میزان فعلی تجارت ایران و پاکستان رضایت بخش نیست

اقتصاد ایران: زاهدان_معاون هماهنگی اموراقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: هدف ایران وپاکستان افزایش تبادلات تجاری به میزان ۱۰ میلیارد دلار درسال بوده و اکنون ۵/۲ میلیارد دلار هست که رضایت بخش نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، داود شهرکی روز دوشنبه در نشست یازدهمین کمیته تجارت مرزی ایران و پاکستان که در محل هتل استقلال زاهدان در حال برگزاری است، افزود: هدف دو کشور افزایش تبادلات تجاری به میزان ۱۰ میلیارد دلار در سال هست، اکنون میزان تجارت دو کشور ۲/۵ میلیارد دلار است که رضایت بخش نیست، ایران تمایل دارد که جمهوری اسلامی پاکستان اولویت اول کشور در تبادلات اقتصادی با همسایگان باشد.

وی تصریح کرد: برای رسیدن به این سطح بابد مسیرهای حمل و نقل جاده‌ای و ریلی را تسهیل کنیم تا بتوانیم ظرفیت‌های تجاری را ارتقا دهیم. برای رفع محدودیت‌های حوزه تجاری در این جلسات تصمیمات خوبی اخذ شود.

وی خاطرنشان کرد: بخشی از موانع موجود مانند ساعت‌های کاری، تردد، تعرفه‌ها و … بسیار جزئی است و مسئولان دو کشور به راحتی می‌توانند آن موانع را رفع کنند.

شهرکی گفت: برخی موانع مثل تجارت آزاد کلان است؛ رویکرد دولت ایران این است که دو ملت بتوانند روابط تجاری آزاد داشته باشند.

وی افزود: امکانات خوبی مثل بنادر میان دو کشور ایجاد شده که می‌توان به توسعه ترانزیت و تأمین کالاهای اساسی کشورهای آسیای مرکزی و اروپا تأثیر گذار باشد، ایران مناسب‌ترین و سهل ترین مسیر برای افزایش مناسبات تجاری پاکستان با سایر کشورهاست.

وی ادامه داد: روابط میان دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان، روابط تاریخی و دیرینه ای هست که باعث همگرایی و وحدت دو ملت در کنار یکدیگر شده است.

وی اضافه کرد: روابط اقتصادی و ظرفیت تأمین نیازهای دو کشور، یک مزیت بزرگی است که امکان توسعه روابط وجود دارد و در این زمینه باید به حوزه گردشگری و تبادلات علنی توجه کنیم.

وی بیان کرد: پاکستان برای ایران اهمیت بسیاری دارد، دیدار مشترک‌میان مقامات ارشد دو کشور، دیدار رئیس جمهور فقید ایران با نخست وزیر پاکستان در پیشین و سفر شهید رئیسی به پاکستان نشان از اراده ایران برای گسترش روابط اقتصادی با پاکستان دارد.

وی تاکید کرد: آمادگی حضور هیأت‌های تجاری پاکستان در نمایشگاه‌ها را داریم، برگزاری نمایشگاه‌های مشترک برای معرفی توانمندی دو کشور برای شناخت تجار و افزایش سطح تجارت حائز اهمیت است.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ