و بهره‌برداران بتوانیم آن‌ها را در سال‌های آینده مرمت و بازسازی کنیم، در سال جاری نیز از محل اعتبارات استانی ۱۲ میلیارد تومان مصوب داریم و منتظر اعتبارات دیگر هستیم.

وی تاکید کرد: بیشتر قنات‌های استان چهارمحال و بختیاری در شهرستان‌های بروجن، شهرکرد، سامان و بن واقع شده است.

مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: قنات رباط و بروی در فرخشهر و… از دیگر قنات‌های قدیمی در استان هستند که عمدتاً سازه‌های سنگی و با تخت پوش‌های قدیمی هستند.

ذاکری افزود: تلاش می‌شود در زمینه مرمت و لایروبی قنات‌ها از شیوه‌های استفاده شود که دیگر نیازمند هزینه کرد مجدد نداشته باشد.

وی ادامه داد: قنات سازه‌ای است که باید یک حریم برای آن در نظر گرفته شود، متأسفانه در برخی از موارد بهره‌برداران حریم قنوات را رعایت نمی‌کنند یا جاده‌سازی‌ها و احداث خطوط انتقال انرژی این حرائم را نقض می‌کند، این مسئله مهمی است که تقاضا داریم رعایت شود تا مشکلاتی ایجاد نشود.

مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: مسئله دیگری که وجود دارد نیاز استان به مقنی است، در سال‌های گذشته مقنی‌های خوبی در استان وجود داشت که به دلیل شرایط سنی دیگر نمی‌توانیم از ظرفیت آن‌ها استفاده کنیم.

ذاکری خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت جوانان در چهارمحال و بختیاری برای مقنی استفاده شود، در همین خصوص با فنی و حرفه‌ای مکاتبه شده است تا جوانان علاقه‌مند را آموزش دهد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ