باریستا یا متخصص قهوه را بهتر بشناسیم

اقتصاد ایران: حتما دقت کرده‌اید که قهوه و قهوه نوشی با چه سرعت زیادی در حال گسترش است. البته قهوه و قهوه‌خانه‌ها از دیرباز در ایران دایر بوده‌اند.

- اخبار بازار -

همزمان با تغییراتی که در ساختارهای فرهنگی جامعه در حال رخ دادن است، خانواده های کنونی در قیاس با خانواده های سنتی‌تر،  پیگیر تجارب جدیدی در امورات زندگی‌شان هستند. وزش نسیم تغییرات، همه چیز را به سمت مدرنیته پیش می برد و این در حالی است که می بینیم در برخی موارد، سنت های گذشته با شکل و شمایل جدیدی برمی گردند.

یکی از این موارد، قهوه است، قهوه در ابتدا یه محصول اشرافی ویژه پادشاهان ایرانی بود، اما در دوران صفویه، قهوه خانه ها به سبک امروزی خودشان شکل گرفتند. آن وقت‌ها، مردم در قهوه خانه ها دور هم جمع می شدند و با هم صحبت می کردند. این مکان‌ها، کمبود دورهمی عمومی را به نحوی پر کرده بودند.

با گسترش استقبال مردم از قهوه و قهوه نوشی تخصص‌ها و مهارت‌های جدیدی مورد توجه بازار کار قرار گرفتند که اصلی‌ترین آن‌ها باریستا یا متخصص قهوه است.

باریستا کیست و چه کاری انجام می‌دهد؟

باریستا  یا ترجمه فارسی آن متصدی کافی شاپ، تخصصش قهوه است. یک باریستا دانش خوبی درباره قهوه داشته و به خوبی بلد است چطور با تجهیزات مختلف قهوه‌های خوش عطر و طعم دم کند. ابزار کار اصلی یک باریستا دستگاه اسپرسو ست. باریستا به کمک این دستگاه انواع قهوه‌ها مثل: اسپرسو، لته، کاپوچینو، موکا، ماکیاتو و ... را آماده می‌کند.

جذابیت‌های شغل باریستایی چیست؟

باریستایی برای افرادی که عاشق قهوه هستند می‌تواند بسیار جذاب باشد. چراکه بیشتر نوشیدنی‌های قابل سرو در کافه‌ها نیز بر پایه قهوه هستند. با این حساب فرد هرگز از کار و آموزش خسته نخواهد شد.

باریستا پس از کسب آموزش‌های لازم در خصوص شناخت انواع قهوه، می‌تواند با چاشنی خلاقیت چند قهوه را ترکیب و یک نوشیدنی خاص و جذاب آماده کند. این موضوع نیز از جذابیت‌های شغل باریستایی به‌حساب می‌آید.

از دیگر جذابیت‌های شغل باریستایی معاشرت با آدم‌ها است. آدم‌هایی که عاشق قهوه‌هایی هستند که باریستا برای‌شان سرو می‌کند.

در حال حاضر با توجه به رونق بازار قهوه و کافه، فرصت‌های شغلی زیادی برای یک باریستا وجود دارد.
کافه‌های بزرگ و کوچک، کافه رستوران‌ها، هتل‌ها، روستری‌ها و شرکت‌ها مختلف فعال در حوزه قهوه همه پیشنهادهای شغلی زیادی را برای باریستا (آقا یا خانم) فراهم می‌کند.

چگونه باریستا شویم؟

باریستایی فقط خوب قهوه دم کردن نیست، برای استاد شدن در این زمینه باید مهارت‌های متفاوتی را بیاموزید. در غیر این‌ صورت نمی‌توانید کافه رویایی خود را باز کنید یا در یک کافه شناخته شده مشغول به کار شوید. در ادامه چند راه را با شما در میان می‌گذاریم که برای تحقق رویای‌تان کمک‌تان می‌کند.

مهم نیست که خانم هستید یا آقا، 18 سال‌تان است یا 50 سال؛ اگر فکر می‌کنید به قهوه و ارتباط با آدم‌ها علاقه‌مند هستید می‌توانید با کمی مهارت آموزی وارد حرفه باریستایی شوید.
یک باریستا علاوه بر قهوه، در تهیه نوشیدنی‌های ترکیبی شیر و قهوه، هات چاکلت و انواع چای‌ها هم مهارت دارد. باریستاها معمولا درست کردن انواع نوشیدنی‌های سرد مثل: شیک‌ها، اسموتی‌ها، موکتل‌ها، فراپه‌ها و ...

دوره‌های آموزش قهوه و باریستا

برای باریستا شدن می‌توانید در دوره‌های آموزشی باریستا  شرکت کنید. در حال حاضر دوره‌های مختلفی در این حوزه برگزار می‌شود. یک دوره استاندارد باریستایی باید ویژگی‌های زیر را داشته باشد:

  • سرفصل‌های استاندارد بین المللی داشته باشد.
  • آموزش‌ها به صورت عملی و همراه با رفع اشکال باشد.
  • علاوه برای مهارت‌های اسپرسو، لته آرت (طراحی روی قهوه)، قهوه‌های دمی و بار سرد را هم داشته باشد.
  • مدرک رسمی و قابل ترجمه داشته باشد. (مدرک فنی و حرفه‌ای)
  • امکان کارآموزی و کسب تجربه را برای هنرجویان فراهم کند.

کافه نیرو یکی از موسسه‌های آموزشی معتبر قهوه و باریستا

آکادمی کافه نیرو  یکی از موسسه‌های آموزشی معتبر در حوزه قهوه و باریستا ست. این مجموعه مجوز رسمی از سازمان فنی و حرفه‌ای دارد و سال‌هاست که دوره‌های آموزشی باریستا را برگزار می‌کند و تا به امروز باریستاهای زیادی را به بازار کار معرفی کرده است.

 

جذابیت های دوره باریستایی کافه نیرو

دوره‌ای که در کافه نیرو برای شما تدارک دیده‌‌ شده است کاملا مهارت محور و عملی است. این یعنی شما در طول دوره بارها و بارها تکنیک‌های باریستایی را تمرین می‌کنید تا با تمام اصول آشنا شوید.

­­­­­­­سرفصل‌های این دوره منطبق بر استاندارد جهانی است و مباحث را مدرسان حرفه‌ای و کارآزموده آموزش می‌دهند.

فراگیران در طول دوره به تجهیزات کافی دسترسی دارند و در کنار آشنایی با ابزارهای متفاوت می‌توانند با کارآموزی و تجربه کار در فضای واقعی نیز مهارت خود را بهبود ببخشند.

در این دوره در کنار تکنیک دم آوری قهوه و اصول تهیه اسپرسو، هنر لته آرت را نیز یاد می‌گیرید تا بتوانید با طراحی‌های حرفه‌ای مشتریان خود را هیجان‌زده کنید. از سوی دیگر مهارت تهیه انواع موکتل و نوشیدنی‌های سرد را آموزش می‌بینید تا بتوانید اسموتی‌های وسوسه برانگیز و شیک‌های جذاب را هم سرو کنید.

چه مدرکی برای باریستایی معتبر است؟

با یک سرچ ساده در فضای مجازی با انبوهی از تبلیغات و عناوین مختلف برای مدرک باریستایی مواجه می‌شوید که ادعا می کنند که از نوبل آلمان و آکسفورد انگلیس مدرک می دهند. گول تبلیغات و این مدل کلاهبرداری های آموزشی را نخورید.

در ایران تنها مدرک معتبر در حوزه قهوه و باریستا مدرک رسمی سازمان فنی و حرفه ای است. این مدرک قابل ترجمه بوده و ارزش بین المللی دارد.

آکادمی کافه نیرو مجوز رسمی از سازمان فنی و حرفه ای دارد و مدرک دوره هایش مدرک سازمان فنی و حرفه ای است.

کارآموزی و کسب تجربه باریستایی

دانش واقعی را زمانی فرا می گیرید که از نزدیک و در فضای واقعی کار کنید. البته یادگیری تئوری نیز اهمیت زیادی دارد و شما را برای تجربه عملی آماده می کند. ترکیب تجربه و دانش برای تبدیل شدن به یک باریستای حرفه ای الزامی است.

آکادمی کافه نیرو بعد از اتمام دوره های آموزشی قهوه و باریستا، امکان کارآموزی در کافه های مختلف را برای هنرجویانش فراهم کرده است تا علاوه بر کسب مهارت های حرفه ای، با فضای واقعی کار کافه هم آشنا شده و کسب تجربه کنند.

"این مطلب تبلیغاتی است"

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ