وی بیان کرد: پیوند عمیقی بین ایران و تاجیکستان وجود دارد و پیشرفتهای اقتصادی را به اندازه پیوندهای دو جانبه شاهد نیستیم و باید روابط اقتصادی دو کشور توسعه یابد.
رئیس جمهور تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران علی رغم آنکه تحت تحریم است، اما ظرفیتهای زیادی در حوزههای گوناگون دارد. ما تهدیدات را به فرصتها تبدیل کردیم.
وی ادامه داد: در حوزه فرهنگی اشتراکات زیادی با تاجیکستان داریم و صحبت شد که گامهایی در عرصه توسعه فرهنگی و زبان فارسی برداریم و در مقابل تهاجم فرهنگی غرب باید داشتههای فرهنگی خود را که سرمایه ماست، حفظ کنیم.
رئیسی اظهار داشت: در حوزه تجاری و اقتصادی ظرفیتهای خوبی بین دو کشور است. ما نسبت به مردم افغانستان دغدغه داریم و معتقدیم که بعد از دو دهه اشغال توسط آمریکا، حق آنان است که رشد و پیشرفت داشته باشند. معتقدیم آینده درخشانی میتواند در انتظار مردم افغانستان باشد و ایران و تاجیکستان نسبت به مردم افغانستان بیش از دیگر کشورها دغدغه دارند.
وی تاکید کرد: در حمایت از مردم فلسطین نگاه مشترکی داریم. داغی بر دل همه مسلمانان در جهان درباره سرنوشت مردم فلسطین وجود دارد و فلسطین مساله بشریت و جهان اسلام است و نمیتوانیم از مساله فلسطین بگذریم. نسل کشی و کودک کشی در غزه باید به سرعت پایان یابد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه این اقدامات صهیونیستها با حمایت آمریکا و کشورهای غربی انجام شده است، گفت: امیدواریم این حرف و خواست مردم جهان را سازمانهای بین المللی بشنوند و هر چه زودتر به این ظلم آشکار علیه مردم فلسطین پایان دهند. محاصره غزه باید به پایان برسد.
رئیسی اظهار داشت: امروز اراده مسئولان عالی ایران و تاجیکستان آن است که روابط دو کشور باید در همه ابعاد توسعه یابد. یک بار دیگر از رئیس جمهور و دولت تاجیکستان کمال تشکر را دارم.
استقبال امامعلی رحمان از افزایش تبادلات تجاری بین ایران و تاجیکستان
امامعلی رحمان، رئیسجمهور تاجیکستان نیز در ابتدای این نشست خبری تاکید کرد: از گسترش همکاریهای گوناگون در حوزههای مختلف استقبال میکنیم
وی با بیان اینکه امضای اسناد دوجانبه بین ایران و تاجیکستان در حوزههای مختلف، سطح همکاریها را افزایش میدهد، گفت: زمینههای مشترک تاریخی باعث گسترش همکاریها بین دو کشور میشود.