ایجاد 150 هزار شغل در روستاها در سال گذشته
اقتصاد ایران: معاون توسعه اشتغال بنیاد برکت گفت: سال گذشته 100 هزار طرح اشتغالزایی توسط بنیاد برکت در کشور انجام شد که در هر طرح به طور میانگین 1.5 نفر مشغول کار شدند و حدود 150 هزار اشتغال مستقیم از محل این طرحها ایجاد شد.
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران مرتضی نیازی گفت: بنیاد برکت در زیرمجموعه ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) از سال 86 شروع شد، اصلیترین وظیفه این بنیاد محرومیتزدایی در روستاها از طریق توانمندسازی افراد انجام میشود، یعنی به جای ماهی دادن به افراد، ماهیگیری یاد میدهیم.
وی گفت: توانمندسازی افراد از طریق توانمندسازی جوامع محلی یا به این شکل است که تصدیها را از صفر تا صد بر عهده بگیریم یا این که روش دیگر اینکه از ظرفیت مردم استفاده کنیم و به جای تصدیگری، از خود مردم برای محرومیتزدایی استفاده کنیم.
معاون توسعه اشتغال بنیاد برکت گفت: وظیفه ما تسهیلگری در انجام امور است که آن هم سه بعد دارد، تسهیلگری افراد در روستاها و مناطق محروم است که با در اختیار قرار دادن امکانات بهتر و ابزار تولید، یک بنگاه تولیدی پایدار راهاندازی شود.
* اجرای 325 هزارت طرح اشتغالزا در روستاها
نیازی گفت: در این زمینه از سال 1397 تا کنون هزار نفر تسهیلگر در سراسر کشور آموزش دیدهاند که به واسطه این تسهیلگران تا کنون 325 هزار طرح اشتغالزایی در روستاها انجام شده است.
* ایجاد 150 هزار شغل در سال گذشته
وی اعلام کرد: سال گذشته 100 هزار طرح اشتغالزایی توسط بنیاد برکت در کشور انجام شد که در هر طرح به طور میانگین 1.5 نفر مشغول کار شدهاند و حدود 150 هزار اشتغال مستقیم از محل این طرحها ایجاد شده است.
معاون توسعه اشتغال بنیاد برکت با بیان اینکه مسأله بازار برای تولید روستایی مهم است،گفت: در کنار تسهیلگری برای تولید دسترسی به بازار هم مدنظر قرار میگیرد تا کنون 325 هزار طرح تولیدی به سمت بازار سوق داده شده است و ما از پلتفرمهای مجازی مانند باسلام و دیجیکالا هم برای عرضه محصولات این طرحها استفاده میکنیم.
نیازی در مورد مهمترین اقدامات تسهیلگران گفت: از جمله این کارها بر پایه نمایشگاهها و شرکت دادن تولیدکنندگان در این نمایشگاهها که گاهی به صورت محلی و منطقهای و گاهی مانند نمایشگاه روستاآباد به شکل ملی برگزار میشود و تولیدکنندگان به بازار مصرف وصل میشوند همچنین گاهی تسهیلگری در سمت تأمین مالی انجام میشود که چگونه یک تولیدکننده بتواند از بازار تأمین مالی کند و طرح خود را انجام دهد.
وی همچنین گفت: تأمین مالی گاهی از منابع تبصرهای بودجه انجام میشود که این منابع با منابع ستاد اجرایی به صورت اهرمی پرداخت میشود همچنین از منابع خیران هم استفاده میشود که در طرح شمسا این منابع پرداخت میشود.
معاون توسعه اشتغال بنیاد برکت همچنین گفت:اخیراً به دنبال روش تأمین مالی جمعی (کرادفاندینگ) هستیم که هم از طریق بازار سرمایه و هم سکوهای تأمین مالی برای اجرای طرحها تأمین مالی شوند. کسب و کاری که میخواهد راهاندازی شود بعد از طی فرآیند افراد متقاضی آموزش میبینند و مزیت منطقهای سنجیده میشود و در قالب یک زنجیره تولید تعریف میشود.
نیازی گفت: گاهی اشتغال پیشین و اشتغالهای پسین در طرحها مورد لحاظ قرار میگیرد و در نهایت تأمین مالی انجام میشود و بعد از تأمین مالی هم نظارت مستمر تسهیلگران و کارشناسان بر روند تولید انجام میشود تا شرایط کسب و کار بهتر شود.
وی همچنین گفت: هزار نفر تسهیلگر در بنیاد برکت داریم که در 170 رسته فعالیت میکنند برخی از این رستهها مانند پرورش میگو، آبزیپروری، گلخانه، فرآوری محصولات کشاورزی، فریلنسینگ (آزادکاری)، بومگردی، دامداری روستایی، اصلاح نژاد دام، با هدف افزایش بهرهوری انجام میشود.
معاون توسعه اشتغال بنیاد برکت گفت: امسال هم رویکرد زنجیرهای تولید در بنیاد برکت تعریف میشود و کسب و کارها با دو رنگ سبز و آبی تعریف میشوند که در رنگ سبز کسب وکارهای کشاورزی و رنگ آبی زنجیره مرتبط با آبزیان و پرورش میگو، لارو میگو، فرآوری و بستهبندی و بازارسانی دنبال میشود.
براساس این گزارش،ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) در اجرای اصل 49 قانون اساسی از طریق بنیاد برکت تلاش میکند در مناطق روستایی و محروم با تسهیلگری افراد جویای کار را توانمند کند و با انجام پروژهها درآمد پایدار برای روستائیان و مناطق محروم ایجاد میکند.