در این نشست، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه در وزارت ارتباطات مرکزی برای هوش مصنوعی ایجاد شده، تأکید کرد: اعتقادمان این است که هوش مصنوعی بهدلیل ماهیتی که دارد، در این وزارتخانه جایگاه مناسبی دارد. وزیر ارتباطات دولت سیزدهم نیز از ابتدای حضور در وزارتخانه پیگیر این موضوع بوده است.
سیدمحمد رضوی زاده با بیان اینکه وزارت ارتباطات در این زمینه در حوزههای مشابه تجربه دارد، گفت: یکی از بحثهای مهم در هوش مصنوعی، زیرساختهای پردازشی و ارتباطی است که ذاتاً وزارت ارتباطات متولی آن است. از سوی دیگر بخش بزرگی از دادههای کشور در اختیار این وزارتخانه قرار دارد که میتواند ابزار مناسبی برای توسعه هوش مصنوعی در کشور باشد.
وی ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه یک تکلیف به عهده این وزارتخانه گذاشته شده و آن تدوین سند نقشه راه ملی بوده که یکی از بخشهای آن نقشه راه توسعه هوش مصنوعی است.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات تأکید کرد: بخش خصوصی در حوزه هوش مصنوعی از بخش دولتی بسیار پیشروتر عمل کرده و در برنامهریزیها باید این موضوع را درنظر بگیریم.
در این جلسه، دکتر بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه هوش مصنوعی فرصتهای زیاد و جدید را پیش روی انسان قرار داده، اظهار کرد: این فرصتها باعث تسریع امور و تسهیل شرایط زندگی مردم شدهاست و میتوان گفت که تحولات زندگی بشر به سبب ورود این فناوری به حدی است که دوران اخیر را دوران انقلاب چهارم زندگی بشر میدانند و هم عرض انقلاب صنعتی قرار میدهند.
وی یکی از زمینههای مهم استفاده از هوش مصنوعی را در هوشمندسازی سامانهها برای بهبود حکمرانی ملی و حتی رهبری سیاسی و اقتصادی در سطح بینالمللی عنوان کرد و گفت: برای درک و تحلیل شرایط جامعه، سیاستها و تصمیمهای دولت، قانونگذاری و امور فضایی به استفاده از هوش مصنوعی نیاز داریم.