امکان تولید دارو با منشأ گیاهی برای پیشگیری از تصلب شرائین

اقتصاد ایران: یک محقق ایرانی در خارج از کشور از امکان تولید دارو با منشأ گیاهی برای پیشگیری از تصلب شرائین، به‌ویژه در بیماران دیابتی و دچار نارسایی قلبی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، حمیدرضا کازرانی که دانش آموخته دکتری تخصصی فارماکولوژی دامپزشکی از دانشگاه استراث‌کلاید بریتانیاست درباره این طرح گفت: تصلب شرائین و دیابت جزو مهم‌ترین عوامل زمینه‌ساز بیماری عروق کرونر به شمار می‌رود. اهمیت و شیوع بیماری تصلب شرائین و به‌دنبال آن بروز سکته قلبی بر هیچ‌کس پوشیده نیست. از طرفی بر اساس مطالعات اخیر، اختلال در عملکرد سلول‌های اندوتلیال زمینه‌ساز اصلی این اختلال به شمار می‌رود. بدیهی است برای پیشگیری از تصلب شرائین که خود عامل اصلی سکته‌های قلبی و مغزی به شمار می‌رود، باید به دنبال علل زمینه‌ای آن گشت.

این محقق در ادامه بیان کرد: با توجه به اپیدمی دیابت و شیوع بسیار بیشتر بیماری‌های قلبی- عروقی و تصلب شرائین در این بیماران، تصمیم گرفته شد که این پژوهش روی این بیماری متمرکز شود.

وی اضافه کرد: امکان تولید دارو با منشأ گیاهی برای پیشگیری از تصلب شرائین، به‌ویژه در بیماران دیابتی و دچار نارسایی قلبی از جمله نتایج انجام این طرح است.

این پژوهشگر تصریح کرد: در بخش دوم پژوهش، نیز اثر حفاظتی اسید الاژیک در برابر نارسایی قلبی مورد بررسی قرار گرفت. نارسایی قلبی زمانی رخ می‌دهد که عضله قلب قدرت پمپاژ کافی خون را ندارد. این بیماری بیشتر در بیماران مبتلا به فشار خون و یا به دنبال سکته‌های قلبی رخ می‌دهد و به‌ویژه در بیماران دیابتی شیوع نسبتاً بالایی دارد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: اسید الاژیک در مدل حیوانی مورد آزمایش در این تحقیق، اثرات حفاظتی قابل توجهی در برابر این بیماری نشان داد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ