بیابان در کمین خراسان جنوبی/ عوامل رشد بیابان‌ها

اقتصاد ایران: بیرجند-مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر ۳۶ درصد اراضی خراسان جنوبی مناطق بیابانی و مراتع کم تراکم است.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا نصرآبادی صبح شنبه در نشست خبری به مناسبت روز جهانی بیابان‌زایی و خشکسالی اظهار کرد: بیابان‌زایی و تخریب سرزمین دومین دلیل مهاجرت‌های بین‌المللی در جهان است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری خراسان جنوبی گفت: حدود ۸۸.۷۳ درصد از اراضی ایران تحت تأثیر بیان زایی است و بیش از ۲۹.۶ میلیون هکتار مناطق تحت تأثیر فرسایش بادی در ۲۲ استان کشور است.

نصرآبادی اظهار کرد: البته وجود ۳۳۰ روز آفتابی، گونه‌های متنوع گیاهی و دارویی، وزش باد و وجود منابع غنی از جمله فرصت‌های بیابان است که می‌تواند تهدید را به فرصت تبدیل کند.

وی گفت :۳۶ درصد اراضی خراسان جنوبی مناطق بیابانی و مراتع کم تراکم است.

عوامل رشد بیابان‌ها

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی اظهار کرد: استفاده افراطی از سموم شیمیایی، بهره برداری بیش از حد از سفره‌های آب زیرزمینی، بوته کنی، عدم تعادل بین منابع طبیعی و مرتع با چرایی دام از عوامل بیابان‌زایی است.

نصرآبادی گفت: درک شرایط اقلیمی استان و کشور و بروز پدیده‌هایی مانند گرد و غبار و سیل و خشکسالی برای همه قابل درک شده است ولی هنوز برای بسیاری از ما قابل باور نیست.

وی بیان کرد: درخواست ما بر این است که تصمیم گیران و سیاست گذاران این موضوع را جدی بگیرند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ادامه داد: واقعیت این است که بشر هر چه قدر به سمت رشد و پیشرفت صنعتی رفته طبیعت روبه قهقرا رفته است.

معدن کاری و رشد زیرساخت‌ها با مراعات حفظ منابع طبیعی صورت گیرد

نصرآبادی اظهار کرد: درست است که ما در کلان به معدن و راه آهن و …نیاز داریم ولی این موضوع باید با مراعات و حفظ محیط زیست و منابع طبیعی صورت گیرد.

وی بیان کرد: تا پایان سال ۱۴۰۲ میزان ۱۴۸ هزار و ۲۵۰ هکتار نهال کاری و ۱۵۸ هزار و ۲۹ هکتار بذرکاری و ۱۶۶ کیلومتر احداث تله رسوب گیر و هزار و ۵۲۵ هکتار مالچ پاشی و ۲۳ هزار و ۸۱۱ هکتار اجرای طرح مدیریت جنگل دست کاشت.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ