مشارکت جامعه باعث افزایش خود مراقبتی می‌شود

اقتصاد ایران: کرمان- مدیرگروه آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: تحقیقات نشان می دهد مشارکت جامعه، تقویت ‌همیاری ‌و ‌اقدام جمعی، باعث افزایش خود مراقبتی می شود.

محمد ثمری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اخیراً کارگاه و کنگره کشوری خودمراقبتی، به همت دفتر آموزش و ارتقا سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تهران برگزار شد.

وی افزود: در این کارگاه بر اهمیت خودمراقبتی در نظام سلامت تاکید و از سوی اساتید برجسته کشور، زوایای مختلف این مقوله مورد بررسی، بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

ثمری تاکید کرد: خودمراقبتی می‌تواند به طور قابل ملاحظه‌ای به ارتقا سلامت فرد و جامعه و همچنین کاهش هزینه‌های درمانی کمک کند.

مدیرگروه آموزش سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: خودمراقبتی به استقلال فردی، در اختیار گرفتن فرصت‌های شغلی و مشارکت اجتماعی، سلامت روان و قدرت سازگاری کمک می‌کند.

وی سپس با اشاره به ضرورت سازماندهی اجتماعی برای خودمراقبتی، گفت: این مقوله شامل؛ افزایش آگاهی، تقویت مهارت‌ها، ایجاد حمایت اجتماعی و تسهیل دسترسی به منابع است.

ثمری ادامه داد: ترویج رفتارهای سالم، کاهش استرس و اضطراب، تقویت تعلق و مالکیت جامعه، پیشگیری از بیماری‌ها، توسعه سیاست‌های بهداشتی و ایجاد حس مسئولیت از دیگر موضوعات ضرورت سازماندهی اجتماعی برای خودمراقبتی به شمار می‌روند.

مدیرگروه آموزش سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان خاطرنشان کرد: سازماندهی اجتماعی می‌تواند به افزایش آگاهی افراد درباره اهمیت خودمراقبتی و شیوه‌های آن کمک کند.

ثمری افزود: آموزش مهارت‌های لازم برای خودمراقبتی و داشتن سبک زندگی سالم از جمله مدیریت استرس، تغذیه سالم و فعالیت بدنی، از طریق گروه‌های اجتماعی نیز ممکن می‌شود.

وی یادآور شد: افراد در یک جامعه سازمان یافته می‌توانند از حمایت عاطفی و اجتماعی یکدیگر بهره مند شوند، که به بهبود روحیه و سلامت روان کمک می‌کند.

مدیرگروه آموزش و ارتقا سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: سازماندهی اجتماعی می‌تواند به تسهیل دسترسی به منابع بهداشتی، اطلاعات و خدمات درمانی نیز کمک کند.

ثمری تاکید کرد: راه‌های کلیدی وجود دارد که نشان می‌دهد مشارکت جامعه باعث افزایش خود مراقبتی می‌شود.

وی افزود: این راه‌ها را دانش‌جمعی و آموزش مشترک، تقویت همیاری و شبکه‌های اجتماعی، اقدام‌جمعی‌، ایجاد اعتماد و ‌انسجام ‌اجتماعی و مداخلات متناسب و مرتبط ‌فرهنگی می‌توان ‌اعلام کرد.

مدیرگروه آموزش و ارتقا سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بر شمردن خودمراقبتی به عنوان گام اول سلامت اضافه کرد: خودمراقبتی به معنای توجه به همه جوانب سلامت جسمی و روانی است.

ثمری، هفت رکن خودمراقبتی را شامل؛ سواد سلامت، خودآگاهی از وضعیت جسمی و ذهن، فعالیت بدنی، تغذیه سالم، اجتناب از خطر، بهداشت مناسب و استفاده بهینه از محصولات و خدمات بهداشتی عنوان کرد.

وی در پایان افزود: با رعایت اصول یاد شده می‌توانیم زندگی سالم‌تر و شادتری داشته باشیم.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ