تغییراتی الزامی که مشاوران کنکور و موسسات کنکور باید آن ها را جدی بگیرند
اقتصاد ایران: یک دانش آموز کنکوری معمولاً سردرگم میشود و نمیداند دقیقاً برای مشاورۀ کنکور کدامیک از این موسسات کنکوری را انتخاب کند.
تعداد زیادی مؤسسۀ کنکور وجود دارد و همۀ آنها خروجی خوبی ندارند، هر چند که با تبلیغات گسترده توانستهاند تعداد زیادی مخاطب برای خود جذب کنند اما اگر خوب بررسی کنیم؛ می بینیم که همۀ این موسسات کنکوری، خیلی نتیجه بخش نیستند؛ چرا که فقط متمرکز بر درس دادن درسهایی هستند که قرار است در کنکور بیاید .
اما آیا کنکور فقط همین درسهایی است که در موسسات کنکور تدریس میشود یا مهارتهای دیگری هم برای شرکت در کنکور و حضور در سرجلسۀ کنکور احتیاج داریم؟
در مطلبی دیگر به نقل از سایت کنکور تی وی 14 ویژگی ضروری یک موسسه مشاوره کنکور خوب را در تسنیم بررسی کردیم و حال به سراغ دیدگاهی متفاوت می رویم .
مهارتهای غیردرسی برای حضور در سرجلسۀ کنکور
سیستم آموزشی ما بر مبنای تکلیف دادن و تنبیه کردن در ازای انجام ندادن تکالیف مدرسه شکل گرفته است و در واقع انگیزۀ دانش آموزانی که دوازده سال در مدارس درس میخوانند این است که فقط تکالیف را انجام دهند تا معلم آنها را تنبیه نکند اما هیچوقت به آنها یاد داده نشده است که باید چگونه هر درس را به روش درست بخوانند، این کاری است که موسسات آموزشی جهان به شدت روی آن متمرکز هستند .
مثلاً اگر سری به دانشگاه آکسفورد یا دانشگاه هاروارد بزنید خواهید دید که در میان درسهای دانشجویان، درسی مثل تندخوانی و روشهای مطالعه را قرار دادهاند.
چرا که آنها معتقدند باید روش درست مطالعه را ابتدا یاد گرفت و سپس از دانش آموز یا دانشجو توقع مطالعۀ درست داشت اما ما در اینجا فقط به واسطۀ اجبار و زور و تنبیه تلاش میکنیم که کارهایی که را صلاح میدانیم را دانش آموز انجام دهد و به علت اینکه هیچ گونه شوق و انگیزۀ شوق آفرین، پشت این کار وجود ندارد دانش آموز با نفرت و زجر درس خواندن را ادامه میدهد.
پس در گام اول باید به دانش آموز یاد بدهیم که چگونه درس بخواند به نحوی که فراموش نکند و به کارش بیاید.
روش مطالعۀ درست برای کنکور
روش مطالعۀ درست برای کنکور شیوهای است که در آن خواص زیستی و طبیعی مغز در نظر گرفته میشود، مغز خسته نمیشود و با اشتیاق به کار ادامه میدهد که بهترین شیوه برای مطالعۀ کنکور را میتوانید از روشهای آقای تونی بوزان که یکی از بنیانگذاران تندخوانی است یاد بگیرید و سایت konkur.tv یکی از سایتهایی است که مدیر آن محمد قاسمی که یک مشاور کنکور معروف است تأکید شدیدی بر یادگیری روش تندخوانی دارد.
اما مشاوران کنکور و موسسات آموزشی کنکور هیچ توجهی به این مهارت بسیار مهم ندارند و با همان سبک و سیاق نیم قرن گذشته به تدریس مشغول هستند.
روش صحیح خلاصه نویسی و مرور برای کنکور
یکی از وظایف معلمین و مشاورین کنکور این است که به دانش آموزان کنکوری آموزش بدهند چگونه مرور کنند و چگونه بیشترین دفعات مرور را داشته باشند. سرمایۀ اصلی مرور کردن، خلاصه نویسی حرفهای است.
خلاصه نویسی حرفهای کاری است که باید به صورت اصولی انجام شود. معمولاً زمانیکه در مورد خلاصه نویسی برای کنکور صحبت میکنیم؛ چیزی که در ذهن همه تداعی میشود، این است که مطالب را کوتاه و ساده کنیم اما خلاصه نویسی اصولی اصلاً به این معنا نیست.
خلاصه نویسی اصولی به این معناست که دانش آموز کنکوری، مفاهیم را به شکل کامل و دقیق، با ادبیات و ساختار ذهنی خودش دسته بندی کند تا برای مرور در دفعات بعدی به راحتی بتواند آن مطالب را در ذهن تداعی کند.
هر چقدر خلاصه نویسیهایی که برای کنکور انجام میدهیم اصولیتر و دقیقتر باشند تعداد دفعات مروری که انجام میدهیم بیشتر و بیشتر خواهند شد و هر چقدر تعداد دفعات مرور بیشتر شوند، ذهن ما توانایی بیشتری برای استفاده از مطالبی که یاد میگیریم در سر جلسۀ کنکور دارد.
این روش خلاصه نویسی حرفهای و اصولی، معمولاً در مدارس تدریس نمیشوند و توصیه می کنیم که برای یادگیری خلاصه نویسی اصولی، سری به سایت kondur.tv بزنید.
در آنجا محمد قاسمی که مدیر سایت است آموزش بسیار خوبی برای روشهای خلاصه نویسی اصولی کنکور قرار داده است.
برنامه ریزی کنکور به سبک غیرخسته کننده
معمولاً برنامهریزیهایی که برای بچههای کنکوری انجام میشود آنقدر ملالآور و خسته کننده هستند که دانش آموز علاقهای برای ادامۀ مسیر پیدا نمیکند و بعضی جاها میبُرد و درس خواندن را رها میکند. یکی از وظایف مشاور کنکور دقیقاً این است که براساس شخصیت و ساختار فکری و فرهنگی و خانوادگی که کنکوری دارد، برنامهای متناسب طراحی کند اما معمولاً برنامهریزی کنکوری که برای دانش آموزان انجام میشود، برنامهریزیهایی هستند که بر مبنای ذهنیتهای فرضی و انتزاعی هستند و اصولاً کمتر از نیمی از آن قابل اجرا هستند.
چگونه برنامه ریزی کنکور حالت شوق آفرین پیدا کند
مشاور کنکور و موسسات کنکوری موظف هستند که به استراحت و تفریح دانش آموز کنکوری در طی برنامهریزی کنکور او توجه ویژه کنند. چند باور غلط و هولناک در رابطه با استراحت کردن و تفریح کردن در سال کنکور وجود دارد.
یکی از این باورها این است که کسی که قرار است کنکور بدهد، باید از هرگونه استراحت و تفریحی خود را محروم کند و هر میزان محرومیت از تفریح و استراحت مساوی است با شانس بیشتر برای رتبۀ برتر شدن در کنکور.
این تفکر غلط سالهاست که در میان مشاوران کنکور، مدارس، موسسات کنکوری و حتی والدین رواج دارد و آسیب جدی به بدنۀ آموزش کنکور زده است.
انسانی که تفریح نمیکند، توان انجام هیچ کار متمرکز و دقیقی را نه دارد و نه پیدا خواهد کرد
و اینجا وقتی صحبت از تفریح میشود اصلاً نباید به این چشم به آن نگاه کرد که تفریح یک چیز وقتگیر است که ما را از اهداف بزرگ زندگیمان دور میکند. تفریحات کوتاهی وجود دارند که به مغز ما کمک میکنند کارایی بهتری پیدا کنند و مشاور کنکور موظف است که دانش آموز را با این تفریحات آشنا کند.
"این مطلب تبلیغاتی است"