نان تیره بخورید/ ارزش غذایی نان با آرد کامل

اقتصاد ایران: کارشناس اداره کل غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، بر استفاده از نان‌های تیره تاکید کرد و گفت: سبوس، ارزش غذایی را افزایش می دهد.

زهره پوراحمد، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، به هموطنان توصیه کرد از نان‌هایی که با آرد کامل، خمیر ترش یا خمیر مایه تهیه شده اند استفاده کنند.

وی گفت: نان‌های تیره به دلیل وجود درصد بالای سبوس، افزایش دهنده ارزش غذایی نان هستند.

پوراحمد ضمن مقایسه میانگین مصرف نان در ایران و سایر کشورها، افزود: سرانه مصرف نان در کشور دو تا سه برابر میانگین کشورهای جهان است.

وی در خصوص اهمیت وجود سبوس در نوع آردی که برای تهیه نان استفاده می‌شود، گفت: سبوس گندم غنی‌ترین منبع غذایی فیبرهای غذایی نامحلول و الیاف گیاهی محسوب می‌شود.

پوراحمد ادامه داد: سبوس دارای ویتامین‌های گروه B،C،E، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس، منگنز و سلنیوم است. نان‌های تیره دارای سبوس بیشتر است ولی ذائقه غذایی مردم ما به نان‌های روشن بیشتر گرایش دارد.

وی با بیان اینکه استفاده از آرد سفید بدون سبوس سبب افزایش قندخون و در نتیجه افزایش انسولین در بدن می‌شود، تأکید کرد: این موارد باعث بروز چاقی، کبد چرب و دیابت نوع ۲ و حتی در برخی موارد باعث بروز سرطان‌های دستگاه گوارش می‌شود.

پوراحمد گفت: از آنجا که سازمان غذا و دارو رسالت نظارت بر ایمنی و بهداشت کالاهای سلامت محور را بر عهده دارد، بازرسی از کارخانجات تولید آرد تحت پوشش و نانوایی‌ها به صورت مستمر انجام می‌شوند و محصولات تولیدی مورد آزمایش قرار می‌گیرند.

وی در پایان هموطنان را به مصرف نان‌های تیره با آرد کامل و حاوی سبوس بیشتر از قبیل نان سنگک توصیه و خاطرنشان کرد: افزایش آگاهی و مطالبه مردم از نانوایی‌ها می‌تواند نقش به سزایی در تشویق پخت نان با آرد کامل در نانوایی‌ها داشته باشد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ