وی افزود: قرار است طبق این تفاهمنامه وزارت نیرو و سازمان انرژیهای تجدیدپذیر در بحث تأمین پنلهای خورشیدی مشارکت کنند و بنیاد علوی نیز وامهای حدود ۶۰ تا ۱۵۰ میلیون تومانی با بهره ۴ درصدی را به بوم گردیهای متقاضی که از سوی معاونت گردشگری و جامعه بوم گردی معرفی میشوند؛ بدهند.
مدیر جامعه اقامتگاههای بوم گردی ایران توضیح داد: بوم گردیهای متقاضی باید با جامعه تماس گرفته تا از شرایط دریافت پنل خورشیدی و وام مورد نظر مطلع شوند در واقع همه بوم گردیها میتوانند از این پنل ها استفاده کنند و شرایط خاص آب و هوایی مدنظر نیست. همه بوم گردیها باید به سمت انرژیهای سبز و اکولوژهای واقعی بروند.
وی گفت: با نصب پنلهای خورشیدی نه تنها این اقامتگاهها میتوانند نیروی برق واحد اقامتی خود را تأمین کنند بلکه میتواند برای آنها منبعی برای درآمدزایی نیز باشد. آنها میتوانند مازاد برق تولیدی خود را بفروشند. چون تولید انرژی حاصل از این پنل ها بیشتر از مصرف آن است. بنابراین آنها پس از دو سال و اتمام اقساط وام، به سوددهی می رسند.
عبیری با بیان اینکه تلاش میکنیم همه بوم گردیها به پنل خورشیدی و داشتن انرژی سبز مجهز شوند گفت: در حال حاضر هر کیلو وات برقی که در خانهها مصرف میشود برای ما حدود ۶۰ تومان هزینه دارد اما میتوان برق حاصل از پنل خورشیدی را هر کیلووات حدود دو هزار تومان به وزارت نیرو فروخت. این وزارتخانه در تفاهمنامه منعقد شد موظف به خرید برق تولیدی تا ۲۰ سال آینده است.